"Розрізняю корені з однаковим звучанням, але різним значенням. Проведення інтерв’ю за поданими "

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. До підручника К.Пономарьова, Л.Гайова. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розрізняю корені з однаковими звучанням,але різним значенням Ось дзвінок сигнал нам дав. Працювати час настав. Тож і ми часу не гаймо,Урок скоріше починаймо! Підготувала вчитель початкових класів. Перещепинської гімназії «Крок»Юлія ВАЩЕНКО

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми разом з нашими друзями відвідаємо місто, яке носить ім’я видатног українського письменника. Будемо вчитися розрізняти корені з однаковим звучанням, але різним за значенням.

Номер слайду 3

24 жовтня. Класна роботаІван Франко письменникІвано - Франківськ місто

Номер слайду 4

Вправа 1 Допоможи Гаджикові розібратися, чи спільнокореневі подані слова. Запиши їх і познач корінь. Малий маляр

Номер слайду 5

Проведи дослідження!Порівняй корені записаних слів? Чи однакові вони за звучанням?2. Пояни значення кожного слова. Чи є в них щось спільне?Малий - невелий розміром маляр - робітник, який займається фарбуванням будов, стін приміщень.3. Поміркуймо, чи можна ці слова назвати спільнокореневими. Перевірмо себе за правилом.

Номер слайду 6

Правило напам’ять. Слова, у яких корені звучать однаково, але мають різні значення, - не є спільнокороневими. Наприклад: вода, водій.

Номер слайду 7

Вправа 2 Допоможи Родзинці знайти серед спільнокореневих слів «зайве». СПИШИ РЯДИ СЛІВ, ВИЛУЧИВШИ «ЗАЙВІ». Познач корінь. Річка, річенька, річковий. Сирок, сирний, сирник. Мило, мильниця, мильний.

Номер слайду 8

Вправа 3 Разом з однокласниками відгадайте загадку Читалочки. Ми прибули в місто, яке носить ім’я автора казки про фарбованого Лиса. Відгадай назву цього міста.Івано - Франківськ

Номер слайду 9

Вправа 6 Спиши текст. Познач корінь у першому й останньому словах тексту. Поясни, чи споріднені вони. До останнього слова добери спільнокореневі й запиши. Місто Івано – Франківськ має чудове озеро. Посеред нього – мальовничий острів. До острова веде пішохідний місток. Місток – міст, місточок, мостовий,підмостки.

Номер слайду 10

Домашня робота. Ст. 43 впр. 9 Ось і уроку кінець!Хто працював, той молодець!Що сподобалось вам,Поділіться вдома. Що сумним було,Пожалійтесь вдома. Всі дружні й активніБули увесь час. Хороші оцінки чекають на вас.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
485
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку