Самореалізація підлітків

Про матеріал
Розробка уроку надає можливість змістовно та коротко пояснити підліткам процес самореалізації та її основних складових
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самореалізація у підлітковому віці. Складові самореалізації.

Номер слайду 2

Цінність підліткового віку. Як і кожен етап людського життя, юність має самостійну цінність і виконує особливу місію. У цей відносно невеликий період формуються життєві очікування і світогляд людини, система її цінностей і характер, відбуваються процеси самопізнання і самовизначення.

Номер слайду 3

Самореалізація — це здатність людини пізнати себе і здійснити своє покликання. Кожна людина має потребу в самореалізації, однак не всі усвідомлюють її значення. Автор теорії потреб А. Маслоу вважав, що люди часто відмовляються від можливостей самореалізації й тому не такі щасливі, якими могли б бути, адже якість нашого життя безпосередньо пов’язана із задоволенням вищих потреб, у тому числі й потреби у самореалізації.

Номер слайду 4

Становлення самореалізації підлітка

Номер слайду 5

Самореалізація можлива, коли людина визначила її стратегію — шляхи особистісного розвитку і самовдосконалення. Стратегія самореалізації має п’ять складових: 1) самопізнання і самооцінка; 2) самовизначення; 3)саморегуляція;4) самоосвіта; 5) самовиховання.

Номер слайду 6

Самопізнання у підлітковому віці зосереджене на пошуку відповідей на запитання про себе самого: «Хто я?», «Який я?», «Для чого прийшов у цей світ?».

Номер слайду 7

Концептуальна карта своєї особистості (цілі, цінності, здібності, інтереси, риси характеру, можливості та обмеження, досягнення)

Номер слайду 8

є важливою умовою подальшого розвитку і самореалізації. У  процесі  самовизначення людина  усвідомлює  не лишете, чого вона хоче досягти у майбутньому, а й те, які кроки треба зробити на цьому шляху. Отже, це не лише мрії про майбутнє, а й формування стійких прагнень і щоденні зусилля для їх реалізації. Життєве самовизначення

Номер слайду 9

Самооцінка – це те, як людина ставиться до себе й оцінює себе у різних Один зі способів підвищити самооцінку це ведення щоденника досягнень. Щодня записуйте в щоденник ваші досягнення, навіть незначні. Самооцінка. Занижена. Адекватна - сприяє розвитку особистостіЗавищена

Номер слайду 10

Висновки У цей період формується світогляд, система цінностей і характер, відбуваються процеси самопізнання і самовизначення, у тому числі й вибір майбутньої професії. Рівень благополуччя людини пов’язаний із можливістю її самореалізації у різних сферах життя. Важливими компонентами стратегії самореалізації є самопізнання і формування позитивної самооцінки, самовизначення, саморегуляція, самоосвіта і самовиховання.

Номер слайду 11

Домашнє завдання Опрацювати параграф у підручнику; записати інформацію з презентації (слайди 3, 5, 8, 9)Користуючись різними джерелами інформації, записати в зошит способи покращення самооцінки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
9 листопада 2020
Переглядів
6423
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку