"Розпізнаю спільнокореневі слова."

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. До підручника К.Пономарьова, Л.Гайова. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розпізнаю спільнокореневі слова. Дзвенить дзвінок. Починається урок,Будемо старанно працювати. Щоб мову рідну гарно знати! Підготувала вчитель початкових класів Перещепинської гімназії «Крок» Юлія ВАЩЕНКОнати!

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми разом побуваємо у місті Яремче. Навчимося розпізнавати спільнокореневі слова.

Номер слайду 3

17 жовтня. Класна робота. Я яр ре ем че Яремче

Номер слайду 4

Вправа 1 Прочитай текст. Знайди в ньому споріднені слова до виділеного слова й випиши їх. Доповни цей рід іншими спільнокореневими словами. Познач у них корінь. На березі річки Прут розташоване місто Яремче. Його окрасою є повноводний водоспад Пробій. У самому центрі міста води річки Прут з величезною силою падають униз із восьмиметрової висоти.

Номер слайду 5

Вправа 1 Води – повноводний, водоспад, водяний, водойма, водний.

Номер слайду 6

Вправа 2

Номер слайду 7

Вправа 2 Із рекламного щита можна дізнатися про різні заходи у місті, які організовують для відпочивальників: похід у гори, сплав гірською річкою,верхова їзда, рибалка форелі, гуцульська кухня, катання на велосипедах і квадроциклах, придбання сувенірів. Мене зацікавила ……

Номер слайду 8

Вправа 3 Добери до слова порибалити спільнокореневі слова й запиши. Познач у них дужкою корінь. Порибалити – риба, рибка,рибальство,рибалка.

Номер слайду 9

Вправа 4 Читалочка з Гаджиком залюбки каталися на квадроциклі. Родзинка і Щебетунчик їхали на прогулянку верхи на конях.

Номер слайду 10

Вправа 7 Перевір, чи всі слова в кожному ряду спільнокореневі. Спиши ряди слів, вилучивши «зайві»Дерево, деревце, дерев’яний. Весна, весняний, веснянка.

Номер слайду 11

Домашня робота. Ст. 37 впр. 8 Ось і скінчився урок,І дзвенить для вас дзвінок!Працювали добре, друзі,Відпочиньте по заслузі! 

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку