Розробка уроку "Забруднення довкілля і заходи з його охорони"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроках географії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроках географії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроках географії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроках географії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроках географії у 7 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Забруднення довкілля і заходи з його охорони

Номер слайду 2

Види забруднення. Господарська діяльність людини призводить до нагромадження у природі не властивих їй речовин. Сміття (тверді відходи) Хімічні сполуки (тверді, рідкі, газоподібні) Радіоактивні речовини Все це призводить до забруднення довкілля!

Номер слайду 3

Забруднення різних видів торкнулося усіх компонентів природи: - повітря – яким ми дихаємо воду – яку ми п’ємо Усе це також негативно позначається на людському здоров’ї та стані нашої планети загалом.

Номер слайду 4

Проблема забруднення повітря. Основними джерелами забруднення повітря є викиди промислових підприємств(металургійні, хімічні, машинобудівні заводи, теплові та атомні електростанції, фабрики)

Номер слайду 5

Смог- отруйна суміш з диму й пилу, що виникає у великих містах, де величезні скупчення різних підприємств і транспорту.

Номер слайду 6

Рекорди світу. Щорічно промислові підприємства викидають в атмосферу близько 250 млн. тонн пилу,200 млн. тонн сполук Карбону, понад 150 млн. тонн Сульфуру, 120 млн. тонн золи.

Номер слайду 7

Кислотні дощівиникають унаслідок сполучення хімічних речовин, що потрапляють у повітря в результаті спалювання вугілля,нафти, природного газу з атмосферною вологою. Кислотні дощі дуже небезпечні, вони роз’їдають навіть кам’яні споруди. Спричиняють отруєння води у річках і озерах. Наприклад за останні 50 років зникла риба форель із численних озер Канади, Норвегії і Швеції.

Номер слайду 8

Проблема забруднення води. Основними джерелами забруднення води є промислові й комунальні підприємства, які скидають у річки й водойми неочищені стоки. Основними заходами боротьби із забрудненням води єє очищення стоків. Споруда для очищення стічних вод

Номер слайду 9

Забруднення сягнуло глибинизабруднення Світового океану, крім поверхні поширюється й на глибинні ділянки. Так, в Атлантичному океані з дна глибоководного жолоба Пуерто-Ріко (8000 м.)Дістали пляшки, бляшанки з-під соків і фарби, батарейки.

Номер слайду 10

Проблема забруднення грунтів. Майже всі шкідливі речовини, які спочатку потрапляють і забруднюють повітря, згодом опиняються у грунтах. Окрім цього, грунти забруднюються і внаслідок надмірного внесення отрутохімікатів та міндобрив. ЗАБРУДНЕННЯ ГРУНТІВ – ГОСТРА ЕКОЛОГІЧНА ПРОБЛЕМА ВСІХ ОБЖИТИХ ЛЮДИНОЮ МАТЕРИКІВ

Номер слайду 11

Райони екологічного лиха Чорнобильська біда в УкраїніУнаслідок аварії на Чорнобильській АЕС радіоактивна хмара піднялася на висоту 1200 м. Вітер, підхопивши її приніс радіоактивні опади на території Білорусії, Росії, Польщі, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Німеччини, Великої Британії. Радіоактивні викиди досягли навіть Гренландії і Саудівської Аравії.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку