Публіцистичні дослідження сучасної літературної преси України (Газета письменників України «Літературна Україна»)

Про матеріал
Газети відіграють дуже важливу роль у житті сучасної людини. Ми читаємо газети, щоб одержати інформацію про події, що відбулися чи будуть відбуватися в нашій країні. На сторінках газет публікуються статті про історичні події, суспільних діячів минулого і сьогодення. Газети мають унікальну здатність накопичувати інформацію, служити свого роду пам'яттю людства.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

      Публіцистичні дослідження сучасної 

              літературної преси України

 

           (Газета письменників України «Літературна Україна»)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Газети відіграють дуже важливу роль у житті сучасної людини. Ми читаємо газети, щоб одержати інформацію про події, що відбулися чи будуть відбуватися в нашій країні. На сторінках газет публікуються статті про  історичні події, суспільних діячів минулого і сьогодення.

Газети  мають унікальну здатність накопичувати інформацію, служити свого роду пам'яттю людства.

 

Нещодавно мені випала нагода ознайомитись із газетою «Літературна Україна» за 8 листопада 2012 р. №43.

 На кожній сторінці газети розміщені пізнавальні літературні статті, які доносять до читача певні українські  національні ідеї.  Фактично немає жодної літературної події – маленької чи великої, з приводу якої не відгукнулася б газета «Літературна Україна».  Газета розповідає про людей, що займаються літературною творчістю, для яких літературна діяльність стала частиною життя.  

 

«Літературна Україна» - це газета письменників України , яка висвітлює найпомітніші події суспільного і культурного життя.

«Літературна Україна» -  газета, яка є одним із найстаріших україном­овних періодичних видань країни. Вона розрахована на широке коло читачів, тому кожен має можливість ознайомитись із літературною творчість письменників України. 

 

Мені здається, що газета «Літературна Україна» має бути в кожній родині, адже, не у кожній газеті висвітлені пізнавальні літературні статті,  про творчу діяльність письменників України.

Навіть самий прискіпливий читач знайде для себе щось цікаве та пізнавальне. Коли тримаєш у руках газету, здається, що вона надрукована саме для  тебе!

 

Газета мені дуже сподобалась, адже в ній є досить багато цікавої та пізнавальної інформації для читача. Велика різноманітність творчого матеріалу відіграє досить велику роль для змістовного ознайомлення із літературною газетою.  Хоч газета не є дуже кольоровою, але вона є надзвичайно пізнавальною і цікавою. Газета є багатою на статті різноманітної тематики й жанрів.

 

 

На сторінках «Літературної України» можна знайти історико-літературні, культурологічні дослідження, наукові дискусії і навіть  архівні матеріали. Читаючи газету, ми дізнаємось про творчість і життя українських письменників. Газета розповідає про читацькі смаки й думки відомих письменників України.

 

 

 Головною перевагою газети є те,що вона надрукована на папері, і кожен зможе її зберігати у себе, як у бібліотеці, на відміну від новин, почутих по радіо. Газета "Літературна Україна" має особливу енергетику, варто тільки подумати, скільки людей працювали над нею,  скільки клопіткої праці вклали у газету, перш ніж вона потрапила до наших рук.  

 

  Газета має багато цікавих рубрик, тому її читають не лише дорослі люди, але і молоде покоління. Я гадаю, що це досить важливою переваною газети.  Читаючи газету, я звернула увагу на рубрику : Вони – з «Літературною Україною», у якій висвітлені думки читачів газети, які пояснюють, чому вони передплачують «ЛУ».

 

Перегортаючи сторінки газети, я помітила цікаву статтю присвячену сторіччю від дня народження Андрія Малишка. У статті розповідається про захоплюючий творчий шлях поета-пісняра, шлях якого навряд чи може залишитись непоміченим. Адже, певно, немає такого українця, який би не чув про його творчість!

 

Стаття Євгена Сверстюка «Лиш боротись – значить жить!» мені дуже сподобалась, адже, у ній описується «рівна течія життя» і майбутнє людини. Автор статті закликає не боятися майбутнього, мужньо дивитися життю в очі. Я гадаю, що тема статті є дуже актуальною на сьогодні, адже сміливий погляд у майбутнє  - є вагомою частиною успіху людини!

 

Звертає увагу читача колонка з назвою «Наш календар», в якій розміщені важливі поетичні дати, а рубрика «Гортаючи журнали» пропонує  читачам звернути увагу і прочитати певні українські літературні журнали: «Київ», «Золота Пектораль».

 

У газеті також є досить цікава колонка із поетичними творами, які рекомендуюють прочитати читачам газети. Поетичні твори письменників читаються ніби на одному диханні, захоплюючи читачів своїм літературним талантом. Переглядачи газету, розумієш, скільки клопіткої праці і зусиль докладали редактори літературного журналу, для того, щоб  читачам було цікаво перечитувати газету знову і знову.

 

«Літературна Україна» є дуже змістовною газетою. На її сторінках читач знаходить багато корисної літературної інформації про творчу діяльність письменства України, нові літературні твори, критичні статті та рецензії.

 

Я вважаю, що газета «Літературна Україна»  допоможе читачеві корисно і цікаво  провести час. Газета стане цікавим джерелом витонченого літературного слова. Якщо ви не уявляєте свого життя без цікавого світу літературної творчості –  газета «Літературна Україна» саме для Вас!!!

 

 

 

 

 

  

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку