Психолого - педагогічний семінар "Суїцидальні ризики"(презентація)

Про матеріал
Ризики, які підстерігають дітей в інтернеті Групи смерті або доведення до самогубства. - небезпека інтернет простору - групи смерті - ознаки, що дитина потрапила в подібні ігри
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психолого – педагогічний семінар. Ризики, які підстерігають дітей в інтернетіГрупи смерті або доведення до самогубства.

Номер слайду 2

Небезпека інтернет – простору для дітей

Номер слайду 3

Найбільш небезпечні в сервісах інтернет-спілкування: Педофіли, для яких діти стають об'єктами розпусних дій і злочинів проти статевої недоторканності. Сектанти, що нав'язують нетрадиційні, асоціальні відносини і цінності.Інтернет-аферисти (шахраї, онлайн-гравці та ін.), схиляють до азартних ігор, виманюють у дітей конфіденційну інформацію про батьків і рівні матеріальної забезпеченості сім'ї, а також ставлять дитину в матеріальну і іншу залежність. Кібербуллери - принижують дітей. Кібербулінг набирає обертів як з боку зловмисників, так і серед підліткових соціальних груп.

Номер слайду 4

Серед дітей популярні суїцид, ігри зі смертю, селфхарм (самоушкодження), анорексія, екстремальні селфі, а також різні радикальні рухи: проти батьків і сім'ї, шкіл і педагогів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Групи смертіЗгідно з чинним законодавством і Законом України «Про охорону дитинства», то, чим дитина займається в інтернеті, повинні знати та контролювати батьки.

Номер слайду 7

Назва «суїцидальних груп» в соцмережах«Разбуди меня в 4:20», «Море китов», «Тихий дом»Д28, М24, Л5«Мертві души», «Тихий дон»,«Я в грі»,«Ff33», «f57», «Море дельфінів», «Біжи або помри»«150 зірок»,

Номер слайду 8

Після того, як дитину запросили до гри, адміністратори викладають одне завдання для всіх, і його потрібно виконати на час. Іноді це доба, іноді три години. Наприклад, першим завданням було лягти на рейки і сфотографуватися, імітуючи самогубство. Число таких завдань може різним, буває 5, 13, а буває і 50. Але не завжди фінальне завдання означає самогубство».

Номер слайду 9

Квест «Біжи або помри», суть якого полягає в тому, щоб якомога швидше пробігти поруч з рухомим транспортом і зняти це на відео.

Номер слайду 10

Ознаки, за якими можна визначити що дитина потрапила в подібні ігри

Номер слайду 11

Ознаки, за якими можна визначити що дитина потрапила в подібні ігри. Дії, які можна трактувати як прощання, завершення: незвичні розмови про любов до батьків, спроби закінчити проекти і справи, раздаривания улюблених речей друзям.style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 12

Інтернет - велике місто. Тільки віртуальне. І перш ніж відпустити свою дитину «гуляти» по вулицях цього міста, батькам, потрібно самим розібратися, як він улаштований.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
24 жовтня 2021
Переглядів
908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку