"Розквіт і занепад Давнього Єгипту." Презентація

Про матеріал
Презентаці розроблена для проведення уроку до теми " Розквіт і занепад Давнього Єгипту"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Розквіт і Занепад давньоєгипетської держави. Нове царство

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1700рік до н. е – завоювання Єгипту гіксосами. Гіксоси – племена кочівників з Азії, правління гіксосів трвало приблизно 100- 150 років.

Номер слайду 4

Яхмос ІЯхмос І – фараон, в 1550 році до н. е , який остаточно вигнав гіксосів з Єгипту. Так в Єгипті утворилося Нове царство. Новою столицею стало місто Фіви.

Номер слайду 5

Хатшепсут (також може читатися як Хатшепсоуі, що означає «Найшанованіша з усіх жінок») — була п'ятим фараоном Вісімнадцятої династії Стародавнього Єгипту. Більшістю єгиптологів вона вважається найуспішнішою з жінок-фараонів Єгипту.

Номер слайду 6

Тутмос ІІІ – здійснив найбільші завоювання. Здійснивши 17 походів не зазнав жодної поразки. Провів військову реформу створивши велике дисципліноване військо. Почав використовувати бойові колісниці- легкі двоколісні візки, запряжені кіньми. ВНАСЛІДОК ЙОГО ЗАВОЮВАНЬ Єгипет перетворився на світову державу. Заволодів Фінікією, Сирією, Нубію.Імперія – це держава , яка утворилася внаслідок військових завоювань.

Номер слайду 7

Рамзес ІІ Великий фараон (1290—1224 роки до н. е.) Єгипту, третій представник дев'ятнадцятої династії. Правив 66 років і мав неабиякий авторитет у підданих. Завоював Палестину і Ліван, але програв битву з хеттами біля міста Кадеш. Одружився з донькою хеттського царя Хаттусілі III для скріплення мирної угоди. Мав понад 160 дітей від багатьох жінок. За його правління могутність Єгипту досягла вершини. Про це свідчить і той факт, що ім'я цього фараона, якого прозвали «Великим», було відоме ще до того, як учені розшифрували ієрогліфи. Воно жило в переказах, які переходили з покоління в покоління. Про Рамзесову славу і досі свідчать величезні будови в Абу-Сімбелі, Карнаці, Луксорі та в інших місцях. (Як вважають історики, саме за його правління в Єгипті проживав біблійний пророк Мойсей; з того часу до нас дійшло слово «фараон», яке було зафіксоване у Біблії.)Рамзес II побудував багато статуй і храмів на свою честь у різних куточках Єгипту. Найбільшими на сьогодні є чотири 20-метрові статуї сидячого Рамсеса II в Абу-Симбелі на півдні країни. Мумія Рамзеса II (виявлена в 1881 році) виставлена у скляній вітрині в Єгипетському музеї в Каїрі.

Номер слайду 8

Битва Єгиптян з народами моря.«Наро́ди мо́ря»— термін нової і новітньої історіографії, яким окреслюють низку племен, які наприкінці бронзової доби, у XIII-XII століттях до нашої ери, вторглися до країн Малої Азії, східного узбережжя Середземного моря та Єгипту. Походження цих племен достеменно не відоме, що породило багато гіпотез з цього приводу. Напади народів моря призвели або ж стали однією з причин загибелі низки культур та держав пізньої бронзової доби. Переселення народів моря було однією з найбільших міграцій давнини, що змінила обличчя стародавнього Близького Сходу і вплинула на всесвітню історію. Сліди тих часів і досі присутні в топоніміці Палестини та Сардинії.1200р до н. е – « народи моря» вторглися в Єгипет

Номер слайду 9

Завдання . Хто є в історії?В історичних анаграмах закодовані імена видатних діячів Давнього Єгипту. Розгадайте анаграми шляхом переміщення літер у словах. Запишіть поряд правильно ім'я Діяча. ОУТСТМ, ЗСРАЕМ, ПУТАЕШХТС, УСМОХЯ.

Номер слайду 10

VIIст. До н.е – ассирійські царі здійснили вторгнення до Єгипту. Viст. До н. е – Єгипет завоювали перси. Висновок: БЕЗПЕРЕРВНІ ВТОРГНЕННЯ ІНОЗЕМНИХ ПЛЕМЕН, ХАБАРНИЦТВО, ОСЛАБЛЕННЯ ВЕРХОВНОЇ ВЛАДИ ПРИЗВЕЛИ ДО ЗАНЕПАДУ КОЛИСЬ МОГУТНЬОЇ ДЕРЖАВИ.

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
19 квітня 2022
Переглядів
968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку