Психолого-педагогічний семінар про ознаки вербування у секти

Про матеріал
Семінар для педагогів розповідає про ознаки вербування у неформальні організації (секти)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психолого-педагогічний семінар на тему: «Небезпека псевдо-релігійних угруповань та сект»

Номер слайду 2

Секти - це форма самореалізації пасторів, полігон для відробітку різних психологічних методик, і, звичайно, фінансовий прибуток - адже прихожани закладають свої квартири в банки, а гроші віддають наставникам! У сектах використовують прищеплення фобій, контролюють свідомість прихожан і зомбують людей. Заманюють людину, користуючись її пригніченим станом, наприклад через смерть близької людини, хвороби, втрати роботи або неподіленої любові.

Номер слайду 3

Спільним для сект є :- жорстока внутрішня організація, залежність віруючих від лідера, неухильне виконання його настанов, контроль за поведінкою та місцезнаходженням членів секти (організації), контроль за виконанням ритуалів членами громади;- приховування головних завдань (правду знає тільки вузьке коло, ознайомлення зі справжніми планами організації відбувається поступово, з просуванням ієрархічною драбиною);- протиставлення членів церкви рідним і близьким;- обов’язкове відрахування на потребу церкви десятини від прибутку кожного члена громади, заохочення до пожертв для церкви у вигляді матеріальних цінностей. Тобто більшість таких організацій має меркантильні інтереси: збагачення еліти за рахунок експлуатації членів організації та захоплення влади.

Номер слайду 4

Ознаки перебування у секті

Номер слайду 5

Українці практично є беззахисними перед подібними деструктивними впливами.

Номер слайду 6

В першу чергу тобі вселять думку, що до приходу в секту твоє життя було абсолютно марним та пустим. Але тепер все по іншому, і секта дуже добре знає – що тобі потрібно.

Номер слайду 7

Перший контакт з сектою – для тебе одкровення. У тебе з’являється новий погляд на речі.

Номер слайду 8

Секта має виняткове, єдиноправильне уявлення про світ, яке вирішує всі проблеми.

Номер слайду 9

Дуже важко дізнатися правду про секту. В секті не прийнято думати, роздумувати, тим більше питати або сумніватися. Якщо ж наберешся сміливості і все-таки запитаєш, твої нові друзі відповідатимуть: “Цього не можемо тобі зараз пояснити, хочеш взнати – пішли з нами в наш центр.”

Номер слайду 10

Секта має майстра, медіума, вчителя або гуру який єдиний знає істину.

Номер слайду 11

Вчення секти вважається єдино правильним, вічним, істинним знанням. Наука, раціональне мислення і розум відкидаються як негатив, сатанізм або дурість. “Особа стає божевільною і щасливою.”

Номер слайду 12

Кінець світу близький. Світ загине в страшній катастрофі, і лише секта знає, як врятуватися від неї.

Номер слайду 13

Твоя секта – це еліта, вершки людства, вибрані. Доля решти людей – погибель. “Хочеш врятуватися – негайно стань членом секти.”

Номер слайду 14

Секта захистить тебе від решти світу одягом, особливим живленням, власною мовою, правилами відносин з людьми.

Номер слайду 15

Секта бажає, щоб ти припинив всі “старі” зв’язки, вони заважають твоєму розвитку

Номер слайду 16

Секта повністю контролює твоє особисте життя. Сексуальні відносини узгоджуються сектою, як наприклад вибір подружжя або партнерів, груповий секс або повне утримання.

Номер слайду 17

Ти весь час знаходишся під контролем секти. У тебе немає вільного часу. Ти зайнятий продажем сектантської літератури, вербуванням нових членів, відвідинами нескінченних курсів і медитацій… Секта уважно стежить за дисципліною і виконанням правил – адже це єдиний шлях до порятунку.

Номер слайду 18

Залишитися одному просто неможливо, поряд з тобою завжди “брат” або “товариш” з секти.

Номер слайду 19

А коли ти почнеш дивуватися, чому немає обіцяного успіху, то одержиш відповідь “ти сам винний” – або погано працюєш, або слабо віруєш.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
1053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку