Родина, освіта і виховання дітей у Стародавньому світі. Становище жінки

Про матеріал
Презентація до уроку "Родина і виховання дітей. Становище жінки в суспільствах Стародавнього Сходу" для 6 класу НУШ до підручника "Історія України. Всесвітня історія" (автори: І. Я. Щупак, О. В. Бурлака, Н. С. Власова, І. О. Піскарьова).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Родина, освіта і виховання дітей у Стародавньому світі. Становище жінки

Номер слайду 2

Гра «так-ні»1. Суспільства Стародавнього Сходу були неоднорідними.2. На вершині єгипетського суспільства були жерці.3. Рабство у Єгипті не було поширеним.4. Китайське суспільство поділялось на ранги.5. Правителя у Китаї називали ван.6. Усе населення держав Стародавнього Сходу було вільним.

Номер слайду 3

7. У Китаї існувало 7 рангів( груп).8.Індійське суспільство поділялось на варни та касти.9. Касти-це замкнені групи різних за соціальним станом людей, належність до яких визначалась народженням.10. Варни- замкнені групи представників однієї професії.11. Жерці, учителі, воїни, «недоторкані» належали до касти.12. Брахмани, кшатрії, вайші,шудру належали до варни.

Номер слайду 4

Робота в групах. Шлюб і виховання дітей у суспільствах Стародавнього Сходу(с.99-101). А.зіставте підходи до створення сім'ї в суспільствах Стародавнього Сходу. Б.порівняйте становище жінки в сім'ї в різних країнах. В. визначте, на кого покладалась головна відповідальність за виховання дітей. Г. визначте головні ідеали стародавніх суспільств.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

2. Як навчали дітей (с.101-102). А. чим була викликана поява шкіл у стародавніх суспільствах. Б.що впливало на вибір предметів для вивчення в школах

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку