розпізнаю і будую речення різних видів

Про матеріал
Конспект уроку української мови за навчально-методичним комплектом К.І.Пономарьової, Л.А.Гайової (підручник «Українська мова та читання» для 4 класу).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12.03.2024 СьогодніУрок№92 Розпізнаю і будую речення різних видів. Українська мова. Розділ. Будую речення

Номер слайду 2

12.03.2024 СьогодніЕмоційне налаштування. І знову дзвоник кличе в клас,Знання нові чекають нас. Ми дуже любим рідну мову,Її мелодію чудову,Тож починаємо урок І зробимо наступний крок.

Номер слайду 3

Психологічне налаштування на урок. Вправа «Літак». 12.03.2024 СьогодніСьогодні на уроці я пропоную вам здійснити подорож безмежним океаном Рідного слова. Сьогодні пропоную вам обрати літак, яким би ви полетіли до країни нашої подорожі. Якщо ви обрали перший ЛІТАК, то для вас головне на уроці – отримати гарні знання; другий – ваші мрії обов'язково здійсняться і буде гарний результат на уроці; третій – позитивні емоції сьогодні на уроці вам гарантовані; четвертий – будете у всьому сумніватися, але гарно засвоїте навчальний матеріал. Гарні знання. Гарний результат. Позитивні емоціїГарне засвоєння знань

Номер слайду 4

12.03.2024 СьогодніПовідомлення теми уроку. Сьогодні на уроці ми будемо вчитись розпізнавати і будувати речення різних видів. Продовжимо знайомитись з Єгиптом .

Номер слайду 5

12.03.2024 СьогодніХвилинка каліграфії

Номер слайду 6

12.03.2024 СьогодніВправа 1. Прочитайте із сусідом/сусідкою по парті діалог. Чи не траплялися з вами подібні історії? Поясніть, чому в реченнях стоять коми. Перевірте себе за правилом. Діалог…Підручник. Сторінка128— Данилку, прочитай складені вдома речення. — Ірино Петрівно, чи будете мене сварити за невиконане домашнє завдання? — А чому ж ти його не виконав? — Забув, Ірино Петрівно. — Погано, Даниле, що в тебе така коротка пам’ять.

Номер слайду 7

12.03.2024 СьогодніПРАВИЛО Слово або сполучення слів, яке називає того, до кого звертається мовець, є звертанням. На письмі звертання виділяють комами або знаком оклику. Підручник. Сторінка128

Номер слайду 8

12.03.2024 СьогодніВправа 2. Прочитай текст. Випиши питальне речення, відповідь на нього і спонукальне речення. Перебудуй кожне з них так, щоб у ньому було звертання, і запиши. Підручник. Сторінка128 Чи знаєш ти, хто винайшов папір і чорнило для письма? Це були єгиптяни. Зверни ж серце твоє до книжок, немає нічого вищого за книжку. Щебетунчик, чи знаєш ти, хто винайшов папір і чорнило для письма? Так, Ґаджику, це були єгиптяни. Зверни ж серце твоє, Щебетунчику, до книжок, бо немає нічого вищого за книжку.

Номер слайду 9

12.03.2024 СьогодніВправа 3. Прочитай повідомлення Щебетунчика. Постав три запитання за його змістом і запиши. Підручник. Сторінка129 Тобі, звісно, відомо, що у році 365 днів, а доба складається з 24 годин. А першими використовувати таку систему літочислення додумалися єгиптяни.

Номер слайду 10

03.04.2023 СьогодніВправа 3. Прочитай повідомлення Щебетунчика. Постав три запитання за його змістом і запиши. Підручник. Сторінка129 Хто першим винайшов сучасну систему літочислення?Скільки днів у році?Із скількох годин складається доба?

Номер слайду 11

12.03.2024 СьогодніВправа 5. Прочитай інформацію про винаходи єгиптян. Перебудуй виділені речення на спонукальні й запиши. Підручник. Сторінка129 Щодня ти користуєшся гребінцем. Чистиш зуби зубною щіткою і пастою. Ножицями обрізаєш нігті. Замикаєш ключем двері. Дорослі користуються косметикою. А чи відомо тобі, хто винайшов усі ці звичні для нас речі? Це були єгиптяни.

Номер слайду 12

12.03.2024 СьогодніВправа 5. Прочитай інформацію про винаходи єгиптян. Перебудуй виділені речення на спонукальні й запиши. Підручник. Сторінка129 Щодня користуйся гребінцем. Чисть зуби зубною щіткою і пастою. Ножицями обрізай нігті. Замикай ключем двері. Не користуйся дорослою косметикою.

Номер слайду 13

Сьогодні на уроці я навчився/навчилася…На уроція запам’ятав/запам’ятала…Найкраще мені вдалося…Найбільше мені сподобалося…Урок завершую з настроєм…Труднощі виникали…12.03.2024 СьогодніРефлексія «Загадкові листи». Обери лист, який ти хочеш відкрити(для відкриття по листі варто натиснути)

Номер слайду 14

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку лего.12.03.2024 Сьогодні

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 березня
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку