Робота з папером. Згинання і складання паперу. Виготовлення леопардика і тигрика в техниці оригамі за зразком.

Про матеріал
Презентацію "Робота з папером. Згинання і складання паперу. Виготовлення леопардика і тигрика в техниці оригамі за зразком" створено для уроку з курсу "Дизайн і технології" за альбомом "Маленький трудівничок".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн і технології

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Леопарди - це великі коти з плямами на шкірі, які вони носять як природний костюм. Їхні плями виконують подвійну роль: вони допомагають леопарду приховуватися серед трав та кущів, а також створюють унікальний візерунок, який відрізняє кожного леопарда. Ці тварини відомі своєю великою вправністю та швидкістю. Леопард - справжній майстер полювання. Він може непомітно наближатися до свого здобичі, а потім миттєво вискакувати на неї. Його сила та спритність роблять його неперевершеним мисливцем.

Номер слайду 5

Смугасто-жовтий дикий кіт. У теплім краї жити звик.І в зоопарку не бідує,Бо радість нам усім дарує. Хоч звір цей зовсім не для гри,Наш котик, знайте, хижий звір.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Виготов леопарда або тигра у техніці оригамі. Оригамі - це мистецтво складання фігур з кольорового паперу«Орі» – склад в японській мові,Значить щось складати,А папір свій називають. Всі японці – «гамі»,Коли з нього щось складають,Кажуть «орігамі».

Номер слайду 8

Із аркуша паперу жовтого або оранжевого кольору зроби квадрат.

Номер слайду 9

Ножиці — це небезпечний інструмент. Поводься з ним треба обережно. На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти. Тримай ножиці лише вістрями до низу. Різати на ходу забороняється. Під час різання не вставай з місця. Передавай ножиці закритими і кільцями вперед. Під час робот з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання. Правила безпечної роботи з ножицями:

Номер слайду 10

Зігни його по діагоналі.

Номер слайду 11

Кути утвореного трикутника відігни догори. Це – вушка.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Виріж зі сторінки 47 мордочку та приклей її.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Клей потрібно наносити пензликом від середини до країв. При потраплянні клею на одяг, його слід негайно змити водою. Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою. Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити. Правила безпечної роботи з клеєм:

Номер слайду 17

Намалюй носик, ротик, вуса, очі.

Номер слайду 18

Для тулуба виріж ще один квадрат такого ж кольору. Зігни його по діагоналі.

Номер слайду 19

Відігни нижній кут догори.. Це – хвіст.

Номер слайду 20

Приклей голову до тулуба.

Номер слайду 21

Розмалюй паперову тваринку за допомогою фломастерів.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

У мене все вийшло. Було важко. Нічого не зрозумів. Підводимо підсумок:

Номер слайду 25

Для створення презентації використано ресурси Інтернету. Презентацію підготувала вчитель початкових класів Ліцею №6 НМРІващенко Інна Віталіївна

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 грудня 2023
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку