Презентація до теми "Проєктування нескладного сувеніру з допомогою техніки - печворк."

Про матеріал
Презентація до теми уроку "Проєктування нескладного сувеніру з допомогою техніки - печворк."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєктування нескладного сувеніру з допомогою техніки - печворк. Підготувала вчитель Трудового навчання. Талаш Т. В.

Номер слайду 2

Епіграф до уроку.“Натхнення – це гість який не любить відвідувати лінивих.”П. І. Чайковський“Натхнення – це гість який не любить відвідувати лінивих.”П. І. Чайковський

Номер слайду 3

Повідомлення теми. Проєктування нескладного сувеніру з допомогою техніки – печворк. та завдань уроку: Поглибити знання учнів про “сувеніри”;Ознайомити з технікою печворк та її різновидами, поняттями ескіз, базовий вироб, виробами-аналогами;Розвинути навички : створення ескізу майбутнього виробу, та виготовлення нескладного сувеніру.

Номер слайду 4

Перевірка раніше засвоєних знань(Командна гра)1конкурс. Зібрати пазл сувеніру і назвати його вид.2 кон. Встановить послідовність виготовлення обкладинки. Викиньте зайве.

Номер слайду 5

Клаптеве шиття, клаптева техніка, клаптева мозаїка, текстильна мозаїка (також печворк, від англ. patchwork — «ковдра, покривало, виріб із різнокольорових клаптів») — вид декоративно-ужиткового мистецтва, коли за принципом мозаїки зшивають цілісний виріб зі шматочків тканини (клаптиків). У процесі роботи створюється полотно з новим колірним рішенням, візерунком, іноді фактурою. Сучасні майстри виконують також в техніці клаптикового шиття об'ємно-просторові композиції. Всі шви сточування клаптикового полотна розташовані на його вивороті.

Номер слайду 6

Для лоскуткового шиття використовують різні види тканини із різною кольоровою гамаю, як нові так і ті що були у використанні. Але нову тканину требо попередньо випрати , щоб вона не сіла потім та перевірити чи не линяє вона. А для виробів які будуть вати контакт з високими температурами, таких як прихватки бажано використовувати натуральні тканини.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Різновиди та візерунки печворку  Квилтинг — це багатошаровий печворк, прикрашений ще й усілякими декоративними рядками. Аплікація по техніці квілінг виходить, коли фрагменти настрачують на основу за допомогою шва "зигзаг" або усіляких стрічок. Коучінг, ще її називають крейзі-тканина, виходить, коли на основу настрачують пряжу, нитки, тасьму, мереживо в самій довільній формі. Крейзібідінг надає повну свободу: найрізноманітніші матеріали, кольори, форми, аплікації та інше. 

Номер слайду 9

Квілтінг

Номер слайду 10

Коучінг

Номер слайду 11

Крейзібідінг

Номер слайду 12

Кожна рукодільниця, яка бере до рук голку з часом накопичує багато лоскутів, які ніби і використати ніде і викинути шкода. Ось тоді і приходить на допомогу печворк, техніка якого полягає у зшиванні клаптиків. Це дозволяє виготовити різні вироби: ковдри , подушки , одяг. А ми з вами спробуємо виготовити кухонну прихватку або підставку під гаряче.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Практична робота. Створення ескізу виробу на основі виробів-аналогів. Ескізом називається креслення, виконане без застосування креслярських інструментів і без точного дотримання масштабу, але обов'язково із збереженням пропорціональності між окремими частинами предмета. Ескізи служать звичайно основою для виконання за ними креслень.

Номер слайду 15

Базова модель

Номер слайду 16

Моделі-аналоги

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 листопада 2020
Переглядів
2848
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку