Революція гідності. Небесна сотня

Про матеріал

Україна в умовах незалежності. Політичний розвиток України в 2013-2014 рр. Початок революції гідності, побиття студентів на майдані, перші жертви революції гідності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Небесна Сотня

Номер слайду 2

Нігоян Сергій 21 рік.   Народився і жив у селі Березнуватівка Дніпропетровської області. Його родина переїхала до України, рятуючись від війни у Нагорному Карабасі. На Євромайдан приїхав 8 грудня 2013 року.   22 січня 2014   загинув під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав три вогнепальних поранення картеччю на основі сплаву свинцю — в голову, шию і груди.

Номер слайду 3

Капінос Олександр29 років, село Дунаїв, Тернопільська область. У 2012 році витримав 12 днів без їжі на знак протесту проти "мовного закону". Під час сутичок на Грушевського 18 лютого в нього влучили гранатою. Згар. Йому пробили артерію. Сашка госпіталізували, але в лікарні він помер.

Номер слайду 4

Зайко Яків73 роки, Житомир. Народний депутат України 1 (12) скликання, головний редактор журналу "Голос громадянина". 18 лютого 2014 року помер від інфаркту, втікаючи від "Беркуту" на вул. Інститутській.

Номер слайду 5

Кіпіані Давид. Кіпіані Давид з Грузії. Його тіло знайшли поряд з барикадою біля ЦУМа з двома кульовими пораненнями. Помер у "швидкій". У загиблого залишився маленький син.

Номер слайду 6

Жизневський Михайло 26 років,  Родом з Білорусі, звідки виїхав через політичні проблеми. В Україні був бійцем націоналістичної організації УНА-УНСО. Останнім часом жив і працював у Києві та в Білій Церкві. Був задіяний в охороні Євромайдану.    22 січня 2014   загинув під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав наскрізне поранення в серце мисливською кулею.

Номер слайду 7

Войтович Назар17 років. Студент-третьокурсник кооперативного коледжу в Тернополі. Загинув 20 лютого 2014 року.

Номер слайду 8

Голоднюк Устим20 років, місто Збараж, Тернопільська область. Волонтер Демократичного Альянсу. Помер 20 лютого у готелі "Україна" внаслідок вогнепального поранення в голову.

Номер слайду 9

Гурик Роман19 років. Студент Прикарпатського університету, факультету психології. З Івано-Франківська. 19 лютого 2014 року Романа застрелив снайпер близько 12:15. Чітко у висок.

Номер слайду 10

Кемський Сергій33 роки, з Керчі. Він працював в Інституті політичних та економічних ризиків і перспектив, писав для "Україснької правди" статті. Загинув 20 лютого 2014 року. У нього залишився син, якому нещодавно виповнився лише рік.

Номер слайду 11

Дворянець Антоніна62-річна мешканка Броварів. 18 лютого її тіло виявили на барикаді, розташованій на вулиці Інститутській, біля верхнього входу в метро "Хрещатик".

Номер слайду 12

Але герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях. Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні! 

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
2003
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку