Реалізація національної ідеї на уроках трудового навчання

Про матеріал
Ідею національного виховання намагаюсь втілювати під час навчально-виховного процесу. Роботу над творчими проектами планую так, щоб пробуджувати інтерес та прищеплювати глибоку любов до тра­дицій та звичаїв українців через уроки трудового навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація національної ідеї на уроках трудового навчання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Роботу виконав:Іванов Віктор Михайлович,вчитель трудового навчання та технологій Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Мета моєї роботи полягає у формуванні особис­тості з глибоким відчуттям своїх коренів, роду, ро­дини, народу; у розвитку кращих ментальних рис ди­тини, у пробудженні інтересу та прищепленні глибокої любові до тра­дицій та звичаїв українців через уроки трудового навчання.

Номер слайду 3

К. Ушинський писав: «…виховання, створене самим народом і побудоване на народних основах, має ту виховну силу, якої нема в найкращих системах, побудованих на абстрактних ідеях, або запозичених в іншого народу».

Номер слайду 4

Дієвим підґрунтям для такої роботи можна вважати процес формування в учнів конкретного практичного досвіду з виготовлення предметів і речей, які у своєму змісті пов’язані з народною культурою українців, а саме – виготовлення декоративно-ужиткових і ремісничих виробів, які були характерними для побуту українців.

Номер слайду 5

Головне завдання декоративно-ужиткового мистецтва — зробити гарним середовище людини, її побут, приносити естетичне задоволення в повсякденому житті.

Номер слайду 6

У 7 класі використовую проект : ЕЛЕМЕНТИ ПРИКРАСИ ІНТЕР’ЄРУ. Основна технологія: технологія токарної обробки деревини. Додаткова технологія: технологія ручної обробки деревини, художній розпис.

Номер слайду 7

10 – 11 клас. модуль «Техніки декоративно-ужиткового мистецтва» ПРОЕКТ: «КУХОННИЙ НАБІР»

Номер слайду 8

Процес виконання проекту

Номер слайду 9

Модуль: «Писанкарство».писанки Різдвяні та Великодневі. Даний модуль використовую в 11 класі, де діти найбільш підготовлені, мають певний запас знань.

Номер слайду 10

Процес виконання проекту

Номер слайду 11

ВИСНОВКИ Школа, в якій я працюю, має добрі можливості для формування української національної культури, щоб молоде покоління вільно володіло державною мовою, увібрало в себе найкращі надбання українського народу, училось на прикладах митців культури, мистецтва, інших галузей як української нації, так й інших націй і народів. Формування національної свідомості у школі відбувається через навчальні предмети, різноманітні заходи виховної, позакласної роботи та родинне виховання. А я, як вчитель трудового навчання, намагаюсь прищеплювати любов до свого краю, його традицій та звичаїв через ті предмети, які викладаю – трудове навчання та технології.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку