Розробка "Що потрібно..."

Про матеріал
В даній розробці представлені практичні поради, що потрібно робити батькам, щоб полегшити перехідний вік підлітків. Може бути використана під час підготовки до батьківських зборів.
Перегляд файлу

Що потрібно робити батькам, щоб полегшити перехідний вік дитини?

Головна проблема підліткового віку — конфліктність. Звичайно, терпіти хамство власної дитини дуже важко. Так і хочеться дати грубіянові гідну відсіч й поставити його на місце. Та чи буде від цього зиск? Адже ми, дорослі, чудово знаємо: будь

яке загострення стосунків лише піділлє масла в огонь. Будьте мудрішими, не провокуйте свою дитину на грубість. У цьому вам допоможуть наступні правила поведінки в даній ситуації.

                 

 

  1. Дайте свободу. 

Спокійно погодьтеся з думкою, що ваша дитина вже виросла, й надалі утримувати її біля себе не вдасться, а її неслухняність — це прагнення вийти з-під вашої опіки.

 

 

  Психологія підлітків - Стрижак Вікторія_Все для підлітків

 

  1. Жодних нотацій. 

Більше за все підлітка обурюють батьківські настанови. Змініть стиль спілкування, перейдіть на спокійний, ввічливий тон і відмовтесь від категоричних оцінок та суджень. Зрозумійте: дитина має право на власну думку і власні висновки.

 

 

Психологічні особливості підліткового віку | Мамоведія - про здоров'я та  розвиток дитиниObsah obrázku osoba, pózování

Popis byl vytvořen automaticky

  1. Ідіть на компроміс. 

Іще нічого нікому не вдалося довести за допомогою скандалу: тут немає переможців. Коли і батьки, і підлітки захоплені негативними емоціями, здатність розуміти одне одного зникає.

 

 

 

Батьки, не сваріться з підлітками через дрібниці та не відвертайтеся від  них - Моє здоров'яПсихологія підлітка 12, 13, 14 або 16 років. Особливості вікової психології  підлітка

 

  1. Поступається розумніший. 

Багаття суперечки швидко згасне, якщо в нього не підкидати дров. Щоб скандал припинився, хтось має замовкнути. Дорослому зробити, це простіше, ніж підлітку з його нестійкою психікою. Запам’ятайте: лаври переможця у стосунках із власними дітьми не прикрашають батьків.

 

Obsah obrázku exteriér, osoba

Popis byl vytvořen automaticky

 

 

  1. Не треба ображати.

 Припиняючи суперечку, не намагайтесь зробити дитині боляче за допомогою єхидних зауважень або гриманням дверима. Умінню гідно виходити з важких ситуацій дитина навчається у нас.

Obsah obrázku osoba, žena

Popis byl vytvořen automatickyТоксичні батьки: хто вони такі, як поводяться і що з цим робити. Поради  психологів | Українська правда _Життя

 

 

 

  1. Будьте міцні й послідовні. 

Діти — тонкі психологи. Вони чудово Відчувають слабкості дорослих. Тому, не дивлячись на вашу готовність до компромісу, син або донька мають знати, що батьківський авторитет непорушний. Якщо ж дорослі демонструють підлітку власну невитриманість, істеричність, непослідовність, важко чекати від нього доброї поведінки.

 

Стаття: «Як допомогти дитині і собі пережити підлітковий вік»                 Підлітковий вік у хлопчиків: коли закінчується, як себе вести батькам

docx
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
1693
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку