Проєктна робота: "Чотирикутник. Instagram, як майданчик для відтворення знань"

Про матеріал
Тема уроку: Чотирикутники. Систематизація та узагальнення знань. Мета уроку: відтворивати, систематизувати та узагальнити знання про чотирикутники; про застосування чотирикутників у різних сферах життя; навчитися використовувати набуті знання; робити логічні висновки; розв’язувати задачі: геометричні, практичні, пошукові; обмінюватися думками; працювати в групах; аналізувати, порівнювати, доводити, висловлювати оцінні судження. Ідея проєкту: створити в соціальній мережі Instagram аккаунт для чотирикутника від його імені. ХІД ПРОЄКТУ: I. Клас поділити на команди: 1. Команда "Паралелограм". 2. Команда "Прямокутник" 3. Команда "Ромб" 4. Команда "Квадрат" 5. Команда "Трапеція" (за бажанням можна закріпити цей чотирикутник за вчителем) II. Весь матеріал можна розмістити в GoogleClasRoom з чіткими відео-інструкціями, списками команд, та посиланнями на сторонні ресурси щодо технічний моментів створення другого аккаунту в Instagram. III. Знайомство з інструкціями та правилами проєкту. 1. Обрати капітанів для кожної команди і ознайомити їх з інструкцією (Презентація-Інструкція в додатках) 2. Розподілити ролі членів команд за їх творчими здібностями та вміннями (Презентація-Інструкція в додатках) 3. Ознайомити учнів з відео-інструкцією створення другого аккаунта для андроїда чи айфона в соціальній мережі Instagram. 3. Ознайомити учнів з правилами оформлення аккаунта в соціальній мережі Instagram: аватарка, Nick-Name, короткий та змістовний опис аккаунта. 4. Ознайомити учнів з планом проєкту: пошук інформації, контент-план, публікація постів та історій, їх тематика (Презентація-Інструкція в додатках) 5. Презентація командами готових робот.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт ЧОТИРИКУТНИКИ (Instagram, як майданчик для відтворення знань)8 клас. Тема: “Узагальнення та систематизація знань по темі Чотирикутники”

Номер слайду 2

Цей проєкт навчить вас: ■ дізнатися про застосування чотирикутників у різних сферах життя; ■ використовувати набуті знання; ■ відтворювати, систематизувати та узагальнювати знання про чотирикутники;■ робити логічні висновки; ■ розв’язувати задачі: геометричні, практичні, пошукові; ■ обмінюватися думками; ■ працювати в групах; ■ аналізувати, порівнювати, доводити, висловлювати оцінні судження.

Номер слайду 3

Хід проєкту

Номер слайду 4

Збір матеріалів. Все можна знайти на просторах інету!Історичні відомостіМатематичні відомості: властивості та ознаки. Прикладні відомості: використання фігури у побутіЗадачі та їх розв'язання

Номер слайду 5

Процес створення аккаунту в Instagram: Знайдіть на просторах інету всі цікавинки, картинки, схеми, сайти, статті, публікаціїї, презентації, тощо про СВІЙ ЧОТИРИКУТНИК. Створіть папку та документ на Гугл-диску чи компьютері, телефоні, тощо, де ви будете зберігати всю знайдену вами інформацію. Створіть макет ВАШОГО АККАУНТУ в Instagram: що буде опубліковано в першу чергу, в другу і тд, як будуть оформлені фото (стиль), про що будуть ваші сторіс і тд. Опублікуйте всю інформацію в своєму аккаунті. Посилання на нього роздайте всим учасникам проєкту. З часом, продовжуйте вести свій аккаунт: наповнюйте його новою та цікавою інформацією.

Номер слайду 6

Результат

Номер слайду 7

«Те, що не може геометрія, не можемо і ми» - Блез Паскаль.

Номер слайду 8

Пости:Історія. Знайомство. Основні ознаки та властивостіВикористання фігури у побутіЗадача. Сторіс: Творчі вподобання: відео-доведення теореми, аудіо-доведення теореми, рішення задачі, цікавий факт та ін. Пости та сторіси

Номер слайду 9

Аккаунт ПАРАЛЕЛОГРАМhttps://instagram.com/_.para.lelogram._?igshid=1070gi9kgk5yv

Номер слайду 10

Аккаунт ПРЯМОКУТНИКhttps://instagram.com/rectangle_figure?igshid=tkidcaxngzpb

Номер слайду 11

Аккаунт КВАДРАТhttps://instagram.com/_.square.____?igshid=5fivesvskdbj

Номер слайду 12

Аккаунт РОМБhttps://instagram.com/rhombus.ua?igshid=1xslps85mlndh

pptx
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку