«Розбір дієприслівника як особливої форми дієслова».

Про матеріал
Розбір дієприслівника як особливої форми дієслова 1. Слово. Частина мови, її форма. 2. Вид. 3. Від перехідного чи неперехідного дієслова утворений. 4. Особливості написання. 5. Спосіб творення. 6. Синтаксична роль. Та зразки розбору дієприслівника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Розбір дієприслівника як особливої форми дієслова».

Номер слайду 2

Розбір дієприслівника як особливої форми дієслова:1. Слово. Частина мови, її форма.2. Вид.3. Від перехідного чи неперехідного дієслова утворений.4. Особливості написання.5. Спосіб творення.6. Синтаксична роль.

Номер слайду 3

Зразок розбору дієприслівника: Змінюючи — дієслово, дієприслівник; недоконаного виду; утворений від перехідного дієслова змінити; пишеться з и в кінці; утворений суфіксальним способом; у реченні виступає в складі дієприслівникового звороту обставиною.

Номер слайду 4

Самостійно розберіть дієприслівники: Змінюючи – Намагаючись -

Номер слайду 5

Змінюючи — дієслово, дієприслівник; недоконаного виду; утворений від перехідного дієслова змінити; пишеться з и в кінці; утворений суфіксальним способом; у реченні виступає в складі дієприслівникового звороту обставиною.

Номер слайду 6

Намагаючись — дієслово, дієприслівник; недоконаного виду; утворений від неперехідного дієслова намагатися; пишеться з и після ч; утворений суфіксальним способом; у реченні виступає обставиною (разом із залежними словами).

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку