QR-коди в освіті/ Буклет

Про матеріал
Майстер-клас «QR-коди у позашкіллі” Із залученням QR-кодів можна зашифровувати та отримувати швидкий доступ фактично до будь-якої інформації у мережі інтернет: відео на YouTube, певної геолокації на Google картах, e-mail, посилання на сторінку профілю у соціальних мережах, аудіофайл, книгу тощо. Або у такий спосіб може бути закодовано невеличкий текст чи номер телефону, який можна «зчитати» навіть без доступу до мережі інтернет.
Перегляд файлу



QR-коди в позашкіллі, і не тільки...


QR-код (з англійської Quick Response

Code

«швидкий відгук») – це графічне зображення, в якому зашифрована певна інформація, посилання на сайт чи окрему його сторінку.

Такі графічні позначки є вдосконаленням лінійних штрих-кодів. Однак на відміну від них, QR-коди дозволяють отримати миттєвий доступ до будь-якої інформації з мережі інтернет за допомогою смартфонів.

Принцип такого кодування було створено японською компанією Denso-Wave в 1994 році. Такі коди спершу призначалися для потреб машинобудування, наразі вони використовуються практично повсюдно.

ЧОМУ ЦЕ 

ЗРУЧНО

Із залученням QR-кодів можна зашифровувати та отримувати швидкий доступ

фактично до будь-якої інформації у мережі інтернет: відео на YouTube, певної геолокації на Google картах, e-mail, посилання на сторінку профілю у соціальних мережах, аудіофайл, книгу тощо. Або у такий спосіб може бути закодовано невеличкий текст чи номер телефону, який можна «зчитати» навіть без доступу до мережі інтернет.

Переваги використання QRкодування:

      швидко: дозволяє отримати миттєвий доступ до закодованої інформа-

ції;

      зручно: вміщує великі об'єми відомостей у невеликому зображенні (4296 символів, а це більше, ніж 2 аркуші машинописного тексту);

      просто: розміщувати код можна на будь-якій рівній поверхні (аркуш, стіна, під-

За допомогою лога, бетоноване шкільне подвір'я QR-кодів можна урізноманітнити навчальний процес наступ-тощо).  ним чином:          

      кодування посилань на домашні завдання чи практичні роботи (наприклад, якщо їх виконання передбачає використання гугл-форми, гугл-диску тощо);

      проведення квесту, підказки до кожної схованки якого будуть зашифровані у вигляді відповідного QRкоду;

      організація виставки у класі чи коридорами школи, інформацію до експонатів якої можна отримати після сканування відповідного QRкоду.

      розміщення коридорами школи відповідних кодів, кожний з яких буде містити посилання на непересічні факти, цікаві статті тощо;

      розміщення кодів на підручниках чи книгах у бібліотеці з посиланнями доступу до електронної версії ві-

pdf
Додано
30 січня 2019
Переглядів
1122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку