Релігія та міфи Давної Греції

Про матеріал
Матеріал для наочної демонстрації під час уроку, а також для самостійного опанування теми учнями. Містить головні терміни, поняття, дати, ілюстрації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Релігія та міфологія. У Давній Греції

Номер слайду 2

Греки мали складну систему міфологічних уявлень про світ. У ній велику роль відігравали боги та герої. Давньогрецька релігія була політеїстичною. Греки вірили в богів і різноманітних істот. Окрему роль відігравали герої. y На честь богів і героїв здійснювали жертвопринесення. Пантеон богів — визначена група богів, що належать до певної релігії. Із VIII ст. до н. е. раз на чотири роки греки влаштовували змагання атлетів (спортсменів) з усієї Еллади — Олімпійські ігри.містерія - святкування на честь деяких богів у формі театралізованої вистави.

Номер слайду 3

Боги та Герої

Номер слайду 4

Спочатку із Хаосу виникли богиня Землі Гея та бог Неба Уран

Номер слайду 5

Нащадки Урана та Геї склали Пантеон Богів

Номер слайду 6

Боги Давньої Греції

Номер слайду 7

Греки уявляли богів у вигляді безсмертних, фізично досконалих істот, які, тим не менш, мають такі самі почуття та бажання, що й люди.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У Греції були поширені культи таких героїв, як Геракл, Тесей, Ахілл.

Номер слайду 10

Олімпійські ігри

Номер слайду 11

Цікаво про Олімпійські ігри. Перші Античні Олімпійські ігри відбулися в 776 році до н.е. Але, багато істориків припускають, що Ігри проводилися і раніше. У той час Олімпійські ігри тривали лише один день. Через деякий час, вони тривали 5 днів. Кожен день відводився під окремі змагання. Програма Перших Олімпійських ігор включала лише один вид змагань - біг на 1 стадій (192, 27 м). Поступово програма розширювалася, і в змаганнях змагалися метальники, борці, гонщики на колісницях, стрибуни і кулачні бійці.

Номер слайду 12

До участі допускалися тільки греки. Більш того, лише вільнонароджені греки мали право брати участь і бути присутнім на Іграх. Жінки також не допускалися на змагання, ні в якості учасників, ні в якості глядачок. Лише одній жінці дозволялося бути присутньою на Олімпійських іграх - жриці храму богині Деметри.

Номер слайду 13

Святкування на честь деяких богів мали особливу форму. Їх називали містеріями.

Номер слайду 14

Сатурнарій

Номер слайду 15

Піфія - дельфійський оракул. Велике значення греки надавали надприродному. Нерідко вони зверталися до вищих сил із проханням дати пораду або передбачити майбутнє. Існували спеціальні жерці, які тлумачили явища природи, сни, а також складали пророцтва.

Номер слайду 16

Вик. Штагер Т.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Срібняк Олена Сергіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 лютого 2021
Переглядів
2623
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку