Рапсодія (для дистанційного навчання)

Про матеріал
Презентація до уроку "Музичне мистецтво 6 клас" з урахуванням дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рапсодія. Музичне мистецтво 6 клас. Підручник https://pidruchnyk.com.ua/535-muzichne-mistectvo-masol-aristova-6-klas-2014.html

Номер слайду 2

Що таке рапсодія?Рапсодія — камерно-інструментальний твір, вид музичної фантазії на народні теми. 

Номер слайду 3

Де і як вона виникла? Рапсодія виникла ще у Стародавній Греції. Там «рапсодами» називали мандрівних співців, які виконували власні твори на масових зібраннях.

Номер слайду 4

Сьогодні рапсодія – це не тільки жанр народної музики, а й приклад поєднання етнічних та світських мотивів.

Номер слайду 5

Ференц Ліст (1811—1886). Угорська рапсодія №2 Угорська рапсодія № 2 Ференца Ліста побудована у вільній двочастинній формі і має кілька епізодів-образів, відповідно до кількості використаних народних тем — пісенних і танцювальних. Перший епізод — повільний вступ-роздум в епічному стилі — вводить слухачів у світ яскравих, різнобарвних картин народного життя і змальовує образ народного співця. Другий образ — пісенний, хоча супровід надає йому рис танцювальності.

Номер слайду 6

Третій — легкий танець, який розсипається віртуозними пасажами, що імітують гру на народних струнних інструментах. Музика знову повертається до образів вступу та пісні. Таким чином закінчується перша частина рапсодії. Друга частина рапсодії і четвертий образ — картина народного свята. Побудована вона на танцювальній темі. Танець поступово прискорюється; досягнувши неабиякої стрімкості і сили, він сповільнюється. Ференц Ліст (1811—1886). Угорська рапсодія №2

Номер слайду 7

Ф. Ліст «Угорська рапсодія №2»цей твір використовували навіть у мультиплікаціїПрослухайте твір. У щоденнику умінь та вражень випишіть (6 балів): Тему уроку;Визначення «рапсодія»Назва твору, прізвище композитора;Аналіз твору (характер, динаміку, темп, почуття). Намалюйте ілюстрацію до прослуханого твору (6 балів)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Виконайте пісню «Колискова майбуття»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Бережіть себе і своє здоров’я!!До побачення ))

pptx
Додано
31 січня 2022
Переглядів
2559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку