Презентація "Які океани та материки є на Землі?"

Про матеріал

Презентація для учнів 4 класу (НУШ) до уроку "Які океани та материки є на Землі?" з предмету Я досліджую світ за підручником І. Грущинської.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які материки та океани є на Землі?Підготувала: Раковець Аня Вікторівна. Вчитель початкових класів. Запорізького НВК № 60

Номер слайду 2

Пригадай, як називають зменшену модель Землі? Глобус — це об’ємна модель Землi. Він найбільш реалістично передає вигляд земної поверхні, адже на ньому немає значних спотворень. Тому пропорції, відстані, кути, площі об’єктів передаються з максимальною точністю.

Номер слайду 3

Карта – зменшене узагальнене зображення великої дiлянки земної поверхнi на площинi, виконане за допомогою умовних знакiв, в певнiй проекцiї та масштабi. Обов’язковою на карті є сітка з ліній, які орієнтують за сторонами горизонту. Прикладка Вертикальні лінії – це меридіани, які вказують напрямок північ–південь. Горизонтальні лінії – це паралелі, що вказують напрямок захід–схід.

Номер слайду 4

Материки – це величезні ділянки суші,оточені з усіх боків водою.

Номер слайду 5

Африка. Це найжаркіший материк. Тут протікають такі великі річки як Конго і Ніл, а величезні площі зайняті пустелями, саванами і вологими екваторіальними лісами. Австралія. Це найнижчий, найрівнинніший, найменший і найсухіший материк, який до всього іншого ізольований від інших частин світу. Більше 1/2 площі займають пустелі. Материк багатий на унікальних тварин і рослин. Тут багато запасів підземних вод. Антарктида. Цей материк покритий крижаним панциром. Він є найхолоднішим і найвищим в світі. Південна Америка. Є найвологішим материком на Землі. В Південній Америці тече найдовша і багатоводна ріка Амазонка, в якій мешкає багато рідкісних тварин і рослин. Північна Америка. Материк лежить в помірних широтах. На його рельєф вплинуло давнє заледеніння. Північна Америка славиться великою кількістю озер різного походження.Євразія. Це найбільший материк на Землі, який займає 1/3 всієї суші. Він знаходиться в Північній півкулі. Тут є всі природні зони і кліматичні пояси. Євразія вважається найконтрастнішим материком, який відрізняється великою кількістю великих рівнин і високих гір. МАТЕРИКИ

Номер слайду 6

Океа́н — водний простір земної кулі за межами суходолу. Найбільший водний об'єкт, який є частиною Світового океану, розташований серед материків.

Номер слайду 7

pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
2398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку