Проект на тему :"Таємниця імені твого"

Про матеріал
Кожна людина хоче знати, чому її так назвали і що значить її ім'я. В цьому проекті розкрито значення деяких імен, хто вважається святим заступником імені та коли відзначається день ангела.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

таємниця імені мого Координатори проекту: учні 3 класу. Консультант: Кириленко Л. І., класний керівник 3 класу.

Номер слайду 2

Актуальність проекту. Як маленьке немовля У світ двері відчиняє,То дарують йому слово. Слово – це його ім'я. Кожен дружить із цим словом. Протягом всього життя. Здогадались, що за слово? Слово – це наше ім'я.

Номер слайду 3

Тип: дослідницько-пошуковий. Термін: довготривалий

Номер слайду 4

Мета проекту:визначити значення кожного імені та саме чому таке ім'я обрали батьки, вчити вживати пестливі форми імен, виховувати почуття власної гідності.

Номер слайду 5

Підготовчий етап: 1. Ознайомлення зі змістом завдання. 2. Обговорення важливості проблеми. 3. Визначення джерел потрібної інформації. 4. Формування робочих груп, розподіл доручень.

Номер слайду 6

Творчий етап: 1. Обговорення в класах ідеї проекту. 2. Висловлювання міркувань щодо форми презентації результату. 3. Перегляд презентації “Як з'явилися імена”, бесіда “Що значать ваші імена”, створення з лего першої букви свого імені. 4. Опрацювання та систематизація зібраної інформації. 5. Створення медіапрезентації. 6. Оформлення проекту.

Номер слайду 7

Заключний етап: 1. Презентація проекту “ Таємниця імені мого”. 2. Фотографування та дизайнерська обробка. 3. Участь у конкурсі проектів.

Номер слайду 8

Робота над проектом

Номер слайду 9

Значення імен у класі Арсен – у перекладі з давньогрецької означає “мужній”. Добрий, товариський, не завдає турбот батькам. Любить тварин. День ангела 21 травня. Артем – у перекладі з давньогрецької означає “неушкоджений”, “бездоганного здоров’я”. Спокійний, товариський, дружелюбний. Уміє зберігати таємниці. День ангела – 06 липня, 12 листопада. Валерій – походить від латинського “валео” – здоровий. Наполегливий, захоплюється спортом. День ангела 06 березня, 30 листопада. Максим - походить від латинського “найбільший”. Відкритий до спілкування, добре вчиться, готовий прийти на допомогу. День ангела – 26 січня, 27 травня. Матвій – у перекладі з давньоєврейської “дарунок”. Святим заступником вважається Матфей Левій, один із 12 апостолів. Має багато друзів. День ангела – 13 липня, 29 листопада. Олександр – походить від грецьких слів “захисник”, “чоловік”. Завзято домагаються своєї мети. Можуть стати на чолі колективу, справедливі. День ангела – 25 грудня, 12 вересня. Катерина – походить від грецького слова, що означає “чиста, непорочна”. Самолюбна, важко переносить чиюсь перевагу. Прагне бути кращою. День ангела – 07 грудня. Соломія - у перекладі з давньоєврейської “мирна”, “спокійна”. Наділена сильною волею, не пробачає зради. Має дивовижну інтуїцію. Святим заступником вважається свята Саломея мироносиця. День ангела – 16 серпня.

Номер слайду 10

«Не ім'я красить людину, а людина - ім‘я» Які б імена у нас не були, що б вони не значили, ми завжди залишаємося господарями своєї долі. Тільки від нас залежить, який слід залишить наше ім'я на Землі.

pptx
Додано
25 січня 2022
Переглядів
1089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку