Проєктна робота на тему:"Виноходи людства, що змінили світ"

Про матеріал
«Золотим століттям» винаходів людства був 19 століття, коли винахідництво стало улюбленим заняттям багатьох людей. У одних винаходів немає шансів на успіх, оскільки автори не зрозуміли наукових принципів, що лежать в їх основі. Інші винаходи — просто політ фантазії і створені для розваги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виноходи людства, що змінили світ. НПУ ім. М. П. Драгоманова. Хоменко Аліна

Номер слайду 2

«Золотим століттям» винаходів людства був 19 століття, коли винахідництво стало улюбленим заняттям багатьох людей. У одних винаходів немає шансів на успіх, оскільки автори не зрозуміли наукових принципів, що лежать в їх основі. Інші винаходи — просто політ фантазії і створені для розваги. Давайте зробимо коротку екскурсію в минуле і подивимося на головні винаходи, що змінили наш світ.

Номер слайду 3

І так представляю вам найбільш значущі винаходи людства: Першим, як і годиться в списку буде колесо, винайшли його ще в 3500 році до н.е. і до сьогоднішнього дня воно ще не застаріло, хоча трохи змінилосяю. Завдяки цьому винаходу, людині стала посилу будь-яку відстань на суші. За століття колесо перетворилося з символу геніальності краси в складний технічний пристрій. У 2008 році французький інженер Патрік Олива представив автомобільне колесо, укомплектоване електродвигуном, рейсорою, амортизатором і гальмом.

Номер слайду 4

2 місце. На другому місці цвяхи — саме на них тримається цивілізація, цьому винаходу більше двох тисяч років, після того, як людина навчилася працювати з металом, і донині — це найбільш затребувана технологія.

Номер слайду 5

3 місце. Компас — це просто таки геніальний винахід, який вдихнув нове життя в мореплавання, більше не потрібні зірки, що б визначити своє місце розташування. Він сприяв географічним відкриттям і стимулював розвиток торгівлі.

Номер слайду 6

4 місце. Писемність. З незапам'ятних часівлюдство шукалоспособи передачіінформації. Первіснілюди використовувалипідручний матеріал:певним чином складалигілки, передавалисигнали за допомогоюдиму багать тощо. Алепрорив у розвиткулюдства став можливийтільки з появою буквблизько 4 тисяч роківдо н.е.

Номер слайду 7

5 місце. Папір - волокнистий матеріал, що являє собою тонкий шар переплетених і зчеплених між собою волокон, що пройшли спеціальну механічну і хімічну обробку. Використовується для друку, пакування та в різних технічних цілях.

Номер слайду 8

6 місце. Друкарський верстат, який в 1440 році був винайдений Йоганном Гутунбергом і поклав початок епохи друкованого слова.

Номер слайду 9

7 місце. Лампочка. До винаходу електричної лампочки люди сиділи в темряві вечорами або запалювали свічки, лампи на маслі або які-небудь факели, як в стародавні часи. Винахід лампочки дозволив позбутися  небезпеки, яку представляли собою освітлювальні «прилади», які використовують вогонь. Завдяки електричній лампочці приміщення стали освітлюватися добре і рівномірно. Зараз ми розуміємо, яке велике значення має лампочка тільки тоді, коли нам відключають електрику.

Номер слайду 10

8 місце. Телефон. У 1878 році був запатентований телефон. І з тих пір, стало можливим, раніше неймовірне — спілкування людей на великій відстані.

Номер слайду 11

9 місце. Фотографія і кіно. Не менш важливою знахідкою для цивілізаціїпредставлялася передача зображення. У 1826 р. Жозеф Ньєпс з допомогою камери-обскури отримавна металевій платівці вид з вікна своєї майстерні. Ав 1837 р. Луї-Жак Манде Дагер вперше отримавзнімок з порівняно високою якістю зображення.1891 році невтомний винахідник Том Едісонвинайшов кінетоскоп - апарат для демонстраціїпослідовних фотографій з ефектом руху. Цейвинахід надихнуло братів Люм'єр на створення кіно.І в грудні 1895 року, в Парижі на бульварі Капуциніввідбувся перший кіносеанс. Глядачі стали свідкамичуда - на білому екрані змінювали один одногореальні рухомі картинки. На маси ці картинкизробили величезний емоційний вплив.

Номер слайду 12

10 місце. Радіо

Номер слайду 13

11 місце. Телебачення. У 1911 р. професор Петербурзького. Технологічного університету Б. Розінг вперше всвіті продемонстрував зображення на скляномуекрані електронно-променевої трубки. У 1928 року винахідник Борис Грабовськийзнайшов спосіб передачі рухомого зображенняна відстань. А в 1929 році в США Володимир. Зворикін розробив Високовакуумніприймальню електронно-променеву трубку,названу їм кінескопом. Надалі вона і їїмодифікації використовувалися у всіхтелевізорах.

Номер слайду 14

12 місце. Ліки-антибіотики. У 1928 році медицина зробила крок далеко вперед, після відкриття пеніциліну, і зараз завдяки антибіотикам ми позбавляємося від вірусів, не завдаючи значної шкоди організму.

Номер слайду 15

13 місце ЕОМ і персональний комп’ютер. Поява комп'ютера підвелосмисловий підсумок всімвинаходам останньогостоліття. Він став основнимзасобом обробки ізберігання інформації, зможливістю її передачі набудь-які відстані. Алеголовне - саме комп'ютернадзвичайно розширив нашіможливості для творчості

Номер слайду 16

14 місцеІнтернетІнтернет – величний винахід людства! Саме завдяки йому стало можливим мало не все. Відстані перестали бути перешкодою для спілкування, передача будь-яких даних на відстані. Роком народження всесвітньої павутини вважається 1960, коли була створена перша мережа, яка свя’зувала кілька комп’ютерів між собою.

Номер слайду 17

15 місце. Окуляри. Окуляри, як їх колись називали – скло прозріння. Можливість бачити краще, людству подарували італійці. Перші окуляри були зроблені в Пізі в 1280-ті роки. Вони могли підійти лише далекозорим (лінзи для короткозорих з’явилися в XVI столітті). Всього за пару десятиліть окуляри поширилися по всій Італії.

Номер слайду 18

16 місце

Номер слайду 19

17 місце. Штрих-код. На перший погляд не дуже ясно, як саме ці чорно-білі смужки вплинули на наше життя,проте, даний винахід американця Нормана Вудленда, зроблений в 1949 році, з часомдозволив звести дані про оплату покупки,характер товару і запаси товарів на складі.

Номер слайду 20

Ми оточені речами, якими повсякчас користуємося, навіть не замислюючись, звідки вони взялись, хто їх придумав і як вони змінили на краще життя людей. Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кельманська Вероніка Антонівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Яблочкіна Євгенія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 листопада 2019
Переглядів
21880
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку