QR-коди на уроках зарубіжної літератури

Про матеріал
Доцільність створення та використання QR-кодів на уроках зарубіжної літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

QR-коди на уроках зарубіжної літератури. Кічата А. В., учитель –методист Кременецької гімназії №6

Номер слайду 2

Що таке QR-код. QR-код (з англійської Quick Response Code «швидкий відгук») – це графічне зображення, в якому зашифрована певна інформація, посилання на сайт чи окрему його сторінку. QR-коди дозволяють отримати миттєвий доступ до будь-якої інформації з мережі інтернет за допомогою смартфонів та айфонів.

Номер слайду 3

Як це працює? На відміну від штрих-коду, сканування якого можливе за допомогою тонкого лазерного променя, зчитування QR-коду відбувається за допомогою звичайної камери типового смартфона. Для цього на ньому має бути попередньо встановлена відповідна програма-сканер

Номер слайду 4

Чому це зручно?Із залученням QR-кодів можна зашифровувати та отримувати швидкий доступ фактично до будь-якої інформації у мережі інтернет: відео на You. Tube, певної геолокації на Google картах, e-mail, посилання на сторінку профілю у соціальних мережах, сайту чи блогу, аудіофайл, книгу тощо. Або у такий спосіб може бути закодовано невеличкий текст чи номер телефону, який можна «зчитати» навіть без доступу до мережі інтернет.

Номер слайду 5

Переваги використання QR-кодування:швидко: дозволяє отримати миттєвий доступ до закодованої інформації;зручно: вміщує великі об'єми відомостей у невеликому зображенні (4296 символів, а це більше, ніж 2 аркуші машинописного тексту);просто: розміщувати код можна на будь-якій рівній поверхні (аркуш, стіна, підлога, бетоноване шкільне подвір'я тощо).

Номер слайду 6

Чому це варто використати у навчальному процесі ?Сучасні учні практично не уявляють життя без смартфона. Адже з його використанням сучасними підлітками здійснюються більшість повсякденних дій: спілкування у соціальних мережах, переглядання фільмів, розваги, пошук потрібної інформації, прослуховування музики, аудіокниг тощо. Тому залучення технологій з використанням мобільного телефону на уроках додатково заохотить школярів до вивчення нашого предмету! На цьому ідеї не обмежуються! Формат використання такого кодування може бути значно різноманітнішим!

Номер слайду 7

pptx
Додано
11 березня 2023
Переглядів
360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку