«Розважальні техніки малювання як інноваційний підхід у викладанні образотворчого мистецтва»

Про матеріал
Завдання проекту: розвиток креативного мислення учнів; творчий пошук та створення банку ідей (для вчителя і для учнів); підвищення ефективності уроку образотворчого мистецтва; створення творчого середовища для психологічної релаксації та емоційно-творчої активності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Палієнко Наталія Миколаївна. Вчитель вищої категорії, старший вчитель спеціалізованої школи № 194 “ Перспектива” Оболонського району, міста Києва. Вчитель трудового навчання, мистецтва, образотворчого мистецтва. Керівник гуртка декоративного прикладного мистецтва “ Золоті ручки

Номер слайду 2

1 Розробка культурно – освітнього проекту. Тема: «Розважальні техніки малювання як інноваційний підхід у викладанні образотворчого мистецтва»

Номер слайду 3

2 Мета: Забезпечити підвищення ефективності та результативності освітнього процесу на уроках образотворчого мистецтва. Створення максимально сприятливих умов для інтелектуального, морально-духовного, естетичного та психологічно здорового розвитку здобувачів освіти.

Номер слайду 4

3 Завдання проекту:розвиток креативного мислення учнів;творчий пошук та створення банку ідей (для вчителя і для учнів);підвищення ефективності уроку образотворчого мистецтва;створення творчого середовища для психологічної релаксації та емоційно-творчої активності учнів.

Номер слайду 5

4 Актуальність обраної теми: Малювання нетрадиційними способами, захоплююча, неймовірна діяльність, яка дивує і захоплює дітей. Важливу роль у розвитку дитини відіграє розвиваюче середовище. При організації предметно - розвивального середовища зміст навчального процесу носить розвиваючий характер, спрямований на розвиток творчості кожної дитини у відповідності з її індивідуальними можливостями, є доступним і відповідає віковим особливостям дітей.

Номер слайду 6

5 Механізм впровадження проекту у роботу: Методичний аспект: участь у дослідницькій роботі;участь у конференціях, семінарах, вебінарах;участь у творчих майстер класах;публікації у фаховій літературі;обмін досвідом та співпраця із колегами різних навчальних закладів.

Номер слайду 7

6 Механізм впровадження проекту у роботу: Дидактичний аспект:розробка розгорнутих конспектів уроків;пошук нових технік та ідей для роботи;нові підходи до оцінювання роти учнів.

Номер слайду 8

7 Механізм впровадження проекту у роботу: Виховний аспект:вироблення в учнів уміння спостерігати за явищами природи та навколишнього світу;розвиток творчих здібностей та прагнення до самореалізації;розвиток умінь застосовувати набуті знання та вміння у різних видах діяльності та життєвих ситуаціях;стимулювання здорового психологічного стану вихованців.

Номер слайду 9

8 Мій власний досвід впровадження проекту:розробка конспектів уроків;проведення творчих майстер класів;друк методичного матеріалу у фаховій літературі та на освітніх інтернет ресурсах («На урок», «Всеосвіта»);створення власного сайту (на стадії розробки).

Номер слайду 10

9 Очікувані результати: Створення творчого середовища, яке стимулюватиме активність учнів при роботі на уроці, напрямлене на розвиток креативного мислення та творчого підходу у вирішенні навчальних, проблемно-пошукових задач.

Номер слайду 11

10 Нетрадиційні, розважальні техніки малювання. Кляксографія Симетричне Малювання пальцем Малювання кулькою із зібганого паперу Малювання аквареллю на вологому тлі Малювання шматочком пластиліну Малювання всією долонею. Псевдоофорт

Номер слайду 12

11 Нетрадиційні, розважальні техніки малювання. Малювання квачиком Рельєфний малюнок Гратаж. Малювання зубною щіткою Малювання мильними бульками. Пейп арт Флюїд арт. Пергамано Асамбляж (та його різновиди)

Номер слайду 13

12 Творчість проявляємо і розвиваємо в усіх видах діяльності. За допомогою різних цікавих технік.

Номер слайду 14

13 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 15

14 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 16

15 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 17

16 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 18

17 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 19

18 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 20

19 Апробація проекту на практиці

Номер слайду 21

20 Висновок. Впровадження даного проекту дозволить:розширити перспективу розвитку творчих здібностей учнів та вчителя;дасть змогу творчо та креативно виконувати роботу;нестандартно оцінити вміння та навички учнів;підвищити інтерес до вивчення образотворчого мистецтва.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 листопада 2019
Переглядів
1326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку