"Протокол тактичної бойової допомоги (ТССС)"

Про матеріал
Презентація вміщує саму основну інформацію про протокол ТССС та алгоритм дій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Протокол тактичної бойової допомоги. Протокол тактичної бойової допомоги - це система надання першої допомоги в бойових умовах. Він спрямований на збереження життя бійців під час бойових дій. Цей протокол розроблено для максимально ефективного реагування на поранення в екстремальних ситуаціях. by Євгеній Вичка

Номер слайду 2

Основні етапи ТССС1 Допомога під вогнем. Швидкі дії для зупинки критичної кровотечі та евакуації пораненого з-під вогню.2 Тактична польова допомога. Детальніший огляд та лікування поранень у відносно безпечній зоні.3 Евакуація. Підготовка та транспортування пораненого до медичного закладу.

Номер слайду 3

Пріоритети допомоги під вогнем1 Придушення ворожого вогню. Першочергове завдання - нейтралізація загрози для запобігання подальшим пораненням.2 Зупинка масивних кровотеч. Швидке застосування турнікетів на кінцівках для зупинки критичних кровотеч.3 Переміщення в укриття. Евакуація пораненого в безпечне місце для подальшого огляду та лікування.

Номер слайду 4

Основні навички ТССС Накладання турнікету. Правильне та швидке застосування турнікету для зупинки кровотечі з кінцівок. Тампонування ран. Ефективне використання гемостатичних засобів для зупинки кровотечі з ран тулуба. Декомпресія грудної клітки. Процедура для усунення напруженого пневмотораксу за допомогою голки. Відновлення прохідності дихальних шляхів. Техніки забезпечення вільного дихання пораненого.

Номер слайду 5

Оцінка стану пораненого M - Massive hemorrhage. Перевірка наявності масивних кровотеч та їх зупинка. A - Airway. Забезпечення прохідності дихальних шляхів. R - Respiration. Оцінка дихання та усунення проблем з легенями. C - Circulation. Перевірка циркуляції крові та лікування шоку. H - Hypothermia/Head injury. Запобігання переохолодженню та оцінка травм голови.

Номер слайду 6

Екіпірування для ТСССІндивідуальна аптечка. Компактний набір для самодопомоги та взаємодопомоги. Турнікет. Гемостатичний бинт. Оклюзійна наліпка. Медична сумка взводу. Розширений набір для надання допомоги кільком постраждалим. Додаткові перев'язувальні матеріали. Засоби для декомпресії грудної кліткиІнфузійні розчини. Спеціальне обладнання. Додаткові засоби для розширених процедур. Ларингоскоп. Портативний УЗДКомплект для крікотиреотомії

Номер слайду 7

Документація та комунікація. TCCC карта. Стандартизована форма для запису інформації про стан пораненого та надану допомогу. Радіозв'язок. Координація евакуації та передача інформації про стан пораненого медичним підрозділам. Звітність. Підготовка детальних звітів про інциденти для аналізу та вдосконалення протоколів. Передача пораненого. Чітке інформування медичного персоналу про стан та лікування пораненого під час евакуації.

Номер слайду 8

Психологічні аспекти ТСССФактор стресу. Вплив на надання допомоги. Стратегії подолання. Бойова обстановка. Підвищений адреналін, тунельне бачення. Глибоке дихання, зосередження на протоколіОбмежений час. Поспіх, можливі помилки. Тренування до автоматизму, чіткі пріоритети. Емоційне навантаження. Паніка, розгубленість. Психологічна підготовка, взаємопідтримка в команді

Номер слайду 9

Розвиток та вдосконалення ТССС1 Регулярні тренування. Постійна практика навичок ТССС для підтримки готовності.2 Аналіз бойового досвіду. Вивчення реальних випадків для вдосконалення протоколів.3Інтеграція нових технологій. Впровадження інноваційних медичних засобів та обладнання.4 Міжнародна співпраця. Обмін досвідом та найкращими практиками з союзниками.

pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
4 вересня
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку