Проект "Мій родовід"

Про матеріал
Матеріал сприяє формуванню у школярів національної свідомості, розуміння родинної єдності, вихованню любові до родини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мій родовід. Колективний проект учнів 2 класу. КЗО Майська СЗШКерівник вихователь ГПД Смірнова Г. М.

Номер слайду 2

Актуальність проекту. Людина повинна знати, пам’ятати, Звідки вона пішла у життя. Людина не має права бути безбатченком. О. Довженко   Родина є основою держави. Родина, рід, родовід, народ - поняття, що розкривають моральну й духовну сутність, природну послідовність основних етапів формування людини. Від роду до народу, нації - такий природний шлях розвитку кожної дитини, формування її національної свідомості й громадянської зрілості. Родинне виховання - перша природна і постійно діюча ланка виховання. Без докорінного поліпшення родинного виховання не можна домогтися значних змін у подальшому громадянському вихованні підростаючого покоління. У сім'ї закладається духовна основа особистості, її мораль, самобутність національного світовідчуття і світорозуміння. Відомо, що для успішного формування особистості дитини необхідна єдність школи і сім'ї. Високі вимоги суспільства до освітнього рівня молодого покоління, підготовки його до життя і праці можуть бути задовільнені тільки за умови зростаючої ролі батьків у цій справі.

Номер слайду 3

Співдружність школи з сім’єю, опора на родинні традиції набуває сьогодні нового педагогічного змісту та особливої актуальності. Взаємодія школи, сім’ї та громадськості — один з головних принципів організації роботи у КЗО Майська СЗШ, і є важливим чинником у створенні сприятливих умов для гармонійного розвитку особистості школяра, його самовизначення, самореалізації. Співпраця вчителів та батьків — це могутня сила виховання. 

Номер слайду 4

Мета проекту: Формувати у школярів національну свідомість, розуміння родинної єдності, виховувати любов до родини. Навчити чемного й шанобливого ставлення до батьків, рідної домівки ,сімейних цінностей та культурної спадщині свого народу. Виховувати готовність до захисту і примноження матеріальних і духовно-моральних цінностей своєї родини, рідного краю. Формувати потребу у продовженні та популяризації сімейних і національних традицій. Сприяти розвитку громадських якостей учнів, патріотичному ставленню до землі, де ти народився. Завдання проекту: Спонукати учнів до активної пошукової діяльності;Розвивати творчий потенціал школярів;Формувати інтерес до традицій, звичаїв нашого народу;Створити родинні дерева кожного учня класу.

Номер слайду 5

Етапи реалізації проекту: Підготовчий: - визначення теми, уточнення мети;- планування науково-дослідницької роботи, визначення методів дослідження та аналіз проблем. Основний: - збір інформації, дослідження , редагування зібраних матеріалів, проведення індивідуальних консультацій. Підсумковий - аналіз досягнутих результатів, успіхів.

Номер слайду 6

Фото с родинними деревами

Номер слайду 7

ВИСНОВОКПрацюючи над проектом ми зрозуміли :- що таке родинна єдність;- чому сім'я посідає особливе місце в житті людини;- чим більшим є рід , тим міцніше зростає родинне дерево і міцнішою стає держава. Ми поринули в сиву давнину предків, пройшли стежиною отчого краю до рідного батьківського порогу. Кожен з нас пишається своїм родом!

pptx
Додано
22 лютого 2019
Переглядів
3243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку