Рекомндації "Як зберегти стосунки в умовах карнтину?"

Про матеріал
У розробці надано рекомендації, які допоможуть зберегти стосунки членів родини під час перебування вдома у карантинних умовах
Перегляд файлу

Як зберегти стосунки в умовах карантину?

  1. Розділіть побутові клопоти

В ізоляції потрібно не лише займатися оселею, дітьми, але ще й працювати. Якщо всі побутові обов'язки ляжуть на плечі одного дорослого, це його швидко виснажить. Він почне зриватися на близьких, сім'я загрузне в конфліктах. Що робити? Допомагати одне одному. 

  1. Навчіться не заважати один одному

Поговоріть з усіма членами родини. Навіть з дітьми можна домовитися і не спілкуватись один з одним хоча б по півгодини на день (у вигляді гри). Кожен повинен мати в квартирі, будинку свій маленький (але свій!) куточок для того, аби трошки побути наодинці.

  1. Не накопичуйте невдоволення

Потрібно відразу промовляти все, що вас не влаштовує. Тільки не висловлювати це грубо і з претензіями.

  1. Не зривайтеся на рідних, коли вирішуєте якісь робочі питання

Емоційні зриви - це звичайне явище у такій ситуації. Але до них можна приготуватися. Займатись фізичною активністю – качати прес можна навіть у квартирі, можна прибирати, танцювати, грати в схованки з дітьми. Фізична активність спалює гормони стресу і ви не будете так злитися.

  1. Намагайтесь знайти можливість ізолюватися всередині сім'ї

Це означає, що вам необхідно визначити свої особисті кордони ще до того, як почнуться конфлікти.

  1. Важливо підтримати дітей

Те, що ваші діти не слухаються, не хочуть нічого робити, можуть почати влаштовувати вам істерики або поводитися агресивно, має своє пояснення. Діти гірше реагують на стрес і зміну режиму. Їхній режим був серйозніший за ваш. Організуйте щось із дітьми. Навіть якщо ви ніколи не робили цього, практикуйте маленькі кроки. Якщо вам вдалося це зробити хоч трошки — це вже добре. Ви ніколи не збиралися із сім'єю і не грали в якісь настільні ігри, ну не було у вас такого досвіду. Так почніть із малого.

docx
Додано
7 червня 2021
Переглядів
196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку