Ручні осколкові гранати та поводження з ними

Про матеріал
Ознайомити учнів з призначенням, бойовими властивостями, загальною будовою і принципами дії ручних гранат; - відпрацювати навички порядку огляду і підготовки гранат до метання; - виховувати почуття патріотизму, готовності захищати свою країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготував вчитель Пологівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Хижняк Олександр Григорович.

Номер слайду 2

Ручні осколкові гранати призначені для ураження осколками живої сили противника у ближньому бою (під часатаки, в окопах, сховищах, населених пунктах, лісі, горах).

Номер слайду 3

Залежно від дальності розлітання осколків гранати діляться на наступальні та оборонні. Наступальні гранати: РГ-42,РГД-5, РГН. Оборонні гранати: Ф-1, РГО. 

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Поводження з гранатами. Гранати переносять у гранатних сумках. Запали тримають окремо від гранат, при цьому кожний запал загортають у папір або клоччя. Гранати і запали потрібно періодично оглядати. На корпусі гранати, на трубках запалу і на самому запалі не повинно бути вм'ятин та іржі. Кінці запобіжної чеки мають бути розведені і без тріщин на загинах. Запалами, що мають тріщини і зелений наліт, користуватися не можна. Переносячи гранати, слід оберігати їх від поштовхів, ударів, вогню, бруду, сирості. Підмочені та забруднені гранати і запали треба протерти й висушити під наглядом, командира. Не можна сушити гранати біля вогню. Заряджати гранату (вставляти запал) дозволяється тільки перед її метанням. Забороняється: розбирати бойові гранати й усувати в них несправності; переносити їх без сумок або за кільце запобіжної чеки;. торкатися гранати, що не. розірвалася після метання

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (для юнаків) 11 клас (Мусієнко І.І., Кучерина С.Є., Крамаренко О.Б.)
Додано
25 лютого 2019
Переглядів
1291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку