Проведення уроків в ZOOM ефективні інструменти та можливості під час дистанційного уроку.

Про матеріал
Великої популярності за останні роки набувають ідеї дистанційної освіти. Дистанційна освіта ‒ це віддалене навчання, тобто на відстані, коли вчитель і учень можуть знаходитися на будь-якій відстані один від одного. Навчальні матеріали надаються через мережу Інтернет, а також усе навчання проводять за допомогою нових технологій. Дистанційне навчання – це сукупність технологій, що забезпечують доставку учням основного обсягу навчального матеріалу, інтерактивна взаємодія між ними в процесі навчання, надання можливості самостійної роботи з освоєння навчального матеріалу, а також у процесі самого навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проведення уроків в ZOOM : ефективні інструменти та можливості під час дистанційного уроку

Номер слайду 2

zoom. Сервіс Zoom використовують для підтримки робочих зв’язків, проведення онлайн-зустрічей і навчання в школах та університетах.

Номер слайду 3

«Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися». Луций Анней Сенека(римський философ, поет, державний діяч)

Номер слайду 4

Історія виникнення Zoom Zoom – це платформа для проведення відеоконференцій, про яку більшість з нас не знало до початку карантину. Станом на кінець березня її капіталізація зросла до 29 мільярдів доларів, тобто, вона коштує дорожче, ніж будь-яка американська авіакомпанія. І все це тому, що вимушене перебування в ізоляції різко підвищило інтерес до платформи.

Номер слайду 5

Штаб-квартира Zoom Video Communications знаходиться у каліфорнійському місті Сан-Хосе (США) і займається віддаленим конференц-зв'язком. Компанія була заснована Еріком Юанем в 2011 році. Сам сервіс був запущений в 2013, відразу після запуску до нього підключився мільйон користувачів. Ерік Юань розповів, що з початку карантину у світі кількість користувачів програми стрімко зросла і на даний момент нею користується  200 мільйонів людей на день. 

Номер слайду 6

Можливість працювати з будь-якого пристрою, без завантаження додаткового «важкого» софту;Не витрачається додатково час на дисциплінарні моменти – порушникам можна вимкнути звук;За потреби можна контролювати, хто саме приєднується до конференції;Легко виводити на екран будь-яку наочність – від презентацій до файлів із різноманітних програм та додатків;Можливість «ділитися» звуком під час перегляду відеофайлів;Можна делегувати повноваження демонструвати щось на екрані учням;Можна використовувати екран як дошку – писати на ній, робити позначення, підкреслювати необхідне тощо;Сервіс «указка» дає можливість вчителеві акцентувати увагу на важливих моментах презентації, відео тощо;Можливість ділити дітей на групи під час уроку. Переваги zoom

Номер слайду 7

Деякі безкоштовні версії лише на 1 місяць. Недоступний українською, проте, якщо ви працюєте з комп'ютера і через браузер Google Chrome, у вас є можливість увімкнути автоматичний перекладач, інтерфейс стане україномовним.  При збільшенні тривалості конференції або кількості її учасників необхідно заплатити 15$ Програма недостатньо захищена від дій хакерів і безпосередніх учасників конференцій. Перші можуть втрутитися в хід вашої розмови (такий вид атаки вже отримав назву Zoom-bombing) і викласти його відеозапис в загальний доступ. Другі можуть зберегти на свої комп'ютери записи конференцій, не питаючи дозволу у інших учасників, і поширити їх. НЕДОЛІКИ ZOOM

Номер слайду 8

Встановлення НА ПК:завантажуємо програму з офіційного сайту https://zoom.us/download Встановлюємо програму. НА СМАРТФОН: Завантажуємо програму через Apple App Store либо Google Play

Номер слайду 9

Авторизація. Створити абсолютно новий та унікальний акаунт для Zoom на базі електронної пошти;Прив'язати обліковий запис Google до платформи Zoom;Інтегрувати акаунт Zoom з обліковим записом Facebook.

Номер слайду 10

Інтерфейс учасника конференції1 - "Вимкнути звук»2 - "Зупинити відео"3 - "Демонстрація екрану"4 - "Чат"5 - "Завершити конференцію"6 - "Підняти руку"

Номер слайду 11

Крок №1. Заходимо в меню і починаємо конференцію. ОРГАНІЗОВУЄМО КОНФЕРЕНЦІЮ В ZOOM

Номер слайду 12

Крок №2. Додаємо учасників. ОРГАНІЗОВУЄМО КОНФЕРЕНЦІЮ В ZOOMСпосіб №1

Номер слайду 13

Спосіб №21 - "Запросити"2 - "Керувати учасниками"3 - "Запис"Крок №2. Додаємо учасників. ОРГАНІЗОВУЄМО КОНФЕРЕНЦІЮ В ZOOM

Номер слайду 14

4 - "Запросити по електронній пошті"6 - "Копіювати URL"7 - "Копіювати запрошення"8 - "Запросити із списку контактів"9 - Номер конференції

Номер слайду 15

Заплановуємо конференцію

Номер слайду 16

Сесійні зали. Заходимо в ZOOMПереходимо в налаштування (значок «шестерня»)Внизу сторінки обираємо параметр «показати більше налаштувань».

Номер слайду 17

Заходимо в обліковий запис зручним способом.

Номер слайду 18

Обираємо параметр «на конференції (розширені)»Шукаємо перемикач Breakout room – Meetings

Номер слайду 19

Вмикаємо перемикач Breakout room – Meetings. Відкриваємо нову конференцію

Номер слайду 20

На панелі бачимо кнопку «Сесійні зали», натискаємо її. Обираємо кількість потрібних сесійних залів.

Номер слайду 21

Відкриваємо нову конференцію. Знаходимо та натискаємо кнопку «Учасники». Обираємо параметр «копіювати посилання»Розширення віртуального простору4) Відправляємо посилання майбутнім учасникам конференції.5)Заходимо за власним посиланням з іншого гаджета (телефон, планшет). Можна завчасно обрати параметр «дозволити демонстрацію екрану всім учасникам або, здійснюючи вхід вдруге, зробити його як Організатор»

Номер слайду 22

6)Обираємо функцію «Поділитися»7)В меню, яке з’явиться, обираємо параметр «екран»

Номер слайду 23

8)В меню, що з’явиться, тиснемо кнопку «почати».9)На екрані з’явиться екран вашого гаджета

Номер слайду 24

10)Згорніть застосунок ZOOM.11)Увімкніть режим Фотокамери.

Номер слайду 25

Тепер ви можете транслювати те, що не потрапляє до простору ноутбука або стаціонарного комп’ютера!Пишіть формули, розв’язуйте задачі, малюйте, прописуйте орфограми в режимі реального часу, разом з учнями!

Номер слайду 26

Демонстрація екрана та окремих додатків

Номер слайду 27

При демонстрації презентації згори екрану з'являться кнопки керування зустріччю. Вони можуть ховатися, але при підведенні покажчика миші вгору екрана, вони з'являються знову. Демонстрація презентації

Номер слайду 28

Під час демонстрації екрану є інструмент "Коментувати", тобто можна малювати, виділяти матеріл презентації, затирати і т.д. Це може робити як викладач, так і учень (звичайно, в налаштуваннях можна вимкнути цю функцію в учнів.

Номер слайду 29

Можливість використання різних функцій редагування та коментування документу

Номер слайду 30

Використання функціоналу «Указка»

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Відеозаписи конференцій. На панелі інстументів програми є кнопки запису відеоконференції та додавання реакціїї на урок, можна поставити лайк, помахати рукою, поставити смайлик

Номер слайду 33

Можливості програми: Можна показувати онлайн або загружені відеофайли; - використовувати файли різних форматів; - відображати інші програмні засоби; на дошці писати, виправляти, дозволяти - учням виконувати певні дії (інтерактивні вправи) Прикріпляти в чаті файли (всім або окремим учасникам). Навіть ті, хто не встиг приєднатися, зможуть потім переглянути Ваш урок. З цією програмою жоден учень не зможе прогуляти!

Номер слайду 34

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
28 жовтня
Переглядів
2
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку