Розробка інтегрованого уроку з української мови та інформатики в 4 класі

Про матеріал

Пропоную роз0робку інтегрованого уроку, який з0ацікавить учнів. Використано елементи нової української школи - ранкової зустрічі( вправа "комплімент" та лепбук "Зимові прикметники".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок інформатики та української мови в 4 класі Горохівської ЗОШВчитель: Сидорова Н. Р. Прикметник. Роль прикметників у мовленні. Редагування тексту. Інтелектуальний марафон «Зимові прикметники»

Номер слайду 2

1 План уроку1. Розминка2. «Дешифрувальники»3. Крас нопис4. «Мозкова атака»5. Складаємо вірш6. Відпочинок 7. Удосконалюємо текст8 «Синкан»9. Цікаво знати10. Займи позицію.11. Лепбук «Зимові прикметники»

Номер слайду 3

ДЕШИФРУВАЛЬНИКИ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЗАМИ

Номер слайду 4

ЗИМА

Номер слайду 5

КРАСНОПИСІж сн ка ин сніжинка

Номер слайду 6

Мозкова атака. Які слова називають прикметниками? На які питання відповідають прикметники? Як змінюються прикметники? В якому значенні вживаються прикметники у мовленні? Прикметники, які мають спільне значення, це… Прикметники, які мають протилежне значеняя, це … З якою частиною мови зв'язаний іменник найчастіше?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Складаємо вірш

Номер слайду 11

От випав сніг. Яка обнова!Зима тоді така чудова!Міста чистенькі, білі села –Зима і радісна й весела. Кружляють вальс сніжинки ніжніЗима пухка і білосніжна. Вона буває і серйозна: Суха і вітряна й морозна. А як насуне хмара сива. Зима по – своєму красива. А вранці іній – от обнова !Яка зима у нас казкова!Голок од інею не видно. Тоді вона, звичайно, срібна. Зима буває вередлива,То часом добра, то сварлива. Яка ж зима? Яка вона?Вона весела і сумна.

Номер слайду 12

ВІДПОЧИНЬМО!!!

Номер слайду 13

Удосконалюємо текст

Номер слайду 14

Складаємо «синкан»1. Іменник.2. Два прикеметника.3 Три дієслова.4. Фраза - ставлення до теми.5. Синонім або узагальнення до першого рядка.

Номер слайду 15

Цікаво знати

Номер слайду 16

Займи позицію Мені подобається зима… Мені не подобається зима…

Номер слайду 17

Створення лепбука «Зимові прикметники»

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Скласти твір – мініатюру на вибір: «Зимовий день», «Моє село взимку»,«Зимова казка», використовуючи прикметники.

pptx
До підручника
Українська мова 4 клас (Криган С. Г.)
Додано
26 січня 2018
Переглядів
2508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку