Розробка спортивно – математичної естафети для 8 класу «Перегони напередодні Різдва»

Про матеріал
Спортивно-математична естафета "Перегони напередодні Різдва". Розроблена в рамках науково-дослідницького проєкту «Цукор». Мета: розвивати інтерес до вивчення математики та позитивне ставлення до фізичної культури; виховувати почуття відповідальності, взаємоповаги та любов до спорту.
Перегляд файлу

 

 

 

Спортивно – математична естафета

«Перегони напередодні Різдва»

8 клас

 

 

Підготували:

вчитель фізичної культури

Пухлій І. М.,

вчитель математики

Пецун А. Ю.


Мета: розвивати інтерес до вивчення математики та позитивне ставлення до фізичної культури; виховувати почуття відповідальності, взаємоповаги та любов до спорту.

Хід заходу

Раді вітати вас на незвичних спортивно-математичних «Перегонах напередодні Різдва», які відбуваються в рамках науково-дослідницького проєкту «Цукор». Феліксу Гаусдорфу належать слова: «Є в математиці щось таке, що викликає людське захоплення».  Дуже сподіваємося, що сьогоднішній захід не залишить байдужим нікого.

Сьогодні Ви будете змагатися за солодкий подарунок. На Вас чекає 5 захоплюючих естафет з інтригуючими математичними завданнями та перетягування канату. За перемогу в кожній естафеті команді вчитель фізичної культури вивішуватиме 1 бал. Напередодні Ви отримали завдання поділитися на дві команди та повторити матеріал з математики. Також кожна команда мала підготувати свою руханку.

Народна мудрість говорить: «Рухайся більше – проживеш довше». Отже перейдемо до руханок.

Виступ команд з руханкою.

Молодці, поплескаємо собі. Тепер, коли ми розігрілися, розпочинаємо!

Естафета 1 «Мішок цукру»

Маршрут кожного учасника команди: стрибки в мішку →зняти мішок→ ведення футбольного м’яча→ виконання завдання з математики(якщо відповідь не вірна, то штрафне завдання 5 стрибків через обруч)→ ведення футбольного м’яча→ стрибки в мішку→ передача естафети.

Завдання з математики. Відповідь «Так» або «Ні»

Сума кутів чотирикутника 350

У ромба всі сторони рівні

У паралелограм можна вписати коло

Сторона квадрата 2см. Периметр дорівнює 6см

Діагоналі квадрата перпендикулярні

Сусідні кути паралелограма рівні

У ромба діагоналі є бісектрисами кутів

У прямокутник можна вписати коло

Периметр ромба 24 см, отже сторона ромба дорівнює 8см

Діагоналі прямокутника перпендикулярні

Естафета 2 «Різдвяна куля»

Маршрут кожного учасника команди: перенесення медболу → набивання тенісного м’ячика → виконання завдання з математики(якщо відповідь не вірна, то штрафне завдання 5 присідань)→ набивання тенісного м’ячика перенесення медболу → передача естафети.

Завдання з математики. Обчисліть

 

Зображення, що містить овоч

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить Дитяча творчість

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить шахіст

Автоматично згенерований опис із середнім рівнем достовірності

Зображення, що містить ескіз, чорно-білий

Автоматично згенерований опис

 

Естафета 3 «Димохід»

Маршрут кожного учасника команди: ведення надувної кульки ракеткою для бадмінтону → пролазимо через тунель з медболом → виконання завдання з математики(якщо відповідь не вірна, то штрафне завдання 5 віджимань)→ пролазимо через тунель з медболом → ведення надувної кульки ракеткою для бадмінтону → передача естафети.

Завдання з математики. Знайдіть невідому сторону за малюнком.

Зображення, що містить схема, ряд, оригамі

Автоматично згенерований опис

 

Зображення, що містить схема, ряд

Автоматично згенерований опис

Естафета 4 «Міткий сніговик»

Маршрут кожного учасника команди: хокей(ведення баскетбольного м’яча до щита) → кидки м’ячем в кільце → виконання завдання з математики(якщо відповідь не вірна, то штрафне завдання 30 с планка)→ кидки м’ячем в кільце → хокей(ведення баскетбольного м’яча до щита)→ передача естафети.

Завдання з математики. Допоможіть Стефанії порахувати вартість покупки

Стефанія вирішила на Різдво зробити льодяники, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 5 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила на Різдво зробити льодяники, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 2 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила спекти пряники для ЗСУ, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 2 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила спекти пряники для ЗСУ, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 3 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила спекти пряники для ЗСУ, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 4 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила спекти пряники для ЗСУ, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 6 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила зробити зефір та пригостити сусідів, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 3 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила зробити зефір та пригостити сусідів, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 2 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила зробити зефір та пригостити сусідів, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 10 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Стефанія вирішила зробити зефір та пригостити сусідів, але вдома цукру не виявилося. Вона здійснила онлайн покупку з безкоштовною доставкою по місту. Цукор коштує 40 грн за 1 кг. Стефанія купили 5 кг. Скільки вона витратить на покупку?

Естафета 5 «Цукор»

Маршрут кожного учасника команди: стрибки в мішку → лопаємо кульку → виконання завдання з математики(якщо відповідь не вірна, то штрафне завдання +1 кубик цукру перенести)→ переносимо кубик цукру в стаканчик з водою (останній випиває)→ стрибки в мішку → передача естафети.

Завдання з математики. Обчисліть

Зображення, що містить почерк, каліграфія

Автоматично згенерований опис

Перетягування канату

Підрахуємо разом бали кожної команди. Отже з рахунком __________перемогла команда ________________. Вітаємо Вас і солодкий подарунок Ваш! Дякуємо всім,  що завітали на наше змагання.

 

 

 

 

 


Використані джерела

  1. https://dovidka.biz.ua/tsitati-ta-aforizmi-pro-sport-ukrayinskoyu/
  2. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BB%D1%96%D0%BA%D1%81_%D0%93%D0%B0%D1%83%D1%81%D0%B4%D0%BE%D1%80%D1%84
  3. https://www.google.com/search?q=%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0&sca_esv=591800476&tbm=isch&sxsrf=AM9HkKlJDIhdEDoMEmSlRP1BNy87QLpzOA:1702888730952&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjLyJnvypiDAxXlRPEDHfPEAvoQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1536&bih=703&dpr=1.25#imgrc=jY43B7qAtzm2MM
  4. https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%BA&tbm=isch&ved=2ahUKEwi3w-GGy5iDAxX_zwIHHWtXDewQ2-cCegQIABAA&oq=%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%BA&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEOgYIABAHEB46CggAEIAEEIoFEENQ6gdYoRVgnBloAHAAeACAAcICiAHFCpIBBzAuMi4zLjGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=TAWAZbftFf-fi-gP66614A4&bih=703&biw=1536#imgrc=LB4IruGKDN_I5M
  5. https://www.google.com/search?q=%D1%86%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%80&tbm=isch&ved=2ahUKEwiikYuRy5iDAxWJywIHHa8aBfAQ2-cCegQIABAA&oq=%D1%86%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%80&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEOgoIABCABBCKBRBDUKYHWNESYPEVaABwAHgAgAG4AogByQmSAQcwLjMuMi4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=YgWAZaJYiZeL6A-vtZSADw&bih=703&biw=1536#imgrc=qYImVPjiuBjOLM
  6. https://www.google.com/search?q=%D1%86%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%80&tbm=isch&ved=2ahUKEwiikYuRy5iDAxWJywIHHa8aBfAQ2-cCegQIABAA&oq=%D1%86%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%80&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEOgoIABCABBCKBRBDUKYHWNESYPEVaABwAHgAgAG4AogByQmSAQcwLjMuMi4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=YgWAZaJYiZeL6A-vtZSADw&bih=703&biw=1536#imgrc=5hzJ4LlSAfyWUM

 

 

 

 

docx
До підручника
Алгебра 8 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
Вправи для повторення курсу алгебри 8 класу
Додано
18 грудня 2023
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку