Розробка літературного конкурсу " Срібні дзвони"

Про матеріал

Розробка конкурсної програми з творчо обдарованими дітьми з літератури. Учні представили свої авторські літературні твори в різних жанрах. Також свято було присвячене роковинам з дня народження Т.Г. Шевченка.

Перегляд файлу

ФАН_ФАРИ

ВИСТУП

Ведучий: Доброго дня, шановні гості! Ми раді вітати вас у нашій школі. Знов прийшла на землю шевченкова весна. 9-го березня виповнилося 204 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Ведучий: Україна… В одному вже тільки цьому слові бринить музика смутку і жалю. Україна - це тихі води ї ясні зорі. Україна це нескінченні поля і зелені ліси, сині води Дніпра і блакитне ранкове небо.

А яка на Україні весна… Весна-весняночка… Це вона привітна і щедра подарувала Україні Пророка. Ім’я дала йому рідна мати – Тарас.

Є в українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

Ведучий: Запрошуємо вас у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова. Розпочинаємо щорічний літературиний конкурс « Срібні дзвони»  присвячений річниці з дня народження великого Кобзаря.

Ведучий 1 Виступи учасників конкурсу буде оцінювати компетентне журі вскладі...

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий: Виступи учасників будуть оцінені у двох номінаціях : « Авторська проза» та « Авторська поезія».

Поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини

Ведучий 2:  Хай палає свічка.

   Хай палає,

   Поєднає нас вона в цей час.

   Друзів голоси нехай лунають,

   Слово й музика нехай єднають нас.

Ведучий: Розпочинаємо конкурсну програму у номінації « авторська поезія»

Запрошую до виступу ученицю 7-Г класу Кухаренко Ганну з віршем «Мій рідний край»

Ведучий:

Різні в світі є країни,

Різні люди є у світі,

Різні гори, полонини,

Різні трави, різні квіти.

Є з усіх одна країна,

Найрідніша нам усім,

То — прекрасна Україна,

Нашого народу дім.

Ведучий: запрошую ученицю 7-Б класу Карпенко Алісу  з віршем  « Україна

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: Українська мова є дуже мелодійною, вона чарівно вплітається в пісні. В одних розповідається про красу нашого краю. В інших нащадкам передалася слава наших прадідів-козаків. Є пісні про чарівні людські почуття та переживання

А учениця 7-Б класу Кучер Тетяна не з чуток знає про мелодійність української пісні. Вірш « Пісня- це душа народу»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: наша країна – приклад великої мужності, витривалості та духовності. Вона йшла крізь століття  важким шляхом.

Про нелегкий та тернистий шлях рідної країни розповість учениця 6-Б класу Гловацька Дарина вірш « Нагадування»

Ведучий: Зламані мрії і холод, страждання...
Та десь ще надія, ще десь сподівання.
Така ситуація у нас у Вкраїні,
так шкода солдатів, що в бою зараз гинуть...

Вірш « Кіборги» виконує учень 7-Б класу Конопацький Антон

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: зустрічайте ученицю 5-В класу Улітич Поліну, вірш « Нашим бійцям»

Ведучий: Немає на світі нічого прекраснішого за природу. Вона чарує своїми дивами в будь-якому пору року, вона дарує нам радість та страх, відчай і горе. Краса природа полягає в її здатності наповнювати нас певними почуттями.

Про почуття,що викликає прекрасна осіння пора розповість учениця 7-А класу Онищук Олександра, вірш « Осінні барви»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: Осінь – жовтогаряча. Вона пахне теплим чаєм, медом та шурхотом листя під ногами. Для кожної людина осінь дарує свій настрій – комусь депресію, комусь апатію, а комусь навпаки – радість чи піднесення. Осінь чарує своєю загадковістю, а школярів кличе до школи за парти, повертатися до книжок.

Чарівна і прекрасна осінь. Зустрічайте ученицю 7-А класу Швагер Єлизавету

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: Зима -  біла. Все кругом біле. Але це не робить природу в цю пору менш прекрасно, навпаки – все стає по особливому чаруючим. Хоча все грається виключно одним кольором, часом здається, що цей білий переливається сотнями варіацій білизни.

Вин виблискує, іскриться, рипить, скрипить під ногами та дарує сміх і радість дітям. Білим кольором кусає мороз за щічки, руки ховаються в рукавички, а дерева одягають білі шубки

Вірш « Прийшла зима» Старов Вячеслав 7-Б клас

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий; Весна - вона пробуджує у наших душах найщиріші та найніжніші почуття. Весна - найпрекрасніша та найочікуваніша пора року. Настала весна – одна з найпрекрасніших пір року, оспівана письменниками та митцями. Конкурсанти цьому не виключення.

 Учениця 5-Б класу Бондаренко Ганна, вірш « Весна»

Ведучий: Мама, мамочка, матуся... Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша.

Платана Яна, учениця 7-В классу вірш « Дякую мамі»

Ведучий: Байки ми любимо читати з самого дитинства. У багатьох з нас зберігаються в пам'яті образи які за тих чи інших ситуацій спливають у нашій голові. Ці оповіданнячка, невеликі за розміром, але з глибоким змістом, вчать нас розуму і супроводжують по життю.

Байка « Роза та колючка у виконанні учениці 5-В класу Богун Яни.

Ведучий : Сенс людського буття, проблема існування людини на земні, складні взаємини між людьми, милосердне ставлення людей один до одного. Це все діапазон проблем,що хвилюють учня 11- А класу Степанова Владислава , вірш « Проблемі світу»

 

Ведучий: переходимо до художнього слова у  формі авторської прози.

Ведучий: Паралельні світи. Все шукає наука, Та не може знайти, Не скінчена ця мука.Про можливість існування поруч з нами паралельного світу розповість учениця 7-А класу Долінко Ксенія уривок з повісті « Паралельні світи»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

 

Ведучий: Навколо нас – світ, який складається із різноманітних за розмірами та формою частинками, а вони, у свою чергу, мають надзвичайно різноманітні кольори. Різнокольорові грані нашого життя відтворились у повісті Смирської Дар”ї, учениці 6-В класу  « 50 відтінків сірого»

Ведучий: Тваринний світ, безумовно, дуже величезний і різноманітний. Він вабить своєю неизведанностью і красотами. Світ величезний і багатий різноманітними тваринами. Серед них є як милі домашні пухнастиків, з якими ми знайомі з дитинства, так  дикі хижаки. Про взаємини милих пухнастиків та представників тваринного світу у оповіданні учня 7-Г класу Зудіна Богдана, оповідання « горобець та кішка»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: Хворі, брудні, нещасні тварини потребують нашої допомоги! Але йдучи додому, втомлені люди просто не звертають на них жодної уваги. Проблема безпритульних тварин турбує ученицю 7-В класу Фаєнко Віолетту ессе «Безпритульні тваринини»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий; учень 7-В класу Овчінніков Владислав оповідання «____________

Ведучий; Є багато різних свят, які нам подобаються і яких ми чекаємо, але найулюбленіше це Новий рік. Завжди з нетерпінням чекаємо Нового року, з якимось невимовно радісним та казковим передчуттям. З таким самим передчуттям чекаємо виступу учениці 7-Г класу Вербової Ганни, оповідання « Мрія у Новий Рік»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Ведучий: Переходимо до найвідповідальнішого моменту конкурсу підведення підсумків, а поки шановне журі визначають кращих серед кращих, пропоную провести церемонію нагородження учасників всеукраїнського конкурсу « Санфлавер 2016»

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий

Ведучий:

У нас з колиски — діти в вишиванці,

Ще змалечку летять у небеса.

З піснями зустрічають сонце вранці.

І їх вражає казка і краса.

В нас діти добрі, лагідні, чудові,

Несуть у серці щирі почуття.

Усім завжди допомогти готові,

І з добрим серденьком ідуть в життя.

Вони талановиті, світлі, ясні,

І серце мають добре, золоте.

Маленькі українці — ви прекрасні!

Нехай в душі в вас сонечко цвіте!

ПІСНЯ « Краща мова єднання»

Ведучий: Ні  для кого не таємницею, що найбільше неймовірно обдарованих дітей в Україні. Українські діти вже неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті у всьому!!! Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет.

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантаження...
docx
Додано
14 жовтня 2018
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку