Проект. Презентація на тему "Енергія" 3 клас

Про матеріал
Сьогодні розвиток інформаційно-комунікаційних технологій дає можливість модернізувати навчальний процес уже з початкової школи, використовуючи різноманітні тренди сучасної освіти. використання ІКТ в навчальному процесі дає можливість вчителю пояснити теоретичний матеріал, підвищити інтерес учнів до навчання, краще утримати увагу. Працюючи над темами створення проекту, вчитель заохочує учнів приймати активну участь у підборі матеріалу та його систематизацію. Створення проектів розвиває в учнів вміння працювати в групах та приймати одне із кращих рішень. Сучасній дитині необхідно не стільки багато знати, скільки вміти послідовно і доказово мислити, проявляти розумову активність. Тому зміст і методи навчання в школі спрямовані на розвиток уваги, пам"яті, творчої уяви та отримання задоволення від знайденого рішення. Коли дитина сама шукає рішення, вона краще пізнає навколишній світ. Учні початкових класів оформляють свої результати різними способами. Один із них - презентація. Мета роботи: Вивчаючи тему "Енергія" на уроці природознавства в 3 класі, учні ознайомлюються із видами енергії та необхідністю її економії. Актуальність проекту: Що таке енергія? Які бувають види енергії? Необхідні знання: Ознайомлення учнів із видами енергії: сонячна, енергія вітру та енергія води. Етапи роботи: І етап: а) зібрати і проаналізувати матеріали про можливі види енергії; б) провести конкурс малюнків; в) на основі зібраних матеріалів, об"єднатися в групи. ІІ етап: Створити колективні презентації: а) "Енергія"; б) "Казки про те, як економити енергію"; в) "Поради щодо економії енергії". Критерії оцінювання: Під час оцінювання будуть використані насамперед вербальні методи. Ставлення школярів можна оцінити під час виконання проекту. Якщо учні будуть виявляти ініціативу, ретельно доручення вчителя, співпрацювати з однокласниками та допомагати одне одному, вони неодмінно отримають високі бали. Оформлення результатів: Результат роботи оформлений у вигляді гіперпосилання на готові 6 презентацій, які активізуються як назвами конкретних презентацій, так і зображенням малюнків: сонця, вітру і води.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як і для чого берегти енергію ?2014 – 2015 н.р.

Номер слайду 2

Жив – був Зайчик. І в нього було три друга: Бобер, Білочка та Їжак. Одного разу друзі зібралися біля будинку Зайчика і вирішили піти по гриби.

Номер слайду 3

Коли відійшли від хатинки, Білочка обернулась і побачила, що Зайчик не вимкнув світло. Зайчику, а чому це ти світло залишив? – спиталася вона. Та нехай горить, ми ж повернемось швидко, - відповів Зайчик.

Номер слайду 4

І звірята пішли. Пройшло чимало часу. З повними кошиками грибів та ягід виморені друзі поверталися додому.

Номер слайду 5

Повернувшись до будиночка Зайчика, звірята побачили, що світло вимкнуте , а на дверях щось висить. Підійшовши ближче, побачили повідомлення про відключення світла і велику суму штрафу в розмірі 10 000 лісових гривень. Зайчик почервонів від сорому, а друзі довго про щось домовлялись. Знаєш, Зайчику, вихід з цього положення є, але ти повинен зрозуміти, що не-обхідно бережно ставити-ся до навколишнього сере-довища, - сказав Їжачок. - Нічого даремно не дається, за все треба платити.

Номер слайду 6

Ми можемо тобі допомогти, але ти повинен нам пообіцяти, що будеш економно використовувати природні ресурси, - промовив Бобер. – У мене в річці водиться велика кількість риби. То її можна ловити і продавати.

Номер слайду 7

Вранці наступного дня Зайчик взяв вудочку, відерце та й пішов ловити рибу. Улову він був дуже радий. Відніс на базар. Продавши рибу, він отримав 500 лісових гривень. І так кожного дня ходив на рибалку та на базар, поки не зібрав 10 000 лісових гривень.

Номер слайду 8

Заплативши штраф та повертаючись додому, Зайчик всім розповів про свій негарний вчинок, порадив бережливо ставитися до природних ресурсів і марно не використовувати їх.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Пахомова Уляна
Додано
16 листопада 2019
Переглядів
2486
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку