Проєктна презентація на тему: "Різновиди музики" (Вчительська презентація)

Про матеріал
Проєкт розрахований для учнів 5-х класів. Ви зможете: пізнати і розкрити світ вокальної та інструментальної музики, визначити їх основні музичні ознаки, зрозумієш, яке значення відіграє музика в житті людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РІЗНОВИДИ МУЗИКИУчительська презентація на тему: РІЗНОВИДИ МУЗИКИ

Номер слайду 2

Вхідне анкетування на початку проекта. ПИТАННЯ №1: Чи знаєте ви, що вокальна і інструментальна музика відноситься до професійної музики?ПИТАННЯ №2: Чи впевнені ви, що на образ музичного твору впливають використання різних засобів музичних виразностей?ПИТАННЯ №3: Чи можна стверджувати, що інструментальна і вокальна музика не мають відмінностей між собою?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шановний 5 – ти класнику,поміркуй: Музика – це мова, яку розуміє лише душа, але душа ніколи не зможе її перевести на іншу мову. Дай відповіді на такі питання: Чи знаєте ви, основні відмінності між вокальною та інструментальною музикою?Як можна виконувати вокальну музику?Які існують види інструментальної музики?

Номер слайду 5

Виконай творчі завдання. ПОРІВНЯТИ: Особливості звучання вокальної і інструментальної музики, а саме, визначити основні елементи виразності музичної мови: соло, ансамблю, хору, оркестру. Роботу виконати у вигляді презентації, добрати відеофайли. СТВОРИТИ: Творчі групи, які проведуть: «Музичний Брейн - Ринг», які проведуть, чим подібні і чим відрізняються вокальні твори від інструментальних творів.

Номер слайду 6

Для успіху треба об`єднатися в групи. ГРУПА №1 ВОКАЛІСТИЗАВДАННЯ: Добирають інформацію про особливості вокальної музики. Створюють музичну картатеку з різними видами вокального співу:соло, дует тріо, ансамбль, хор. Обдаровані діти можуть окремо підготувати вокальні номери та виконати їх. ГРУПА №2ІНСТРУМЕНТАЛІСТИЗАВДАННЯ: Добирають інформацію про особливості інструментальної музики. Створюють музичну картатеку з різними видами інструментальних творів:соло, дует тріо, ансамбль, оркестр. Обдаровані діти можуть окремо підготувати інструментальні номери та виконати їх.

Номер слайду 7

БАЖАЮ ВАМ УСПІХУ!!!Ви зможите…Пізнати і розкрити світ вокальної та інструментальної музики, визначити їх основні музичні ознаки, зрозумієш, яке значення відіграє музика в житті людини. Розкрити творчий потенціал. Навчитися прислуховуватися до інших, приймати колективні рішення.

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку