Професіне вигорання вчителів

Про матеріал
Презентація "Професійне вигорання вчителів".Попередження професійного вигорання педагога шляхом позитивного мислення. Синдром професійного вигорання – складний психофізіологічний феномен, що визначається як емоційне, розумове і фізичне виснаження через тривале емоційне навантаження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Попередження професійного вигорання педагога шляхом позитивного мислення

Номер слайду 2

Якщо ми не знаходимо спокою у собі, безнадійно його шукати будь-де. Ларошфуко Виразки шлунку виникають не від того, що ви їсте, виразки виникають від того, що з’їдають вас. М.Монтегю

Номер слайду 3

СИНДРОМ ПРОФЕСІЙНОГО ВИГОРАННЯ – складний психофізіологічний феномен, що визначається як емоційне, розумове і фізичне виснаження через тривале емоційне навантаження.

Номер слайду 4

ЧИННИКИ, що сприяють розвитку «ПВ» Невмотивованість учнів, результати роботи з якими «непомітні» Одноманітність діяльності й невміння творчо підійти до виконуваної роботи; Високий рівень відповідальності Особистісні особливості (темперамент, характер, схильність до тривоги, депресії) Постійне підтвердження своєї компетентності Необхідність постійно бути об’єктом спостереження й оцінювання Прагнення неодмінно досягти успіху у будь-якій ситуації Високий рівень самоконтролю Невирішені особистісні конфлікти

Номер слайду 5

До напружених, стресових ситуацій у педагогічній діяльності відносяться: Ситуації взаємодії з учнем на уроці. Ситуації, що виникають у стосунках з колегами по роботі та адміністрацією. Ситуації взаємодії вчителя з батьками.

Номер слайду 6

Анкета «Гармонія психологічного стану» Оберіть одну з відповідей: «так, безумовно» - 3 бали;  «так, але не дуже» - 1 бал;  «ні, у жодному разі» - 0 балів Підсумуйте бали.

Номер слайду 7

Показники рівня психічного здоров’я людини є: Відношення до себе: Відношення до інших людей: Відношення до життєвих перешкод: Толерантно Адекватно Позитивно Врівноважено З повагою Впевнено Любити й поважати їх Враховувати їхні потреби та інтереси Довіряти людям Не принижувати людей і не дозволяти їм принижувати себе Почуватися частиною колективу Прагнення вирішити негаразди Не боятися взяти на себе відповідальність Намічати реально досяжні цілі Вміти самостійно приймати рішення Полюбляти докладати зусиль до виконання завдань

Номер слайду 8

ШАБЛОНИ ПОЗИТИВНОГО МИСЛЕННЯ Щоранку я прокидаюся і кажу собі: «У тебе є вибір! Ти можеш вибрати гарний або поганий настрій». Я вибираю гарний. Кожен раз, коли трапляється щось погане, у мене є вибір - стати жертвою або винести урок з цього. Я вибираю урок. Кожен раз, коли приходять до мене зі скаргою, у мене є вибір - або прийняти цю скаргу, або показати людині позитивні сторони ситуації. Я вибираю позитивні сторони. Все життя складається з вибору. Коли ти відкидаєш все зайве, будь-яка ситуація являє собою вибір. Ти вибираєш, як реагувати на ситуацію!

Номер слайду 9

Гра «Чарівний капелюх» Мета: розвиток позитивного мислення педагогів. Завдання: розвиток навичок самопізнання, формування навичок позитивного сприйняття світу, розвиток позитивної Я - концепції , розвиток навичок емоційної саморегуляції.

Номер слайду 10

ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ СИНДРОМУ ВИГОРАННЯ СПІВРОБІТНИКІВ НЕОБХІДНО: правильно організувати робочий процес; працювати в команді (розподіляти ролі); ефективно розподіляти робочий час та навантаження; розподіляти пріоритети між задачами; організувати робочі місця та місце відпочинку; розробити систему оцінки ефективності роботи; розробити систему нематеріальних заохочень; підтримувати колективний дух співробітників; забезпечити та підтримувати психологічний комфорт в колективі.

Номер слайду 11

Методи гармонізації психофізичного стану вплив на фізичне тіло вплив на емоційний стан вплив на думки, зміна світогляду достатньо тривалий і якісний сон збалансоване, насичене вітамінами і мінералами харчування достатнє фізичне навантаження, заняття спортом, ранкова гімнастика; танці масаж терапія кольором ароматерапія дихальні вправи Гумор Музика спілкування з сім’єю, друзями; заняття улюбленою справою , хобі спілкування з природою спілкування з тваринами Образа, злість , невдоволення, критика себе та інших – все це найшкідливіші для нашого організму емоції.

Номер слайду 12

Любіть себе! Будьте уважні до себе! Учіться планувати! Визнайте і прийміть обмеження! Розважайтесь! Навчиться говорити «ні»! Будьте позитивною особистістю! Регулярно робіть фізичні вправи!

Номер слайду 13

Дякую за увагу! Пам'ятайте, що щастя не приходить, приходить вміння його бачити.

ppt
Додав(-ла)
Кравчило Ярина
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку