Розповідне речення. «Українська мова та читання» підручник для 2 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) Тимченко Л. І., Цепова І. В.

Про матеріал
«Українська мова та читання» підручник для 2 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) Тимченко Л. І., Цепова І. В.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Досліджуємо речення. У житті всім потрібна дружба. Для чого потрібні речення?Розповідні речення.

Номер слайду 2

Двадцять третє лютого. Класна робота. Верблюд, кіт, миша, носоріг, принцеса, собака.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Слова в прямому значенні – це звичайна, повсякденна назва чогось. Наприклад, холодна вода, солодкий чай. Переносне значення з’являється тоді, коли справжнє значення слів переносяться на інші за схожістю ознаки: холодний погляд, солодкі слова.

Номер слайду 7

Вправа 1 Шкоринкою золотаво, золоте зерно, золотому колоссі, на стеблах золочених, срібною росою, золоте проміння, сонця позолота, золоті руки.

Номер слайду 8

Наш клас- веселий,  активний, творчий, дружний колектив. Завжди разом проводимо як шкiльний, так i вiльний час. Ми намагаємося нiколи не сваритися та допомагаємо один одному. Завжди проводимо свята у класi всi разом. Звичайно, iнколи бувають i сварки, та вони швидко налагоджуються. До нас у клас часто приходять новенькi, ми їх приймаємо з миром, адже розумiємо, як це опинитися на їхньому мiсцi. 

Номер слайду 9

Правила дружби. Уникати сварок. Допомагати один одному. Бути доброзичливими. Бути турботливими. Не глузувати один з одного. Вміти вибачати та поступатися…

Номер слайду 10

pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку