Розробка уроку на тему: "Розпізнавання видів, асортименту хліба та хлібобулочних товарів."

Про матеріал

Матеріал призначений для проведення уроків виробничого навчання за спеціальністю продавець продовольчих товарів у закладах ПТО. На уроці учні ознайомлюються з асортиментом хліба та хлібобулочних виробів. Товарознавчою характеристикою хлібобулочних виробів, опановують навички роботи по виконанню торгово-технологічного процесу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Товарознавча характеристика, вимоги до умов зберігання, особливості підготовки до продажу та відпрацювання прийомів продажу хліба, хлібобулочних виробів. Розпізнавання видів, асортименту хліба та хлібобулочних виробів.

Номер слайду 2

Фактори, що формують якість хліба та хлібобулочних вирбів: сировина (основна і допоміжна), рецептура (проста і поліпшена), технологічні процеси виробництва.

Номер слайду 3

Асортимент хлібних виробів класифікують в залежності від: Виду борошна - житні, пшеничні, житньо-пшеничні;Рецептури – простими, поліпшеними;Способу випічки - формовим і подовими; Форми - буханки, короваї, батони, плетінки, булки, булочки, калачі та ін;

Номер слайду 4

Асортимент хлібних виробів класифікують в залежності від: Призначення - загального та спеціального дієтичного призначення. Крім того, виробляють національні сорти хліба: лаваш, мацу, коржі і іншіПо масі - поділяються на хліб (вироби масою понад 500 г) і булочні вироби (500 г і менше), а булочні у свою чергу - на крупноштучні (200-500 г) і дрібноштучні (50-200 г).

Номер слайду 5

Торговельне підприємство протягом усього робочого дня повинно забезпечити безперебійний продаж хліба і хлібобулочних виробів. Не трать часу,Телефонуй нам!

Номер слайду 6

Кожна партія товару повинна супроводжуватися документами

Номер слайду 7

Вимоги до якості хлібобулочних виробів. Форма виробів повинна бути правильною, відповідноїю даному сорту. Поверхня гладка, без великих тріщин, проривів, міхурів. Кольори кірки пшеничного хліба від золотисто-жовтого до світло-коричневого, житнього - від коричневого до темно-коричневого, товщина кірки - не більше 3-4 мм.

Номер слайду 8

М'якушка повинна бути добре пропеченою, не липкою, не вологою на дотик, еластичною, без грудок. Пористість рівномірна, без пустот. Після легкого натискання м'якуш повинен приймати початкову форму. Смак і запах повинні відповідати даному виду хлібних виробів, без сторонніх присмаків і запахів. Вимоги до якості хлібобулочних виробів

Номер слайду 9

36 годин - хліб із житнього і житньо-пшеничного обійного і житнього обдирного борошна, а також із суміші пшеничного і житнього сортового борошна; 24 години - хліб із пшенично-житнього і пшеничного обійного борошна, хліб і хлібобулочні вироби масою більше 200 грамів із сортового пшеничного, житнього сіяного борошна; 16 годин - дрібноштучні вироби масою 200 грамів і менше. Хліб і хлібобулочні вироби можуть знаходитись у продажу (при температурі не менше 6 С і вологості 75%) не більше:

Номер слайду 10

Для збереження і реалізації хліба і хлібобулочних виробів торгове підприємство оснащує приміщення спеціальним обладнанням.

Номер слайду 11

Товарознавча характеристика Назва товару. Виробник та його реквізити. Термін придатностіКалорійність. Поживна цінність. Склад. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Склад. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Поживна цінність. Склад. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Калорійність. Поживна цінність. Склад. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити. Термін придатностіКалорійність. Поживна цінність. Склад. Маса. Дата виготовлення. Назва товару. Виробник та його реквізити

Номер слайду 12

Товарознавча характеристика “рулетика з маком”Назва товару. РУЛЕТИК З МАКОМВиробник та його реквізити. ПП “Коло бок” м. Чортків вул. Ст Бандери 89 тел.03552 31607 Дата виготовлення25 жовтня 2017 Маса товару100 гр. Склад. Борошно пшеничне, цукор, маргарин, дріжджі, яйця, сіль, ванілін, мак. Поживна цінність100гр – білки 9,1, жири 11,0, вуглеводи 53,5 Калорійність100 гр – 349 к. Кал. Термін придатності32 год

Номер слайду 13

Основні принципи професійної поведінки продавця. Ввічливість Привітність Витримка Чуйність Тактовність Майстерність Доброзичливість Скромність Елегантність Ерудованість r

Номер слайду 14

Завдання для практичного виконання1. Оформити документи на замовлення хліба та хлібобулочних виробів.2. Прийняти здобні хлібобулочні вироби за кількістю та якістю.3. Розгрупувати присутній асортимент булочних виробів за видами, найменуваннями.4. Розмістити данні хлібобулочні вироби на вітрині.5. Надати покупцю консультацію в виборі хлібобулочних виробів.6. Підрахувати вартість покупки на калькуляторі.7. Дати решту.

pptx
Додано
19 березня 2018
Переглядів
2470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку