Проект "Знайди свій шлях для досягнень! Знайомство з новими видами спорту"

Про матеріал
Знайомство з новітніми тенденціями у спорті, зробити спорт доступним для всіх (незалежно від медичної групи, можливостей та статті), показати що, навіть, на маленьких площах та при мінімальних затратах можливо вести рухливий спосіб життя, який може бути не тільки корисним, а ще й цікавим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайди свій шлях длядосягнень!

Номер слайду 2

Знайомство зновими видами спорту!Проект 1 класу. Підготувала: Степашкіна Оксана Василівна. Класний керівник 1 класу, вчитель фізичної культури. ПЗОШ “Кадетство”Мета: знайомство з новітніми тенденціями у спорті, зробити спорт доступним для всіх (незалежно від медичної групи, можливостей та статті),показати що, навіть, на маленьких площах та при мінімальних затратах можливо вести рухливий спосіб життя, який може бути не тільки корисним, а ще й цікавим.

Номер слайду 3

Спорт не стоїть на місці. Як все в світі він постійно змінюється. Щось йде, а на зміну старому приходить нове. З'являються нові течії і поширюються по всій земній кулі. Хедіс. Новус. Петанк

Номер слайду 4

Хедіс. Хедіс придуманий в Німеччині. Це поєднання настільного тенісу та футболу. Для гри в хедіс використовують невеличкий футбольний м’яч вагою 100 грам, а замість ракеток гравці використовують голови.

Номер слайду 5

Поки одні спортсмени коротають час в залах, силуючись наблизитися до результатів світових зірок, інші ламають стереотипи і придумують власні види спорту. Неймовірний на перший погляд мікс апробували німецькі студенти під керівництвом Рене Вегнера. Саме він одного разу занудьгував на футбольному полі і, не дочекавшись, поки майданчик звільнять, затіяв власний «товариський матч» на єдиному вільному полі - тенісному столі. Через брак ракеток молодим людям не залишалося нічого іншого, крім як включити голову. В гру. У буквальному сенсі. Замість ракеток в хедісе спортсмени використовують голову, якою і відбивають особливий гумовий м'яч (він за габаритами набагато ближче до футбольного, ніж тенісному).

Номер слайду 6

Правила гри: • гра ведеться до 3-х перемог в сетах; • кількість очок, яке необхідно набрати в одному сеті становить 11, а при рівності очок один з противників повинен випереджати конкурента на 2 очка; • для гри використовується гумовий м'яч вагою 100 г і діаметром 18 см; • гра ведеться на тенісному столі стандартного розміру; • відбивання м'яча на бік противника проводиться за допомогою голови; • для кріплення сітки використовується спеціально посилена металева рамка з жорсткою фіксацією.

Номер слайду 7

У 2017 році був проведений 12 Чемпіонат світу з хедісу. Проводяться також чемпіонати Європи та Хедіс Мастерс. Додамо, що в цьому виді спорту гравці не виступають під своїми реальними іменами, а використовують ники (наприклад, Sniper Schorsch, Bob і т.д.).

Номер слайду 8

Новус. Латвійський національний вид спорту. Новус відноситься до групи києвих ігор. В Україні гра культивується з 2005 року.Інші назви: слайп, шарабашка, балтійський більярд, капітанський більярд, корабельний більярд, пляжний більярд, латиський більярд, скандинавський більярд.

Номер слайду 9

Ігровий стіл у формі квадрата розділений на чотири ігрові зони, в яких розташовуються дерев'яні пішаки двох кольорів для кожного гравця. По кутах ігрового столу знаходяться чотири лузи. Завданням кожного гравця є з допомогою ігрового кия і битка «матки» загнати свої пішаки, які знаходяться на протилежному кінці столу, в будь-яку з чотирьох луз. Удари по пешкам здійснюються по черзі. Переможцем стає той, хто першим загнав в лузи всі свої пішаки. Новус комбінує в собі такі навички гравця, які в інших видах спорту або іграх проявляються лише окремо. В новус можуть одночасно грати як два, так і чотири учасники.

Номер слайду 10

Правила гри в новус

Номер слайду 11

Біта та пішаки. БІТА – найбільший пішак (більше за інших пішаків) лягає тільки в бортовому полі гравця так, щоб в центрі біти не було видно лінії. Кожен гравець має своє бортове поле і тільки на своєму полі він може робити удар києм по биті. Біту можна ставити в будь-якому місці бортового поля гравця, (тільки так щоб не було видно центру біти). Біту після кожного удару гравець повертає назад в бортове поле і прибирає її з поля. Пішаки - (менше біти) зазвичай червоного і синього кольору. Свої пішаки гравець завжди ставить на протилежну сторону ігрового столу. Під час гри на гральному полі може бути тільки одна біта !!!

Номер слайду 12

Гра на двох людей. Шикування пішаків Кожен гравець стандартно має по 8 пішаків. Свої пішаки гравець розставляє на протилежному боці бортового поля противника, по 4 пішаків з кожного боку центровий лінії (дивись рис.2), супротивник робить те ж саме. Гра на чотирьох людей. Гра в якій беруть участь 4 людини називається парної грою. Гравці 1 і 3 команда червоних, а гравці 2 і 4 команда синіх (звичайно сині та червоні команди взяті для прикладу:) З цього виходить, що гравці команд червоних (синіх) стоять на протилежних сторонах грального поля (дивись рис.3) . Стандартно команди мають по 16 пішаків. Гравець команди червоних (синіх) кладе по 8 пішаків (по 4 пішаки з кожного боку центровий лінії в так зване бортове поле гравця своєї команди. Всі гравці роблять абсолютно те ж саме. Яка команда почне першою повинні вирішити між собою гравці команд шляхом вибивання битою про протилежний борт. Чия біта виявиться найближче в підлозі, з якої проводився удар та команда і починає.

Номер слайду 13

“Прямий удар” - це прямий удар битою по пішки. "Косий удар" - це удар битою в стінку бортового краю. Гравець втрачає право на удар коли: - ігрок після удару не забиває в лузу не однієї пішаки -Замість з пішаком гравця в лузу падає пішак супротивника -в результаті удару пішак (пішаки) випадають з поля гри -Якщо все пішаки гравця знаходяться в центровому колі або в бортовому поле гравця і біта після "косого" удару (удар від борту) НЕ доторкнеться не до однієї пішаки, то гравець просто втрачає права на удар (штрафна пішак не ставиться).

Номер слайду 14

Втрата ходу зі штрафного пішаком Гравець отримує штрафну пішака коли: Після удару біта спочатку потрапила в пішака супротивника а потім тільки по пішакам гравця - Бита після удару не доторкнулася взагалі за своїми пішакам - Бита після удару одночасно вдарила по своїм пішакам і пішакам противника - Бита потрапила в лузу - Бита вилетіла з поля гри - Гравець після прямого удару (дивись вище) потрапив по Пешке перебувала в центровому колі або / в бортовому поле гравця, Гравцеві (команді) ставлять штрафну пішака і пішак (пішаки) вибиті забороненим способом ставлять на місце. Біта потрапила в лузу з останньої пішаком гравця (команди) - Якщо все 8 пішаків гравця (в команді виставляються 16 пішаків) знаходяться на поле гри, штрафна пішак не ставиться, а тільки запам'ятовується і виставляється тільки після кого, як гравець заб'є хоча б одну зі своїх пішаків

Номер слайду 15

Штрафний пішак ставиться на середню лінію бортового поля супротивника (в командній грі на середню лінію бортового поля гравця своєї команди) - Якщо це місце зайняте, штрафну пішака ставлять з того боку де найменше пішаків - Гравець отримав штрафну пішака ЗАВЖДИ втрачає право на удар!

Номер слайду 16

Петанк. Петанк (фр. pétanque) —метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit — кошонет, поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо.

Номер слайду 17

Вважається, що петанк в його сучасному вигляді винайшов хтось Жюль Ленуар в 1907 році. Сталося це в портовому провансальської містечку Ла-Сьота. У Франції є кілька виробників куль для петанку, використання яких схвалено Міжнародною федерацією петанку: La Boule Obut, Boule Unic, La Boule Integrale, La Boule Bleue, La Boule Noire, Okaro, Boules JB, L'Artisanale, Boule V. M. S. Федерація строго регламентує стандарти виготовлення куль: - діаметр від 70,5 до 80 мм; - вага від 650 до 800 г; - на кулі повинні бути вигравірувані вага і компанія-виробник; - куля не можна наповнювати піском або іншим матеріалом як навантажувач. Кошонет виготовляється з цінних порід дерева. Його діаметр - від 25 до 35 мм. Кулі бувають чотирьох категорій: м'які, напівм'які, напівтверді, тверді.

Номер слайду 18

Правила гри у петанк. У грі беруть участь дві команди. Розповімо загальні правила гри в петанк. Команда може складатися з одного, двох або трьох гравців. У грі використовується не більше 12 куль. Якщо в командах один або два гравці, то кожен грає трьома кулями. Якщо по три гравці, то кожному дістається дві кулі. Жереб вирішує, якій команді робити перший кидок. Ця команда креслить на землі коло діаметром близько 30 см. Гравець кидає дерев'яну кульку - кошонет на відстань від 6 до 10 метрів, але не ближче ніж на 50 см від будь-якого перешкоди. При этом ноги игрока должны быть внутри круга до тех пор, пока кошонет не остановится. После того как кошонет остановился, любой игрок первой команды бросает первый шар, стараясь попасть как можно ближе к деревянному кошонету. При броске ноги игрока не должны выступать за пределы круга. 

Номер слайду 19

Після першого кидка гравець другої команди встає в той же коло і намагається кинути свою кулю ближче до кошонету або вибити кулю супротивника. Наступний кидок робить команда, чия куля знаходиться далі від кошонету, і кидає кулі до тих пір, поки один з них не ляже до кошонету вони ближчі куль противника. Після цього за кидки береться інша команда. Якщо у однієї з команд не залишилося куль для кидка, то інша команда кидає свої кулі, що залишилися, намагаючись розмістити їх якомога ближче до кошонету. Після того, як всі кулі обох команд кинуті, проводиться підрахунок очок. Команда отримує стільки очок, скільки її куль розміщено ближче до кошонету, ніж найближчий куля протистоїть команди. Раунд вважається закінченим, коли кожна команда кинула всі свої кулі. Команда-переможниця починає новий раунд, викреслюючи коло на місці падіння кошонету попереднього раунду, і знову кидає кошонет.

Номер слайду 20

Гра продовжується до тих пір, поки одна з команд не набрала 13 очок. Слід зазначити, що в петанку існує два види кидків кулі. І вони настільки відрізняються один від одного, що професійні гравці спеціалізуються, як правило, тільки на чомусь одному. Перший варіант: кидок, при якому гравець намагається розмістити свою кулю якнайближче до кошонету. Другий варіант - гравець намагається вибивати кулі противника.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Висновок: Гра з давніх часів є невід’ємною частиною життя людини, вона заповнює дозвілля, виховує, задовольняє потреби в спілкуванні, отриманні зовнішньої інформації, дає приємне физичне навантаження. Під час грі підростаюча людина пізнає життя, гра позитивно впливає на формування дитячої душі, развиває физичні якості і здібності. Говорячи про вплив гри на розумовий розвиток, варто відзначити, що вона змушує мислити найбільш економічно, миттєво реагувати на дії суперника і партнера. Гра розвиває: внутрішню мову і логіку, втамовує емоції. Користь рухливих ігор, в які можна грати без спеціальної підготовки, у будь – якому віці, так як у них відсутня складна техніка і тактика, а правила можна змінювати за бажанням, є беззаперечною. Рухливіих ігор багато, вони різноманітні, зручні тим, що учасник сам регулює навантаження у відповідності до своїх можливостей, що дуже важливо для здоров’я. Ось чому рухливі ігри є дійсно масовими, загальнодоступним засобом фізичного і морального виховання дітей і підлітків.

Номер слайду 23

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
11 серпня 2019
Переглядів
875
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку