Розвиток монологічного мовлення школярів як засіб успішної соціалізації за допомогою eTwinning

Про матеріал
Навчання з eTwinning – це стимул до вивчення англійської мови та розвиток IT технологій. Використовуючи креативний підхід та мотивацію, учні створюють свої власні проекти та обмінюються досвідом з іншими.
Перегляд файлу

Розвиток монологічного мовлення школярів як засіб успішної соціалізації за допомогою eTwinning

 

Соціалізація - це процес, під час якого індивід засвоює культурні норми та соціальні ролі. Соціалізація особистості відбувається під впливом агентів та інститутів соціалізації, що формують, спрямовують, стимулюють чи обмежують формування особистості. Саме тому для удосконалення навичок монологічного мовлення та успішної соціалізації школярів я працюю разом з міжнародною програмою eTwinning.

 eTwinning  це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в

2005 р. з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами.  Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект eTwinning розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості усього світу.

Навчання з eTwinning – це стимул до вивчення англійської мови та розвиток IT технологій. Використовуючи креативний підхід та мотивацію, учні створюють свої власні проекти та обмінюються досвідом з іншими.

Перший проект мав назву «Lets give a smile to the Queen of Great Britain!” Учні 7-го класу привітали ЇЇ Величність з днем народження. Засновниками проекту стали Anush Ghevondyan (Вірменія) та Olha Cherniavska (Україна). Учасниками стали учителі та учні з Вірменії, Туреччини, Тунісу, Азербайджану, Польщі та України. Проект тривав 3 місяці, та мав на меті зацікавити учнів особистістю Королеви Великобританії та її королівською родиною, вдосконалити навички спілкування англійською мовою, розвинути вміння користуватися програмами для створення відеороликів. Спочатку кожен учасник презентував свій навчальний заклад та свій клас. Потім учні вирішували самі, як вони будуть вітати Єлизавету ІІ (листівка, лист, електронна книга, презентація чи відеоролик). Учні нашої гімназії вирішили написати листа з привітаннями та вітальну листівку та змонтували відео з поздоровленнями.

Проект для учнів початкової школи називався “Silent night”.Метою проекту було знайомство з традиціями святкування Нового року та Різдва у різних країнах та створення загальної  різдвяної казки.  Українці активно співпрацювали з учнями з Польщі та Італії. Zuzanna Jedunyak-одна з засновників проекту створила електронну книгу, де кожен партнер дописував свою частину. В книзі всі ілюстрації створені дітьми. Потім був створений словник з ілюстраціями та словами на трьох мовах!

 Як підсумок проекту було записано відео відомої пісні "Тиха ніч" різними мовами.

Таким чином, співпрацюючи зі школами-партнерами з усього світу досягається найбільший результат: Розвивається бажання цікавитись й знати розмаїття  культур і мов, розуміти їхню цінність. Допомагаючи учням опанувати базові життєві навички й компетенції, ми відкриваємо важливі цілі для особистісного розвитку, сприяємо розвитку позиції активного громадянина.

 

docx
Додано
20 червня 2019
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку