Роль спілкування в житті людини

Про матеріал
Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма. Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль спілкування в житті людини

Номер слайду 2

Тарас Шевченко Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди!

Номер слайду 3

Мова оточує нас, ми живемо нею. Вона — наш універсальний спосіб встановити контакт. За допомогою слів ми можемо висловити наше захоплення, запросити когось на зустріч, чемно перепросити або, якщо доведеться, голосно обуритись. І ще багато-багато іншого!Люди знайдуть спільну мову!

Номер слайду 4

Наше перше слово «мама» торує шлях у світ спілкування або, як ще кажуть, комунікації (це слово походить із латинської мови). Раз ступивши на цю дорогу, ми говоритимемо та спілкуватимемося все життя. Є люди, які не можуть говорити або чути від природи (або через травми). Наш обов’язок бути ввічливими у спілкуванні з людьми з порушеннями слуху чи мовлення, так само як і з іншими людьми.мама

Номер слайду 5

Спілкування — стосунки між людьми, спричинені потребами спільної діяльності, що включають сприйняття й розуміння іншої людини, обмін інформацією та вироблення шляхів спільної взаємодії.

Номер слайду 6

Французький письменник першої половини XX ст. Антуан де Сент-Екзюпері писав: Поясніть, як ви розумієте це твердження. Наведіть декілька прикладів ситуацій, коли ви мали схожі почуття. Давайте пороздумуємо!«Єдина відома мені розкіш — це розкіш людського спілкування».

Номер слайду 7

Вплив спілкування на здоров’я, безпеку й добробут людини. Не буде перебільшенням сказати, що повноцінне життя людини неможливе без спілкування. Від нього залежить дуже багато. Так, воно значною мірою визначає стан психічного здоров’я людини. Без спілкування з іншими вона не зможе його зберегти. Саме із цим пов’язано те, що одним із найсуворіших видів покарань злочинців здавна вважалося довічне ув’язнення в одиночній камері. У разі його застосування засуджений поступово втрачав розум і божеволів. Безпека людини також значною мірою залежить від її вміння спілкуватися. Різні манери спілкування можуть як викликати, так і приборкати агресію іншої людини. Для людини важливо вміти правильно спілкуватися зі сторонніми, незнайомими або малознайомими людьми.

Номер слайду 8

Дискусія «Чи можливе життя людини без спілкування?»

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Складіть розповідь за темою «Для чого мені необхідно навчитися успішному спілкуванню?»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
14 березня
Переглядів
95
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку