ПРОЕКТ НА ТЕМУ: "ЗАБУТІ ІГРИ НАШИХ БАТЬКІВ"

Про матеріал

Актуальність нашогодослідження:

Дитинство неможливо уявити без гри.

Рухлива гра – це спосіб перетворення нашої дитячої енергії в навички, які знадобляться нам в дорослому житті.

Без гри на світі людині було б не тільки нецікаво, а просто неможливо жити. Гра допомагає стати спритним, швидким, кмітливим. А найголовніше, що ігри з друзями на свіжому повітрі роблять нас здоровими фізично. А також у грі народжується дружба.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ НА ТЕМУ:  «ЗАБУТІ ІГРИ НАШИХ БАТЬКІВ» Бевзенко В. В. вчитель. Гетте В. учениця 4 класу. Березова А. учениця 6 класу

Номер слайду 2

Актуальність нашого дослідження: Дитинство неможливо уявити без гри. Рухлива гра – це спосіб перетворення нашої дитячої енергії в навички, які знадобляться нам в дорослому житті. Без гри на світі людині було б не тільки нецікаво, а просто неможливо жити. Гра допомагає стати спритним, швидким, кмітливим. А найголовніше, що ігри з друзями на свіжому повітрі роблять нас здоровими фізично. А також у грі народжується дружба.

Номер слайду 3

МЕТА ПРОЕКТУ: познайомитися з іграми наших батьків, а також навчити грати інших дітей для цікавого проведення часу на перервах.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За нашими спостереженнями, більша частина дітей 3 - 4 класів проводить перерви граючи в ігри на телефоні або планшетіЧи дійсно це проблема?Учні 1 - 2 класів на перервах частіше бігають

Номер слайду 6

Ми припустили, що якщо дізнаємося у своїх батьків, в які ігри вони грали в дитинстві та вивчимо правила цих ігор, то зможемо самі грати в них на вулиці, на перерві в школі, на уроках фізичної культури.

Номер слайду 7

ПРАКТИЧНА ЗНАЧИМІСТЬ: нашого проекту. Дані дослідження можуть бути використані як для організації дозвілля сучасних дітей, так і можуть бути використані на уроках фізичної культури, позакласних заходах.

Номер слайду 8

Для того щоб дізнатися в які ігри грали наші батьки була розроблена анкета для батьків. У неї були включені наступні питання:

Номер слайду 9

У результаті анкетування ми зясували що ДИТИНСТВО НАШИХ БАТЬКІВ ПРОХОДИЛО В 90 РОКАХ{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}СезонІгри на вулиціІгри вдома. Зима«Цар гори», «Сніговий бій» (сніжки), Будували окопи, печери зі снігу. Каталися на лижах, санках, ковзанах. Влітку вдома грали тільки тоді, коли на вулиці йшов дощ, а взимку тільки в сильно морозні і хуртовинні дніЛіто«Хованки»,«12 паличок», «Цар візьми нас на роботу», «Козаки розбійники», «Глухий телефон», «Каблучка-Каблучка», «Фарби», «Я знаю 5 імен», «Резинка»,«Фанти», «Світлофор»«Качки-мисливці»,«Тихіше їдеш-далі будеш», Волейбол, Футбол, «Скакалки»,«Класики», «Струмочок»«Море хвилюється раз ...».«Дочки-матері», «В школу», «Хованки», «Міста», «Морський бій», шашки, настільний хокей, лото, дитяче доміно, «Розрізні листівки», Тетріс,«Кубик - рубик », ігрову приставку«Денді».

Номер слайду 10

ПРОВЕЛИ АНКЕТУВАННЯ СЕРЕД УЧНІВstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ВИВЧИЛИ ІСТОРІЮ ІГОР ТА СТВОРИЛИ ЗБІРНИК: “НАВЧАЛОЧКА - ІГРИ НАШИХ БАТЬКІВ”

Номер слайду 13

ВЧИМОСЯ ГРАТИ САМІ з однокласниками на перервах у такі ігри:«КАБЛУЧКА, КАБЛУЧКА…»r

Номер слайду 14

ВЧИМОСЯ ГРАТИ САМІ «ТРЕТІЙ ЗАЙВИЙ»r

Номер слайду 15

ВЧИМОСЯ ГРАТИ САМІ «СТРУМОЧОК»r

Номер слайду 16

ВЧИМОСЯ ГРАТИ САМІ «РЕЗИНКА»

Номер слайду 17

ВЧИМОСЯ ГРАТИ САМІ «ВИБИВНИЙ»

Номер слайду 18

Щоб навчити молодших школярів грати ми оголошували активні перерви і запрошували грати з нами ЗАПРОШУЄМО УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ

Номер слайду 19

НАВЧАЄМО УСІХ БАЖАЮЧИХ ДІТЕЙ НОВИМ ІГРАМ«КАБЛУЧКА, КАБЛУЧКА…»

Номер слайду 20

НАВЧАЄМО УСІХ БАЖАЮЧИХ ДІТЕЙ НОВИМ ІГРАМ «СТРУМОЧОК»

Номер слайду 21

ВИСНОВКИ ТА РЕЗУЛЬТАТИ НАШОГО ПРОЕКТУ: В ході дослідження ми познайомилися з іграми,в які грали наші батьки та їх правилами. Провели анкетування серед учнів початкових класів та батьків. Виявили популярні ігри їхнього дитинства. Багато ігор батьків залишаються улюбленими у дітей нашого покоління: «Резинка», «Хованки» та інші. Деякі невідомі ігри ми вже вивчили з учнями початкових класів, а деякі плануємо вивчити. Створили книгу - навчалочка для проведення рухливих ігор в умовах двору, школи. r

Номер слайду 22

  Створена публікація «Забуті ігри наших батьків»Матеріали проекту розміщені на сторінці блогу http:// yntarnoe.blogspot. com.

Номер слайду 23

НАМИ ВИКОРИСТАНІ ТАКІ ДЖЕРЕЛА:1. Вухо-Лапо-Хвіст : Шедеври української дитячої поезії / [П. М. Воронько, Г. Т. Чубач, С. В. Цушко, Н. Л. Забіла, Л. В Вербицька]. – Видавничий дім "Школа,2015. – 80 с.2. Приступа Є. Н., Слимаківський О. В., Лук’янченко О.І. Українські народні рухливі ігри, розваги та забави: методологія, теорія і практика. – Дрогобич: Видання Тз. ОВ „Вимір”, 1999. – 449 с.3. Якуб С. К. Згадаймо забуті гри/ С. К. Якуб. - М., 1988. – 116с.4. Яловська О. О. Українські народні дитячі рухливі ігри, забави та розваги підручник / О. О. Яловська - Тернопіль: Мандрівець, 2013. - 264 с.5.http://about-ukraine.com/narodni-igri/6. http://abetka.ukrlife.org/lich_voznyuk.htm

Номер слайду 24

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
10 липня 2018
Переглядів
7980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку