Рослинні засоби догляду за волоссям

Про матеріал
Презентація відображає проектну діяльність учня під час роботи над творчим проектом, присвяченим питанням догляду за волоссям. Також в презентації розглянуті унікальні властивості лікарських рослин, поживні маски з натуральних олій, овочей та хліба.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

проект: Рослинні засоби для догляду за волоссям. Херсонська загальноосвітня школаІ-ІІІ ступенів № 28 Херсонської міської ради. ВИКОНАВЕЦЬ: ФІЛАТОВ ДАНІІЛКерівник: Дудник Л. А. ХЕРСОН2023

Номер слайду 2

Волосся – це одна з основних складових зовнішнього вигляду та показник загального здоров’я людини. Оскільки щодня воно зазнає впливу негативних зовнішніх факторів, необхідно використовувати спеціальні засоби для догляду за волоссям, щоб повернути йому блиск та гарний вигляд. Натуральні рослинні засоби: маски, відвари та настої лікарських трав, ефірні масла забезпечують дієвий догляд за тьмяним, знебарвленим і виснаженим волоссям, допомагають прискорити його ріст, позбавитися від випадіння чи лупи. Зробивши вибір на користь рослинних засобів, можна забути про сульфати, силікони, токсичні канцерогени, що містяться у більшості магазинних продуктів. Відмова від агресивних домішок та використання натуральних продуктів нададуть волоссю життєвого тонусу, здорового блиску та сили. Важливо обрати засоби із правильним складом та використовувати їх регулярно. В такому разі волосся віддячить здоров’ям і красою.

Номер слайду 3

ПОЖИВНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ З НАТУРАЛЬНИХ ОЛІЙНайпростішим і надійнішим способом «підживити» волосся без застосування хімії є втирання в коріння волосся рослинних олій перед їх миттям. Для цього відмінно підійде реп'яхову олію - універсальний засіб для всіх типів волосся. Прекрасно захищає і живить волосся і кокосове масло - його можна втирати в шкіру голови перед миттям навіть дитині. Цей засіб знімає свербіж і подразнення, в тому числі і від пітниці, а також бактерицидний і захисний ефект, допомагає розм'якшити і зняти відмерлий епітелій. Для жирного волосся краще взяти мигдалеву олію або олію календули. Зміцнити сухе і ламке волосся допоможе олії персикових кісточок, авокадо і жожоба, а також кедрове і конопляне. Уникнути випадіння волосся допоможуть обліпихова, рицинова олія та олія звіробою. Втирати олії слід за чверть години до миття волосся.

Номер слайду 4

ПОЖИВНІ Овочеві МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ Терті овочі здатні творити чудеса волоссям. Наприклад, тертий хрін навпіл із медом відмінно їх зміцнює. Додавання реп'яхової олії в кількості, що дорівнює готовій суміші, посилить наданий ефект. Таку ж дію має і сік редьки, втертий у коріння волосся протягом години до миття. Надати волоссю вишуканий блиск допоможе маска із огіркового соку, змішаного в рівних частинах із кефіром. У готову масу слід додати чайну ложку соку лимона. Усунути зайву жирність допоможе маска із соку картоплі (7 столових ложок) з кефіром (200 мл), нанесена на шкіру голови та волосся за 40 хвилин до миття. Для сухого волосся хороші кабачкова маска з оливковою олією та маска з вареної в мундирі картоплі з додаванням яєчного жовтка та сметани.

Номер слайду 5

ПОЖИВНІ ХЛІБНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ Розмочений у теплій воді житній хліб - відмінний засіб для зміцнення коренів волосся та прискорення їх зростання. Особливо він корисний для жирного волосся. Також хліб є чудовою основою косметичної маски для волосся, в яку можна додавати все, що завгодно - ефірні олії, подрібнені в пюре рослини, спеції і кисле молоко. Масу, що настоялася протягом 20 хвилин, наносимо по всій довжині і через 10 хвилин змиваємо. Замість води можна використовувати нежирний кефір, кисле молоко або ромашковий відвар, а також додати в суміш сире яйце. Якщо розтерти блендером 200 грамів житнього м'якуша, замоченого в такій кількості живого пива, вийде відмінний засіб для стимуляції росту волосся. Для кращого ефекту додаємо в суміш по чайній ложці лимонного соку і рицинової олії - маска стала не просто зміцнюючою, але ще й поживною. За бажанням до неї можна додавати й інші олії - іланг-ілангу, шавлії, апельсина або оливи.

Номер слайду 6

ПОЖИВНІ Відвари та настоїЗ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН Цінність та дієвість лікарських трав зумовлена багатством вітамінів, мінералів, органічних кислот, ефірних олій, що в них містяться. Наприклад, аскорбінова та саліцилова кислоти здатні припинити запальний процес та стимулювати регенерацію клітин. Ефірні олії ефективно живлять волосся, запобігають сухості та тьмяності. А калій, магній, залізо стимулюють його ріст та підвищують пружність. Рослинні настої та відвари можуть бути використані для полоскання волосся або для приготування на їх основі живильних масок. Відвари слід готувати на водяній бані, щоб зберегти максимальну кількість корисних речовин, що містяться у травах. Готовим відваром обполіскують волосся після миття. Сам відвар змивати не потрібно. Для приготування спиртових настоїв використовують спирт або горілку. Вони зберігаються набагато довше відварів і частіше застосовуються в тих випадках, коли волосся надмірно жирне. Їх втирають у шкіру голови двічі на тиждень. Якщо жирність волосся в нормі, краще розбавити настій водою або замінити його відваром.

Номер слайду 7

унікальні властивості ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН РОМАШКА містить велику кількість цінних компонентів, вітамінів та мінералів, що покращують стан волосся: зволожують та живлять пасма, забезпечує шовковистість, зміцнює корені та регенерує структуру волосин, прискорює ріст волосся. ЧЕБРЕЦЬ відновлює та зволожує волосся за рахунок ефірних олій та олеїнової кислоти, пришвидшує його ріст та покращує зовнішній вигляд, має антибактеріальні та антисептичні властивості, дуже допомагає при сухому та пошкодженому волоссі. МАТЕРИНКА багата на вітаміни A, В, С, амінокислоти, антиоксиданти, ефіри. Завдяки цьому вона дуже дієва в боротьбі із сухим, ослабленим волоссям та посіченими кінчиками.

Номер слайду 8

унікальні властивості ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН КОРІНЬ ЛОПУХА здатен зробити волосся здоровим, шовковистим, перемогти сухість та тьмяність, дуже дієвий для зміцнення волосся та стимуляції його росту. Він містить протеїни, ефірні олії, стеаринову та пальмітинову кислоти, вітаміни A, C, P, E, B, залізо, цинк. М’ЯТА містить ефірні олії та ментол, який покращує мікроциркуляцію крові та посилює ріст волосся. Рослина ефективно бореться з надлишком шкірного жиру, має бактерицидну дію, запобігає свербінню. ПОДОРОЖНИК нормалізує роботу сальних залоз, покращує p. H шкіри, зміцнює волосяні фолікули, активізує ріст волосся. А також завдяки органічним кислотам, каротиноїдам, алкалоїдам та вітамінам С і К усуває лущення, роздратування шкіри.

Номер слайду 9

унікальні властивості ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН ЗВІРОБІЙ не тільки дієво бореться з надлишком шкірного сала, а й чудово тонізує та очищує шкіру. Ефект досягається завдяки ефірним оліям, смолам, вітамінам C, PP, E, мікро– та макроелементам. ПОЛИН містить органічні кислоти, а тому:регулює роботу сальних залоз;усуває лупу, себорею, свербіж;прискорює ріст волосся. КАЛЕНДУЛА нормалізуює роботу волосяних фолікулів, зміцнює структуру волосини, прискорює ріст волосся. Такий результат забезпечують ефірні олії, флавоноїди, стерини, кумарини. А також цінні мікроелементи — цинк, мідь, залізо, магній, кальцій, селен.

Номер слайду 10

унікальні властивості ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН ПЛЮЩ містить жирні олії, мінеральні солі, йод, каротин, мурашину та яблучну кислоти, завдяки яким зміцнює волосся, стимулює ріст, додає об’єму. ЧЕРЕДА сприяє зміцненню волосяних цибулин та активному росту волосся, оскільки містить велику кількість кератину. ШАВЛІЯ робить волосся гладким, позбавляє ламкості та розщеплення кінчиків. Ефірні олії та смоли, що містяться в шавлії, надають сили, об’єму та блиску.

Номер слайду 11

унікальні властивості ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН БЕЗСМЕРТНИК покращує кров’яну мікроциркуляцію волосин, відновлює їхню пошкоджену структуру та сприяє росту. Завдяки корисним складовим, серед яких жирні органічні кислоти, зола, смоли, каротин, вітаміни С і К, зміцнює волосся та захищає його від ламкості. ДЕРЕВІЙ сприяє активному росту волосся за рахунок каротину, який покращує кровообіг і зміцнює волосяні цибулини. Вітамін А, що міститься в рослині, усуває ламкість і попереджає ранню сивину. Мексиканський кактус містить багато кальцію, калію, фосфору, натрію, вітамінів А, В, В2, С та К, а також хлорофілів. Він живить, відновлює та зміцнює волосся, допомагає боротися з випадінням волосся та додає зачісці об’єму.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
31 липня 2023
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку