Проект «Майстер – клас, як реалізація творчого потенціалу педагога»

Про матеріал

Міська виставка дитячої творчості «Країна Фантазія» вже 15 років є традиційним і популярним як серед учнів так і серед педагогів міста заходом. Положення про виставку залишається незмінним, а от тематика кожного року різна: «Карнавал», «Подорож країнами світу», «Підводна феєрія», «Космічна Одіссея» та ін. Виставка була започаткована в 1997 році і традиційним місцем її проведення є Центр дитячої творчості «Дивосвіт». Кожне відкриття виставки - довгоочікуваний захід для її учасників, педагогів, відвідувачів виставки, батьків гуртківців, гостей - справжнє свято творчості. Тому і перед педагогічним колективом ЦДТ «Дивосвіт» постало дуже відповідальне і непросте завдання : «Як зацікавити учнів різними нетрадиційними техніками? Як допомогти педагогам працювати творчо, нестандартно? Як бути креативним у своєму виді діяльності? Як зробити захід цікавим та незабутнім?».

Перегляд файлу

   ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ ПОКРОВСЬКОЇ  РАЙОННОЇ В МІСТІ РАДИ

Центр дитячої та юнацької творчості "Дивосвіт"

Криворізької міської ради

 

 

 

 

 

«Майстер – клас, як реалізація творчого

потенціалу педагога»

(в рамках міської виставки дитячої творчості «Країна Фантазія»)

Проект

 

Автор:

Сидорова Інна Анатоліївна

методист – координатор з естетичного виховання та по роботі з обдарованими дітьми

ЦДЮТ «Дивосвіт» КМР Покровського району

 

 

 

Кривий Ріг

 

Проект «Майстер – клас, як реалізація творчого

потенціалу педагога»

(в рамках міської виставки дитячої творчості «Країна Фантазія»)

 

Керівники проекту:  Сидорова Інна Анатоліївна, Безницький Вадим Миколайович.

Учасники проекту:   переможці міської виставки дитячої творчості «Країна Фантазія », їх педагоги-керівники, методисти з естетичного виховання.

Кількість учасників : 100

Результат проекту: майстер класи в рамках свята відкриття міської виставки дитячої творчості «Країна –Фантазія» та вшанування переможців.

Мета проекту:

 - відзначити переможців міської виставки  «Країна Фантазія»;

  • надати можливість учням, учасникам виставки, оцінити свої роботи, роботи товаришів, прийняти участь в одному з майстер –класів, розширити або поглибити свої знання з запропонованої на майстер –класі техніки;
  • виховувати в учасників майстер - класів уважність до сприйняття інформації, спостережливість, витримку, охайність у роботі, любов до мистецтва;
  • надати можливість педагогам  оволодіти   новими творчими формами роботи;
  •  формувати в учнів та педагогів мотивацію до самонавчання, самовдосконалення, саморозвитку.

Очікувані результати:

  • формування мотивації та пізнавальної потреби учасників   у конкретній діяльності;
  • ознайомлення педагогів  міста з новими технологіями, авторськими напрацюваннями, використання  отриманих навичок  у власній педагогічній               діяльності;
  • популяризація серед учнів та педагогів міста нетрадиційних технік, зростання кількості учасників міської виставки  дитячої творчості «Країна-Фантазія».

Етапи реалізації проекту «Майстер – клас, як реалізація творчого потенціалу педагога»

(в рамках міської виставки дитячої творчості «Країна Фантазія»)

 

Підготовчий етап

(01.12 -01.02)

Основний період

(01.02-20-02)

Підсумковий етап

20.02 – 01.03

- ознайомлення педагогів центру з нормативними документами УОН, методичною збіркою   «Майстер –клас як одна із ефективних форм професійного навчання педагогів»;

- практикум для педагогів центру «Алгоритм проведення майстер  - класу»;

- підбір керівниками гуртків  методичних матеріалів, визначення тематики майстер - класів.

 

- складання сценарного плану свята;

- відбір худ. номерів до урочистої частини;

- написання сценарію свята;

- презентація  конспектів майстер – класів;

- розгляд конспектів  на методичній раді, затвердження списку  майстер – класів;

- оформлення виставки;

- оформлення актової зали;

- розробка буклету.

- випуск буклету «..»;

- Свято урочистого відкриття міської виставки - конкурсу дитячої творчості «Країна Фантазія» та нагородження переможців даної виставки, що посіли перші місця;

- проведення майстер –класів;

- огляд експозиції виставки;

- оформлення матеріалів міського заходу;

- аналіз роботи педколективу закладу по організації та проведенні міського заходу;

- аналіз участі гуртків центру у міській виставці «Країна Фантазія», результативність участі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

Міська виставка  дитячої творчості «Країна Фантазія»  вже 15 років є традиційним і популярним як серед учнів так і серед педагогів міста заходом. Положення про виставку залишається незмінним, а от тематика кожного року різна: «Карнавал», «Подорож країнами світу», «Підводна феєрія», «Космічна Одіссея» та ін. Виставка була започаткована в 1997 році  і традиційним місцем її проведення є Центр дитячої творчості «Дивосвіт». Кожне відкриття виставки - довгоочікуваний захід  для її учасників, педагогів, відвідувачів виставки, батьків гуртківців, гостей - справжнє свято творчості. Тому і перед педагогічним колективом  ЦДТ «Дивосвіт»  постало дуже відповідальне і непросте  завдання : «Як зацікавити учнів різними нетрадиційними техніками? Як допомогти педагогам працювати творчо, нестандартно? Як  бути креативним у своєму виді діяльності? Як  зробити захід цікавим та незабутнім?».

До організації традиційної   виставки «Країна Фантазія» ми підійшли  креативно і розробили проект її відкриття, який включає підготовку  та проведення майстер – класів «Майстер – клас, як реалізація творчого  потенціалу педагога»

В. Сухомлинський, стверджував, що "стає майстром педагогічної праці швидше за все той, хто відчув у собі дослідника". Презентація напрацьованого професійного досвіду для його обміну та взаємообміну в ході проведення майстер-класу пред’являє досить істотні вимоги і до сторони, яка демонструє свій досвід, і до сторони сприймаючої й оцінюючої. Така форма роботи як майстер - клас -  особливо пріоритетна  і перспективна ланка систематичного активного підвищення кваліфікації фахівців району, міста. Для педагогів закладу – можливість продемонструвати свою майстерність, інноваційний підхід, професійне зростання.

 

 

 

Майстер - клас з бісероплетіння

Тема:    Космічна ракета з бісеру.

Мета:  Навчити елементарним навичкам та прийомам бісероплетіння, виготовленню простих фігурок з бісеру. Розвивати логічне мислення, творчість, фантазію, комбінаторні здібності. Виховувати в учнів уважність і старанність, бажання виконувати роботу творчо, охайно, зацікавлення  створення композиції на реальну тему.

Інструменти і матеріали:  дротик, бісер різних кольорів, схема виготовлення

 

 

Майстер – клас з паперової пластики

 

Тема:   «Стильна листівка для юного астронавта».

 

Мета:  Познайомити дітей з поняттями: космонавт і астронавт, з цікавими і корисними відомостями з історії і сучасності освоєння космічного простору. За допомогою простої і дуже цікавої техніки роботи з папером,  аплікації з об’ємом, навчити створювати власноруч  різні за стилями і використанням матеріалів вітальні листівки. Розвивати у дітей творчі здібності, фантазію, уяву, відчуття рівноваги, пропорційності й цілісності зображувального об'єкту. Виховувати у дітей спостережливість, любов до художньої творчості, прагнення пошуку нових ідей і освоєнню різноманітних  технік і прийомів роботи з декоративними матеріалами.

 

Інструменти і матеріали:  офісний папір, папір типу ватман, ножиці, клей ПВА, двосторонній скоч,  декоративні і графічні матеріали.

 

Наочність:  фотоматеріали, репродукції картин художників фантастів, зразки варіантів виконання листівок, ілюстративний матеріал до додаткових матеріалів:

 - Рекомендації: «Способи і технології декорування паперу і  паперових виробів»;

   -   Інформаційний матеріал:  «Космічна Одіссея».

 

 

Майстер — клас по батіку

Тема:  “Краплини буття у синій безодні”.

Мета:    познайомити присутніх з мистецтвом батіка, безпосередньо з технікою обв'язки шпагатом, показати поетапне виконання роботи у техніці обв'язки шпагатом;  розширювати кругозір, формувати уміння працювати з фарбою для розпису тканини, розвивати творчу уяву, навички при роботі з тканиною;  виховувати естетичні почуття, художній смак, розуміння прекрасного, вміння аналізувати.

Інструменти і матеріали: фарби для розпису тканини “Гамма”; тканини : атлас, шовк, бавовна (розмір 20х20 см); камінці; гудзики; горох; шпагат; пензлики з щетини; спонжі; шприці; палітра; посуд для розміщення кольорів; технологічна картка-пам'ятка; ручний фен; декоративні інструменти та матеріали; прищепки; ножиці; праска.

 

Майстер - клас з м’якої іграшки та в’язання гачком

Тема: Виготовлення мякої іграшки, вязаної гачком «Зірочка»

Мета: ознайомити дітей з послідовністю з’єднання деталей іграшки; виховувати в них бережливе ставлення до матеріалів, вміння бачити прекрасне, увагу, старанність,  розвивати естетичні смаки, творчі здібності учнів, формувати вміння працювати в рамках проекту.

Наочність: нетбук.

Обладнання:  Заготовки виробу, голки, ножиці, нитки, силікон, бісер, блискітки,  клей, фурнітура для оздоблення.

 

Майстер – клас з природного матеріалу

ТЕМА: «Космічні зірки»

МЕТА: створити власноруч зроблений сувенір за елементарними аранжувальники правилами (композиція, пропорція, ритм,колір, фактура, акцент, симетрія, асиметрія, рівновага); розвивати творчі здібності та естетичний смак; виховувати шанобливе ставлення один до одного та бажання приносити радість близьким власноруч зробленим подарунком; виховувати естетичний смак

Обладнання: зразки виготовлених робіт  « Космічні зірки», зразки варіантів виконання космічних зірок.                          

Інструменти: ножиці

Матеріали: гнучкий паперовий дріт, клей «Дракон», лоза.

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

 

  1. Богатеєва З.О., Чудові поробки з бумаги, М.: Просвещение, 1982 р.
  2. Дебу Е.І., дебу К.І., Плетіння корзинок та меблів, Л.:  Госвидав., 1995 р.
  3. Петухова В.І., Ширшихова Е.Н, М’яка іграшка, Москва, 1998 р.
  4. Синеглазова М.О., Розпишемо тканину самі, М.% Просвещение, 2000 р.
  5. Стеченко А.Ф., Виготовлення плетених виробів, К.% Урожай, 1991 р.
  6. Кожохіна С.К., Батик. Все про картини на тканині, Ярославль, 2000 р
  7. Шумаков К.І., Оригамі, М.: Просвещение, 1990 р.

.

 

 

 

D:\МОИ ДОКУМЕНТЫ 2\мои рисунки\КРАЇНА ФАНТАЗІЯ - 2012\МАЙСТЕР-КЛАС\майстер-клас-(Стильна листівка для юного астронавта)\Стильна листівка для юного астронавта - ВИРОБ\Стильна листівка для юного астронавта - КЛІП-АРТ\монохромна листівка.pngОписание: D:\СВІТ ІГРАШКИ\БИСЕР\33.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу зірка з лози 

Похожее изображение

 

 

 

 

 

1

 

doc
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
1292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку