Сучасний ландшафтний дизайн

Про матеріал
Презентація відображає проектну діяльність учениці восьмого класу під час роботи над творчим проектом, присвяченим питанню облаштування ландшафтного дизайну на власному подвір'ї. Також в презентації послідовно викладено весь обсяг роботи над творчим проектом, який включає підготовчий, конструкторський, технологічний а також заключний етап.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект:“Сучасний ландшафтний дизайн”Херсонська загальноосвітня школа I-III ступенів № 28 Херсонської міської ради. Виконавець: Сорокіна Єлизавета. Керівник: Дудник Л. АХерсон.2023

Номер слайду 2

Мета та завдання: Мета: Зробити приємний подарунок бабусі. Дослідити історію ландшафтного дизайну;Завдання: Дослідити різновиди ландшафтного дизайну;Розробити рекламу виробу.

Номер слайду 3

Історія виникнення ландшафтного дизайну Ландшафтний дизайн або ландшафтне проектування як наука та мистецтво створення парків і садів бере свій початок з глибини століть. Визначення "ландшафтна архітектура" вперше з'явилося в США близько двохсот років тому, але найяскравіший шлях виникнення та розвитку стилів ландшафтного дизайну обчислюється багатьма століттями. У місцях поселення та життєдіяльності стародавніх землеробів починається формування антропогенних ландшафтів – істотно змінених людиною природних ландшафтів. Перші спроби обробітку садових ділянок, на думку вчених, робилися в Межиріччі (Мала Азія). У 10-8 століттях до нашої ери мистецтво створення парків і садів з'являється в Стародавній Греції. На перших порах основною характеристикою садів була їх утилітарність. Пізніше прямолінійні доріжки та алеї в саду, прикрашені колонами, вазами й скульптурою, стали відмінною рисою давньогрецького стилю.

Номер слайду 4

У Китаї наука та мистецтво ландшафтного дизайну зародилися приблизно три тисячі років тому. Формування ландшафтного стилю в Стародавньому Китаї відбувалося під впливом релігії та філософії, зокрема, теорії слідування законам всесвіту. Наприклад, великий вплив даосизму, що волає до єднання природи та людини, до слідування інтуїції на шляху пізнання. Не можна не згадати і філософію фен-шуй, яка зародилася приблизно шість тисяч років тому і надала незаперечного впливу на формування ландшафтного стилю парків та садів у Китаї. Епоха Відродження є своєрідним рубежем у розвитку ландшафтного дизайну. Для цього періоду характерне прагнення до гармонії ландшафтного та архітектурного ансамблів. До саду було звернуто найпильнішу увагу. Сади Епохи Відродження буяли скульптурними ансамблями, штучними водоймами та розлогими деревами.

Номер слайду 5

Піком розвитку науки та мистецтва ландшафтного дизайну вважаються 19-20 століття нашої ери. У цей період вся увага спрямована на рослинність, пошук і впровадження нових елементів композиції і прагнення до унісон стилів – ландшафтного дизайну та архітектурного.Історія виникнення та становлення професії ландшафтного архітектора також насичена. У Росії 17-19 століть не існувало поняття "дизайнер" або "архітектор", і ця професія називалася "упорядник садів та парків". Потрібно відзначити, що в більшості випадків шедеври дизайну парків та садів того часу створювалися живописцями. Максимально повно і точно відображає призначення ландшафтного дизайну і розкриває його суть цитата того часу: «якщо завдання архітектора полягає в покритті простору, то завдання улаштовувача саду полягає в його відкритті». Це висловлювання охоплює весь діапазон моделювання навколишнього середовища від самих малих композицій до масштабних проектів і не втрачає своєї актуальності й донині.

Номер слайду 6

Призначення виробу. Головне завдання ландшафтного дизайну - створення гармонії і краси в поєднанні з практичністю і комфортом. Кінцева мета робіт з благоустрою садової ділянки – зробити будь-яку територію зручною для використання людини. А такі елементи ландшафтного дизайну як, дерева, кущі, квітники і водойми роблять ділянку красивою.

Номер слайду 7

Вироби-аналоги

Номер слайду 8

Ескіз виробу

Номер слайду 9

Вибір інстументів та матеріалів{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}МатеріалиІнструменти. Каміння. Рукавички. Насіння квітів. Лопатка садова. Дерев’яний бортик. ГрабліСекатор

Номер слайду 10

Правила безпеки з лопаткою та секатором. З лопаткою: Перед початком роботи необхідно оглянути робочий інвентар, переконатись у його справності. Слід впевнитись, що держак лопатки немає тріщин;Переносити лопатку слід у вертикальному положенні так, щоб її робоча частина була спрямована вниз – це запобігає травмуванню тих, хто перебуває поряд. З секатором: У процесі роботи з секатором, якщо тримаєте гілку лівою рукою, слідкуйте щоб пальці були осторонь від ріжучого та опорного клинка;Не залишай секатор після роботи в розкритому вигляді.

Номер слайду 11

Підготовка матеріалів

Номер слайду 12

Технологічна послідовність виготовлення виробу{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п/п. Зміст технологічної операціїЗображенняІнструменти, матеріали1. Планування дизуйну. Аркуш паперу, олівці2. Підготовка місця Граблі, лопадка садова, рукавички3. Озелення. Лопадка садова, рукавички, 4. Прикрашання клумби. Каміння, дерев’яний бортик

Номер слайду 13

Маркетингове дослідження. Опитування: Вам подобається пропонований проєкт?Так – 78% Ні – 22%Ви б змінили дизайн?Так – 25% Ні – 75%Ви купили б цей проєкт?Так – 89% Ні – 11%

Номер слайду 14

Маркетингове дослідження. За яку ціну ви готові придбати цей проєкт?300 грн. – 93%400 грн. – 75%500 грн. – 43%

Номер слайду 15

Реклама. Зробимо навколишній світ краще!Життя в красі – гармонія в душі.

Номер слайду 16

Висновки Дотримуючись технологічної послідовності виготовлення виробу та правил безпеки, я навчилась робити ландшафтний дизайн клумби.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
31 липня 2023
Переглядів
923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку