Проєкт. Трапеція в житті людини

Про матеріал
Проєкт. Трапеція в житті людини. ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ. БАГАТОЗНАЧНІСТЬ ТЕРМІНУ З історії виникнення поняття «трапеція». Багатозначність терміну «трапеція»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трапеція навколо нас. Виконала: Учениця 8 – А класу Волошина Діана. Перевірив: вчитель математики Федорченко Ю. М.

Номер слайду 2

ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ. БАГАТОЗНАЧНІСТЬ ТЕРМІНУСлово «трапеція» походить від грецького слова τραπέζιον — «столик». Цей термін і слово «трапеза» (грецькою τράπεζα) мають спільне походження, тобто слово «трапеза» дослівно означає «стіл, їжа».

Номер слайду 3

З історії виникнення поняття «трапеція». Термін трапеція спочатку застосовувався в розумінні будь-якого чотирикутника і лише у XVIII столітті набув сучасного змісту.

Номер слайду 4

З історії виникнення поняття «трапеція». Деякі властивості елементів трапеції були вже відомі стародавнім єгиптянам і вавилонським землемірам. Єгиптяни вміли обчислювати площу трапеції. Вавилонські математики про трапецію говорили «лоб бика».

Номер слайду 5

Багатозначність терміну «трапеція»Термін «трапеція» - є багатозначним. (Додаток А) Трапеція — це чотирикутник, дві протилежні сторони якого паралельні. ABDCAD=BCADBC – трапеція

Номер слайду 6

Багатозначність терміну «трапеція»Криволінійна трапеція - фігура на площині, обмежена графіком невід'ємної неперервної функції у=f(х), визначеною на відрізку [a; b], віссю абсциса і прямими х=а та х=b, яка широко використовується у задачах фізичного та хімічного змісту

Номер слайду 7

Багатозначність терміну «трапеція»Трапеція – це гімнастичний прилад, що складається з горизонтальної поперечки, підвішеної на двох тросах або мотузках.

Номер слайду 8

Багатозначність терміну «трапеція»Трапеція — гірська вершина на УраліТрапеція — японський мультфільм (аніме, психологічна драма).

Номер слайду 9

Багатозначність терміну «трапеція»Трапеція — номенклатурний аркуш топографічної карти (Її рамки – трапеції, утворені меридіанами й паралелями, проведеними відповідно через 6° довготи і 4° широти).

Номер слайду 10

Багатозначність терміну «трапеція»Трапеція Оріона, або Скупчення Трапеція Оріона є компактним розсіяним скупченням зір, що розташоване у самому серці Туманності Оріона. Воно було відкрито Галілео Галілеем 4 лютого 1617 року, коли він замалював відносне розташування трьох зір трапеції

Номер слайду 11

Багатозначність терміну «трапеція»Трапецію можна побачити у багатьох плоских та просторових геометричних фігурах.

Номер слайду 12

Трапеція навколо нас

Номер слайду 13

Трапеція навколо нас

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, Інші матеріали
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
1171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку