Створення аплікацій за зразком. "Гарячий чай з лимоном".

Про матеріал
Презентація "Створення аплікацій за зразком. "Гарячий чай з лимоном" створена за альбомом "Маленький трудівничок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн і технології

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Заварили, розлили,Цукру трішки додали... Скибочка лимону –Не вирватись з полону! 

Номер слайду 4

Сьогодні ми разом помандруємо у чарівний світ чаю та дізнаємося, як цей смачний напій прийшов до нас. Готові вирушити в захопливу подорож історією чаю? Почнемо!

Номер слайду 5

Традиція чаювання зародилася в Китаї. Одного разу, дуже давно, понад 5 тисяч років тому, один китайський імператор розташувався на відпочинок під чайними кущами. Він наказав слугам зігріти йому воду для пиття. Поки вода остигала в чаші, піднявся вітерець, і з закачавшихся гілок чагарнику злетіли листя. Кілька з них потрапили в чашку правителя. Імператор був людина допитлива, він не став виймати листочки з чаші, а вирішив перевірити, що з цього вийде. Коли вода охолола до теплого стану, він випив її і був вкрай здивований зміненим смаком. Звичайна вода набула ніжний аромат і приємну терпкість. Крім цього, імператор навіть відчув себе бадьоріше. Це було відразу ж взято на замітку. З тих самих пір в Китаї зародилася традиція заварювати і пити чай.

Номер слайду 6

Чай став не просто напоєм, а важливою частиною культури в Китаї, Японії та Індії. У Китаї люди навіть проводили чайні церемонії, де вони разом насолоджувалися ароматом та смаком чаю.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Посуд для чайної церемонії.

Номер слайду 9

Чайні плантацій Азії.

Номер слайду 10

Минув час, і ось чай подався у захоплюючу подорож через океани! Коли торговці привезли чай до Європи, всі зачарувалися його ароматом. З початку, чай був дуже дорогим і призначався лише для знаті, але з часом він став доступним для всіх.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Існує багато видів чаю. Кожен має свій власний смак і аромат.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Сьогодні чай - це не просто напій, це справжня частина нашого життя. Ми можемо знайти його у будь-якому куточку світу. Також в наших містах є чудові чайні, де можна насолоджуватися чаєм разом з друзями.

Номер слайду 15

Таким чином, діти, історія чаю - це чарівна подорож через час і простір. Нехай чай завжди буде вашим смачним та теплим другом! Бажаю всім смачних чаювань та яскравих вражень від чаю.

Номер слайду 16

Сторінка 55

Номер слайду 17

Виріжте всі елементи зі с.53 ( тільки ті, які стосуються теми "Гарячий чай з лимоном").

Номер слайду 18

Ножиці — це небезпечний інструмент. Поводься з ним треба обережно. На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти. Тримай ножиці лише вістрями до низу. Різати на ходу забороняється. Під час різання не вставай з місця. Передавай ножиці закритими і кільцями вперед. Під час робот з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання. Правила безпечної роботи з ножицями:

Номер слайду 19

Клей потрібно наносити пензликом від середини до країв. При потраплянні клею на одяг, його слід негайно змити водою. Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою. Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити. Правила безпечної роботи з клеєм:

Номер слайду 20

Розмістіть деталі аплікації та послідовно приклейте їх на основу.

Номер слайду 21

У мене все вийшло. Було важко. Нічого не зрозумів. Підводимо підсумок:

Номер слайду 22

Для створення презентації використано ресурси Інтернету. Презентацію підготувала вчитель початкових класів Ліцею №6 НМРІващенко Інна Віталіївна

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 грудня 2023
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку