ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН як ОБЛИЧЧЯ ЕПОХИ.

Про матеріал
XIX століття було століттям приголомшуючого прогресу. ; століття, що почалося з карет, диліжансів і гусячого пера, закінчувалося автомобілем і друкарською машинкою. Один за одним з’являлися телеграф, телефон, радіо. Люди придумали спосіб робити точні зображення з натури, обходячись без допомоги художника, записувати і зберігати на століття людський голос, зробили перші спроби злетіти на апараті, який був | важчим за повітря, винайшли рухому фотографію — кіно. В результаті виникла потреба в особливих фахівцях, здатних не тільки створювати привабливий зовнішній вигляд, що відповідає часу і запитам споживачів, а й добре розбиратися в конструюванні й технології машинного виробництва. Дизайн перетвоюється у відокремлену форму проектно-художньої діяльності, формується нова професія — дизайнер промислових виробів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН як ОБЛИЧЧЯ ЕПОХИ. ВИГОТОВЛЕННЯ ПІДСТАВКИ ДЛЯ ОЛІВЦІВ. Автор- вчитель образотворчого мистецтва Харківського ліцею № 8 Н. В. Чиженко.

Номер слайду 2

Дизайн — художнє конструювання предметів побуту, формування гармонійного предметного середовища, створеного засобами промислового виробництва, для забезпечення найкращих умов праці побуту та відпочинку людей.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

XIX століття було століттям приголомшуючого прогресу. ; століття, що почалося з карет, диліжансів і гусячого пера, закінчувалося автомобілем і друкарською машинкою. Один за одним з’являлися телеграф, телефон, радіо. Люди придумали спосіб робити точні зображення з натури, обходячись без допомоги художника, записувати і зберігати на століття людський голос, зробили перші спроби злетіти на апараті, який був | важчим за повітря, винайшли рухому фотографію — кіно.

Номер слайду 5

В результаті виникла потреба в особливих фахівцях, здатних не тільки створювати привабливий зовнішній вигляд, що відповідає часу і запитам споживачів, а й добре розбиратися в конструюванні й технології машинного виробництва. Дизайн перетвоюється у відокремлену форму проектно-художньої діяльності, формується нова професія — дизайнер промислових виробів.

Номер слайду 6

Пропоную власноруч створити дизайнерську річ: підставку для пензлів та олівців.

Номер слайду 7

Приклади дитячих робіт

Номер слайду 8

Приклади дитячих робіт

Номер слайду 9

Починаємо роботу з творчого задуму та створення ескізу. Наступний етап роботи- підготовка необхідного приладдя та матеріалів для роботи

Номер слайду 10

Тепер обмотуємо склянку мотузкою.

Номер слайду 11

Оздоблюємо склянку за допомогою гарячого клею

Номер слайду 12

Готова підставка

Номер слайду 13

Більш складний варіант підставки

Номер слайду 14

Етапи виготовлення:

Номер слайду 15

Перший етап : підготовка матеріалів, скріплення за допомогою скотчу.

Номер слайду 16

Другий етап:

Номер слайду 17

Обробка виробу в техніці пап’є-маше, грунтовка, фарбування.

Номер слайду 18

Розфарбовування та оздоблення виробу.

Номер слайду 19

Бажаю успіху!

pptx
Додано
13 липня 2021
Переглядів
3233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку