Російсько-українська війна

Про матеріал

У презентації висвітлені причини та основні передумови виникнення протистояння Росії й України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Широкомасштабне вторгнення. РФ в Україну

Номер слайду 2

Вторгнення. Російське вторгнення в Україну-відкритийвоєнний напад РФ за підтримки Білорусіна Україну, початий о 3:40 24 лютого 2022 року. Вторгнення є частиною російсько-української війни, розв’язаної Росією 2014 року, участь у якій РФ намагалася запере- чувати. У ЗМІ та документах російське вто-ргнення в Україну 2022 року розглядають якагресивну війну Росії проти України.

Номер слайду 3

Передумови. Вторгнення пов’язане з тривалою. Російсько-українською гібридноювійною, яка почалася на початку2014 року. Її підгрунтям є те, що. Україна була наріжним каменем. Радянського Союзу, доки непроголосувала переважною більшістю населення на демократичному референдумі1 грудня 1991 року.

Номер слайду 4

Передумови. Окрім того, дляобгрунтуваннявторгнення російськапропаганда використовуєобраз Київської Русі та їїхрещення. Київська Русьвони подають як нібито духовну колиску їхньоїнації та культури, ахрещення Русі 988 рокутрактують як джерелодуховного, культурного танаціонального спадку саме. Російського етносу, а не Українського.

Номер слайду 5

Передумови. На початку 2014 року масовіпротести в Києві, відомі якЄвромайдан, завершилисяусуненням від владипроросійського президента. України Віктора Януковича. Щобвиправдати вторгнення в Українута зміну її влади на проросійську,путінська Росія розпочалашироку пропаганду. Головноютезою Росії було те, що в Україні нібито панує нацизм, підтримуваний. Заходом, і відбувається геноцидросіян, яких Росія повинна врятувати.

Номер слайду 6

Передумови. Граючи на політичній нестабільностіВ Україні, Росія анексувала український півострів Крим іорганізувала сепаратистський заколотна сході України, засилаючи на Донбас свою агентуру, війська та зброю. Використовуючи своїх маріонеток, підкуп і політичні впливина Заході, Росія під загрозою ескалації воєнних дій нав’язала Україні контроверсійні Мінські угоди,в порушені яких постійно звинувачувала. Україну, ігноруючи невиконання їх з боку терористичних угруповань. Донбасу.

Номер слайду 7

Підготовкка. Аналітик Йоганн Мішель, який працював над звітом Міжнародногоінституту стратегічних досліджень проармії світу, зауважив, що хоча Росіямає загалом значно більше військ,ніж Україна, але на початку вторгнення біля кордонів булозосереджено далеко не всі, а приблизно 200 тис. військовослужбовців,поділених на 60 бойових груп. За данимиоборонного відомства США, Росіязосередила біля кордонів України 150 тис.військовослужбовців.

Номер слайду 8

Карта бойових дій

Номер слайду 9

Хід війни ЛЮТИЙ24 лютого 2022 року о 3:40 ранку російська танкова колона вдерлася в. Україну на територію Луганської області. За кілька хвилин після оголошення війни Росія запустила крилаті та балістичні ракети по аеродромах, військових штабах івійськових складах у Києві, Харкові,Івано-Франківську, Дніпрі, Василькові. Сталися вибухи в Києві, Харкові, Одесіта на Донбасі.

Номер слайду 10

Хід війни. Паралельно велася активна дезінформація,Росія запускала численні фейкові новини,що нібито українська армія не чинить опору. Росії, планує відступати, що ворог увійшов у. Харків чи що ООС на Донбасі начебто знищено. Володимир Зеленський оголосив про запровадження в Україні воєнного стану. Повітряний простір над Україною повністюзакритий для цивільної авіації. Підписано указпро мобілізацію в ряди ЗСУ.

Номер слайду 11

Реакція світу. Уряд Великої Британії оголосив про наданнявізових пільг громадянам України. Вперше з 25 лютого НАТО активувало багато-національні сили, що складаються з сухопутних,повітряних, морських сил і сил спеціальних операцій, для захисту Альянсу. Велика Британія, Бельгія, Норвегія, Італія, Німеччина, країни Балтії, Польща, Чехія, Болгарія,Румунія, Словенія, Чорногорія послідовно закрилисвій повітряний простір для російських літаків. Свій повітряний простір закрила також Канада і США. Німеччина виділила безпрецедентні додаткові 113 млрд доларів на свою армію. США 1 березня вислали 12 російських дипломатів при ООН за звинуваченням у шпигунстві.

Номер слайду 12

Реакція світу. Протести проти російської агресії відбулисяв Лондоні, Мюнхені, Дубліні, Таллінні, Парижі,Гаазі, Токіо, Римі, Осло, Мадриді, Відні, Стамбулі. У Латвії більшість супермаркетів вилучилиросійські та білоруські продукти, зокрема харчові продукти, напої, журнали та газети. У Канаді комітетам із контролю за алкогольниминапоями кількох провінцій, включно з Радою контролю за алкогольними напоями Онтаріобуло наказано вилучити російську алкогольну продукцію з роздрібних магазинів. У СШАбагато барів і алкогольних магазинів також прибрали з полиць російські алкогольні напої.

Номер слайду 13

Порушення. Зафіксовані випадки, коли противниквикористовує державну символіку. України та вивішує білий прапор на своїй техніці нібито для того, щоб здатись. Однак після наближення доукраїнських позицій війська РФ починаливідкривати вогонь на ураження.11 березня 2022 року ООН заявила, що отримала докази використання Росієюкасетних боєприпасів у Вугледарі та Харкові. 13 березня 2022 року російськівійська застосували у місті Попасна на Луганщині фосфорні боєприпаси, якізаборонені Женевською конвенцією.11 квітня було вчинено хімічну атаку на Маріуполь.

Номер слайду 14

Злочини. Від початку відкритої російської агресії проти України задокументовані численні випадкируйнувань житлової інфраструктури,вбивств мирних жителів і мародерства з боку російськихвійськовиків на захопленій українській території. Внаслідокобстрілів населених пунктів в Україні російські війська зруйнувалипам’ятки архітектури та храми.

Номер слайду 15

Злочини. Російські окупанти влаштувалив місті Буча у Київській областімасове вбивство цивільногонаселення (Бучанська різанина). Тіла вбитих у Бучі почали з’являтися на вулицях 11 березня,коли туди зайшли війська РФ. Таі усюди на українській території,де вони побували були скоювализлочини проти мирного населення.

Номер слайду 16

Прогнози. Прогнозувати точну дату закінченнявійни в Україні не береться ніхто. Проте, військові експерти, тактикита стратеги намагаються проана-лізувати всі чинники, які зараз тиснутьна Росію для того, щоб зрозуміти, коли саме закінчиться активна фаза бойовихдій, і яких сценаріїв чекати після цього. Українські ЗСУ та сили тероборони вжезруйнували всі можливі плани ворога. ВКремлі буквально «з коліс» намагаютьсявигадати прийнятні варіанти своєї вигада-ної «перемоги» над Україною, щоб бодай якось пояснити дію санкцій та «зализати рани»й зберегти повноту влади нелюдського путінськогорежиму.

Номер слайду 17

Прогнози. Путін не втратив і, схоже, незбирається втрачати віру в свою мету будь-що змусити Українудо капітуляції. З кожним днемпротистояння російським військамта неухильному знищенні сил ворога-українські ЗСУ та тероборона змушуєросійський режим переглянути свої «переможні» цілі. Проте є ще одна обставина, яка діє не на боці України:поступове економічне виснаження талюдські втрати,- найвища ціна, яку доводиться платити у протистоянні зворогом. Природним бажанням є якнайшвидше досягти перемоги тавідновити територіальну цілісність нашої держави.

Номер слайду 18

Дякую за увагу

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
3224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку