Стародавня Спарта-приклад олігархічної держави

Про матеріал
Презентація до уроку "Родина і виховання дітей. Становище жінки в суспільствах Стародавнього Сходу" для 6 класу НУШ до підручника "Історія України. Всесвітня історія" (автори: І. Я. Щупак, О. В. Бурлака, Н. С. Власова, І. О. Піскарьова). Матеріал у презентації викладено відповідно до підручника та може слугувати наочною демонстрацією на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стародавня Спарта-прикладолігархічної держави

Номер слайду 2

Бліц-опитування1. Яку область заселили дорійці?Лаконіку2. У якому столітті була заселена дорійцями область Лаконіка?XI3. Яку сусідню область їм вдалось захопити?Месенію4. Як називалась держава,яку утворили дорійці?Спарта

Номер слайду 3

Діємо практично. Покажіть на карті територію Спартанської держави та м. Спарта

Номер слайду 4

Робота з термінами. Знайдіть на с.150 визначення даних термінів

Номер слайду 5

Як була влаштована Спартанська держава. Лікург Спартанський-легендарний законодавець Спарти, впровадив Конституцію держави, відому в усній формі як Велика Ретра.

Номер слайду 6

Робота із схемою

Номер слайду 7

Робота із зошитом. Олігархі́я — невелика група людей, що контролюють країну чи організацію; керівна група представників фінансово-промислового капіталу, яка зосереджує у своїх руках основну владу і визначає внутрішню та зовнішню політику країни; політичний режим, у якому влада належить невеликій, закритій та тісно згуртованій групі осіб.

Номер слайду 8

Чому за економічним та культурним рівнем Спарта відставала від інших грецьких держав?

Номер слайду 9

ВПРАВА «НЕЗАКІНЧЕНЕ РЕЧЕННЯ»На захоплених територіях дорійці створили державу….. Періеки були вільними, але не мали ………. Головним заняттям у Спарті було……Усю роботу виконували…. Легендарним законодавцем Спарти, який впровадив Конституцію держави, відому в усній формі як Велика Ретра був.. Олігархія-це….

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Опрацювати параграф 33. 2. Сформулювати вислови з хмаринки слів на с.152, дізнатись із параграфа, що вони означають та за яких обставин виникли.

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку